خوزستان
راه اندازی خط لولۀ ارسال هیدروژن پتروشیمی بندرامام به پتروشیمی کارون
خط ارسال هیدروژن مازاد تولیدی پتروشیمی بندرامام به پتروشیمی کارون راه اندازی شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، مدیر واحد پژوهش و توسعه پتروشیمی کارون گفت: مجتمع پتروشیمی کارون تنها
تولیدکننده ایزوسیانات ها در خاورمیانه است، در این مجتمع 2 فاز تولید TDI و MDI توسط شرکت کماتور سوئد CEAB طراحی شده و هر کدام قادر به تولید 40 هزار تن محصول در سال است.
مهدی نظری افزود: از جمله مهم ترین خوراک هر 2 فاز، گاز هیدروژن و گاز مونواکسید کربن است که تا پیش از راه اندازی طرح تامین هیدروژن از هیدروژن مازاد پتروشیمی بندرامام، از پتروشیمی فن آوران تامین می شد.
وی اظهارکرد: پتروشیمی کارون برای تولید محصولات خود در واحدهای TDIو MDI به تامین خوراک تولوئن از پتروشیمی بندرامام، بنزن از پتروشیمی بوعلی سینا، اسید سولفوریک از پتروشیمی رازی، سودکاستیک از پتروشیمی اروند و فرمالدهید از پتروشیمی شهید رسولی نیازمند است.
مدیر واحد پژوهش و توسعه پتروشیمی کارون افزود: راه اندازی این طرح صرفه جویی بالغ بر200 میلیارد ریالی در سال برای مجتمع را به همراه دارد.
وی منظور از راه اندازی از این خط در پتروشیمی کارون را افزایش بهره وری مجتمع و جلوگیری از هدر رفت سرمایۀ ملی از طریق شناسایی و بهره برداری از ظرفیت های تامین خوراک موجود در منطقه عنوان کرد و گفت: به جهت خاصیت غیرقابل ذخیره سازی گاز هیدروژن و سوزانده شدن آن پس از تولید و با هدف پیش بینی محلی مطمئن برای جبران کمبود خوراک هیدروژن مورد نیاز مجتمع، پس از تایید کیفیت مورد نظر و دریافت مجوز لازم، عملیات اجرایی احداث خط تامین گاز هیدروژن از پتروشیمی بندرامام آغاز شد.
فاز 2 پتروشیمی کارون دارای پنج واحد است که عملیات پیش راه اندازی و راه اندازی آن از آبان سال 1394 با راه اندازی کامل 2 واحدهای آنالین و نیتروبنزن آغاز شد و عملیات پیش راه اندازی و راه اندازی سه واحد باقیمانده از اردیبهشت سال 95 آغاز شد و در نهایت در بهمن 1395 با تولید محصول MDI در گریدهای مختلف با خلوص مناسب به بهره برداری کامل رسید. شرکت پتروشیمی کارون ، نخستین و تنها تولید کننده ایزوسیانات ها درخاورمیانه است.