معاون وزیر: امسال ایدرو ۱۸ طرح اجرا میکند
معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ایدرو ۱۸ طرح به ارزش ۶۰ هزار میلیارد ریال اجرا میکند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ منصور معظمی مدیر عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران که در نشست خبری پنجاهمین سالگرد تشکیل ایدرو سخن میگفت: افزود: این طرحها از طریق منابع داخلی و سرمایه گذاری خارجی اجرا میشود که ۳۲۱۱ شغل مستقیم و بقیه تا سقف ۸۰۰۰ نفر اشتغال غیر مستقیم ایجاد میشود.
رشد صنعتی از ۶ و نیم درصد پارسال به ۱۰ درصد میرسد
معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت میزان تسهیلات بانکی مصوب را حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این اعتبارات در قالب تسهیلات در اختیار ۲۴ هزار واحد صنعتی، کشاورزی و تولیدی قرار گرفت و انتظار میرود با توجه خاصی که به نوسازی صنایع شده امسال میزان آن بیشتر شود و رشد صنعتی از ۶ و نیم درصد پارسال به ۱۰ درصد مورد نظر وزارت صمت برسد.
مدیر عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: با اشاره به این که بنگاهها باید خود را با شرایط روز منطبق کنند گفت: اگر این بروز رسانی انجام نشود قطعا با تحولات بسیار گسترده بازار سرنوشتشان رو به افول، توقف و خاموشی خواهد بود که بر همین اساس نیز سازمان ایدرو برای ۵۰ سال دوم فعالیت خود افقهای روشنی را ترسیم کرده تا خود را در شرایط ایده آل حفظ کند.
وی تصریح کرد: ایدرو به عنوان سازمانی دولتی ۵۰ سال قبل با فلسفهای درست که کمک به صنعتی شدن کشور است تشکیل شد و در این مدت منشاء خدمات بزرگی در کشور بوده است و اکنون نیز با اجرای صدها طرح در جهت پیاده شدن اصل ۴۴ قانون اساسی گام بر میدارد.
مدیرعامل ایدرو همچنین در تشریح مسئولیتهای ایدرو خاطرنشان کرد: بنا نیست این سازمان بنگاهداری کند که بر همین اساس شرکتهایی را بنا و واگذار کرده مانند آنچه در شرکت ملی صنایع پتروشیمی انجام شده که اکنون با ظرفیت تولیدی ۶۷ میلیون تن به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی با تاکید بر تغییر ماموریت ایدرو در ۵۰ سال دوم فعالیتش گفت: سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران سازمانی دولتی است که مسئولیتش سرمایه گذاری در مناطقی است که بخش خصوصی در انجا حاضر به فعالیت نمیشود و یا ریسک سرمایه گذاری در آن بالاست بنابراین ایدرو همکار بخش خصوصی محسوب میشود و نه رقیب آن.
معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: ایدرو پارسال ۱۷ طرح را با مشارکت بخش خصوصی یا سرمایه گذار خارجی اجرا کرد و تنها یک طرح آن را ۱۰۰ درصد در اختیار خود گرفت.
وی البته این نقد را نیز طرح کرد که طرحهای این سازمان از طریق سازمان خصوصی سازی به بخش خصوصی واگذار میشود، اما پولش بر نمیگردد که امیدوارم مجلس اجازه دهد بخشی از منابع ۲۲۵۰ میلیارد تومانی واگذار شده را به ایدرو برای اجرای طرحهای بعدی اش بازگرداند.
معظمی با یاداوری این که طبق آمار در سال ۹۱ رشد صنعت منفی ۱۰ و نیم درصد بود و این میزان در سال ۹۵ به مثبت ۶ و نیم درصد رسید گفت: البته این به آن معنا نیست که صنعت حال کاملا خوبی دارد بلکه نشان میدهد باید بیشتر به صنعت توجه کرد.
وی تصریح کرد: بیشترین سرمایه گذاری خارجی در بخش صنعت و معدن و به خصوص پس از امضاء برجام بوده که راه را برای سرمایه گذاری بازکرده تا بتوانیم از منابع بیرون بیشتر استفاده کنیم.
وی درباره اقدامات دولت یازدهم در حوزه صنعت و معدن خاطرنشان کرد: در این مدت ۱۷۲ طرح تصویب و مقرر شد ۸ میلیارد و ۸۰ میلیون دلار سرمایه گذاری شود که در این مدت ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از طرحها اجرا شده و بقیه هم در حال اجراست.
این مقام مسئول ادامه داد: بر همین اساس شاهد افزایش تولید در محصولاتی مثل آهن، فولاد، فرش ماشینی، دارو و محصولات پتروشیمی هستیم و اگر بخواهیم طبق منویات مقام معظم رهبری حرکت کنیم باید با توسعه صنعت و معدن که بیش از ۹۰ درصد آن در اختیار بخش خصوصی است، تولید و اشتغال را در کشور تقویت کنیم.
۲ هزار میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری در مناطق محروم است
معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ۲ هزار میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری در مناطق محروم است.
منصور معظمی که در نشست خبری پنجاهمین سالگرد تشکیل ایدرو سخن میگفت: در پاسخ به سوالی درباره گلایه نمایندگان مجلس که ایدرو در مناطق محروم سرمایه گذاری نمیکند افزود: البته به لحاظ وظیفه ما نباید در اینگونه مناطق سرمایه گذاری کنیم با اینحال ما کارخانه تولید تایر را در زابل سیستان و بلوچستان در دست احداث داریم.
مدیر عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران همچنین از انعقاد قراردادا توسعه میدان نفتی سوسنگرد در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: طبق مدل جدید قراردادی (IPC) اردیبهشت امسال توانستیم قرارداد توسعه این میدان را از شرکت ملی نفت بگیریم و برای مطالعه میدان شریک خارجی انتخاب کردیم.
وی ارزش این قرارداد را ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: بزودی قرارداد توسعه و اکتشاف آن را با شریک معتبر خارجی امضا میکنیم.
معظمی همچنین با تاکید بر امضاء ۲۸ موافقتنامه بعد از برجام در ایدرو گفت: از این تعداد ۸ تا ۹ موافقتنامه به قرارداد منتهی شده است.
معاون وزیر صمت مذاکرات طولانی و زمان بر با خارجیها را علت تاخیر در امضاء قراردادها عنوان کرد و گفت: مثلا امضاء قرارداد با رنو ۸ ماه و با پژو یکسال طول کشید برای آن که ما بتوانیم به اهدافمان که حداکثر استفاده از توانمندی داخلی است دست پیدا کنیم همینطور در مباحث حقوقی به گونهای عمل شود تا طرف مقابل در مقاطع مختلف تفسیر به رای نکند.
معظمی با بیان این که بنانیست درها را باز کنیم و بدون محدودیت خودرو وارد شود چرا که با وجود توانمندی داخلی واردات جای سوال دارد و جفای به تولید داخل است گفت: البته در این بین تولید داخل هم باید رقابت پذیر و از قیمت منطقی برخوردار و مورد رضایت مشتری باشد.
وی اضافه کرد: ما در قرارداد با خارجیها بر تولید صادرات گرا تاکید کردیم و به صراحت از پژو، رنو و سیتروئن خواستیم ۳۰ درصد خودرو و قطعات تولیدی باید ازجانب شرکت صاحب برند صادر شود که اگر نشود باید از حجم تولیداتشان کم شود.
قرارداد تولید توربین رقابت با شرکتهای داخلی نیست معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: قرارداد تولید توربین رقابت با شرکتهای داخلی نیست.
منصور معظمی مدیر عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در پاسخ به این سوال خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما که چرا با وجود توانمندی داخل در حال سرمایه گذاری با شرکتی ایتالیایی برای ساخت توربین هستید گفت: تاکنون توربینی در کلاس F. در ایران ساخته نشده و تاکنون ۲ دستگاه از این کلاس وارد کشور شده است.
به گفته معظمی در حال حاضر ظرفیت تولید برق کشور ۷۰ هزار مگاوات است که باید در پایان برنامه ششم این میزان با ۳۰ هزار مگاوات افزایش به ۱۰۷ هزارمگاوات برسد که با توربینهای فعلی رسیدن به این هدفگذاری بسیار سخت است.
وی خاطرنشان کرد: راندمان توربینهای ما میانگین ۳۳ تا ۳۷ درصد است و اختلاف ما با توربینهای ۵۸ درصدی موجود در جهان بسیار، این در حالی است که در توربینهای کلاس H. این راندمان به ۶۴ تا ۶۸ درصد هم افزایش پیدا کرده است.
معظمی ادامه داد: بنابراین به لحاظ ذخیره انرژی شرایط بسیار متفاوتی داریم که همین ما را بر آن داشت تا با شرکت آنساندرو ایتالیا قراردادی منعقد کنیم که البته در این قرارداد رقابیتی با تولیدکنندگان داخلی نخواهد بود.
وی در پایان تاکید کرد: رونق صنعت در انحصار نیست بلکه در رقابت است و ما با این روش میتوانیم بازار را منطقی مدیریت کنیم.
این در حالی است که پیشتر علی آبادی مدیرعامل مپنا انعقاد چنین قراردادی را با وجود توان تولید داخل و البته به قیمت پایینتر به باد انتقاد گرفته و آن را برخلاف سیاستهای اقتصاد مقاومتی ارزیابی کرده بود.
۱۸ طرح به ارزش ۶۰ هزار میلیارد ریال در سال ۹۶ اجرا میشود
مدیر عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: ۱۸ طرح به ارزش ۶۰ هزار میلیارد ریال در سال ۹۶ اجرا میشود که زمینه اشتغال ۸ هزار نفر را فراهم میآورد که سامل ۳۲۱۱ شغل مستقیم است.
منصور معظمی گفت: در تشریح این طرحها گفت: نخستین طرح سرمایه گذاری مشترک با شرکتی ایتالیایی برای تولید توربینهای کلاس F. است که هیئت مدیره آن تشکیل و محل احداث کارخانه هم تعیین شده است که با اختصاص ۵۰ میلیارد تومان زمینه اشتغال ۶۰ نفر فراهم میشود.
مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ادامه داد: پارسال با شرکت پانچ بلژیک قرارداد ساخت گیربکس اتوماتیک امضاء شد که با کلنگ زنی آن در زنجان زمینه سرمایه گذاری ۴۰ میلیون یوریویی و اشتغال ۱۰۰ نفر به وجود آمد.
وی ظرفیت تولید این واحد را در فاز نخست ۱۶۹ هزار دستگاه گیربکس اعلام کرد و گفت: از مجموع یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرویی که برای تولید امسال هدفگذاری شده کمتر از ۱۰ درصد آن گیربکس اتوماتیک دارد که انتظار میرود با راه اندازی کارخانه یادشده استقبال خوبی از محصولاتش به عمل آید.
مدیرعامل سازمان ایدرو شرکت بلژیکی را جزو ۵ کشور صاحب نام تولیدکننده این نوع گیربکس در جهان دانست.
وی شرکت الیاف شیشه مرند را دیگر طرح امسال شرکت ایدرو نام برد که با ساخت و راه اندازی آن با سرمایهای ۳۰۰ میلیارد تومانی ۱۰۰ نفر مشغول به کار میشوند.
به گفته معظمی، شرکت تایر زابل به ارزش ۱۶۰ میلیون یورو و اشتغال ۱۳۴۴ نفر را ایدرو به صورت ۱۰۰ درصد آماده تولید میکند و دیگر طرح امسال این سازمان شرکت تایر لرستان است که به صورت مشارکتی و سرمایه گذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومانی ۱۳۴۴ نفر دیگر را به کار میگمارد.
بیواتانول سوختی کرمانشاه با ۴۶ درصد پیشرفت دیگر طرح امسال سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران است که برای اجرای آن ۲۲۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری میشود تا ۲۰۰ نفر راهی بازار کار شوند، علاوه بر اینها شرکت بافت بلوچ است که فاز ریسندگی آن به انجام رسیده و اسناد مناقصه اش به ارزش ۲۵ میلیون دلار تهیه شده است.
معاون وزیر صنعت معدن و تجرات گفت: ۲ منطقه ویزه گرمسار و جهرم با سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد تومانی امسال زمینه اشتغال ۳۵۰ نفر را فراهم میکند ضمن آن که طرح جاسک گواتر به صورت حمایت دولت از بخش خصوصی در قالب ۱۲ طرح به بانکها معرفی شده اند که با راه اندازی ۷۰۱ نفر دیگر دارای شغل میشوند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد امسال قرارداد با رنو هم به صورت مشارکت در ساخت اجرا میشود که در ابتدا روزانه ۷ هزار دستگاه و در ادامه ۱۱ هزار دستگاه خودرو تولید میکند.
از وی درباره علت سرمایه گذاری ایدرو برای تعمیر و ساخت کشتیهای سوپرتانکر نفتکش و اقیانوس پیما سوال شد که گفت: ظرفیت بزرگ اروندان، ایزوایکو و صدرا و استفاده نکردن از این ظرفیت عظیم جفا به تولید داخل است.
معظمی تصریح کرد: بر همین اساس ایدرو با شرکتهای کره ای، چینی و کشتیرانی و نفتکش شرکت مشترکی راه اندازی کردیم تا با سهم ۲۰ درصدی ما در مرحله اول و در حوزه تعمیرات ۱۰۰ میلیارد تومان و در مرحله دوم در حوزه ساخت ۱۵۰ میلیون دلار سرمایه گذاری شود که بخشی از نیازهای دو شرکت بزرگ کشتیرانی و نفتکش ما از داخل تامین خواهد شد.
وی درباره طرح فاز ۱۴ پارس جنوبی که ایدرو اجرا میکند نیز گفت: بنا داریم برای اتمام سریعتر این طرح ۳ هزار نیروی دیگر اضافه کنیم تا به زودی آماده بهره برداری شود.
مدیرعامل ایدرو در بخش دیگری از سخنانش درباره برنامه روز دوشنبه ۲۶ تیر، آئین پنجاهمین سالگرد تشکیل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نیز گفت: در این روز از ۵۰ طرح رونمایی میکنیم به ارزش ۱۰ هزار میلیارد تومان تا در صورت تمایل بخش خصوصی و در مشارکت با ایدرو آنها را اجرا کنیم.
وی در پایان گفت: در این روز همچنین اعلام میکنیم که ایدرو از ۵۰ پایان نامه تحصیلی دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در موضوعات مختلف خودرو، انرزی و صنایع پیشرفته حمایت میکند.