غرق شدگی سالانه 372 هزار نفر در دنیا
معاون فنی و عملیات اورژانس کشور گفت: سالانه 372 هزار نفر بر اثر غرق شدگی در دنیا جان خود را از دست می دهند که در ایران غرق شدگی مردان بیشتر از زنان است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ حسین نوری ساری با بیان اینکه در کشور غرق شدگی سیر نزولی وجود دارد، تصریح کرد: با وجود سیرنزولی در غرق شدگی اما این روند قابل قبول نیست و باید به مرحله ای رسید که غرق شدگی اتفاق نیفتد.
معاون فنی و عملیات اورژانس کشور غرق شدگی را یکی از ترومای شایع دانست که منجر به مرگ و میر در تمام کشورها می شود واظهار داشت: غرق شدگی آسیبی قابل درمان و پیشگیری بوده و در ایران غرق شدگی شیوع بالایی دارد.
نوری ساری با اشاره به اینکه در طرح های سالم سازی دریا 18 درصد مرگ اتفاق می افتد، خاطرنشان کرد: 82 درصد مرگ و میر در دیگر نقاط و خارج از طرح سالم سازی دریا است که توجه کافی به آنها نبوده است.
وی توجه به نقش فرهنگی و کلیدی در سواحل را مهم خواند و یادآور شد: شایع ترین زمان غرق شدگی از صبح تا غروب آفتاب بوده و محل های غرق شدگی در خارج از طرح های سالم سازی است.
این مسئول موفقیت احیاء به ویژه غرق شدگی در آب سرد را جزو موارد مهمی دانست که باید به آن توجه شود.
به گفته وی سالانه در دنیا 372 هزار نفر در سواحل دریا غرق می شوند که ایران نسبت غرق شدگی آقایان بیشتر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم با بیان اینکه آموزش در زمینه غرق شدگی بسیار محدود است، گفت: برای استفاده از سواحل باید نگاه کارشناسی وجود داشته باشد.
شاهرخ یوسف زاده چابک با بیان اینکه بسیاری از غرق شدگی در جاهای خارج از طرح سالم سازی اتفاق می افتد، گفت: با توجه به اینکه استانداری متولی طرح سالم سازی دریاست اما نقش دانشگاه ها و مراکز علمی در این زمینه حایز اهمیت است.
وی با بیان اینکه برای استفاده از ساحل باید نگاه کارشناسی داشت، افزود: نقش سازمان ها مانند هلال احمر مهم بوده و باید جایگاه آنها در این زمینه تبیین شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به طرح سسیستم تروما اشاره کرد و گفت: تروما شامل هر آسیبی است که به بدن وارد می شود و سازمان های زیادی مدعی خدمات رسانی به تروما هستند بنابراین نحوه ارتباط و تعامل بین این نهادها باید بیشتر شود.
وی با تصریح بر اینکه در شرایط فعلی خاصیت رسیدن به تروما، شناسایی و داشتن سیستم اطلاعاتی است، بیان کرد: سازمان ها ی دراین حوزه فعالیت دارند و دارای برنامه و سیستم واحد اطلاع رسانی هستند چرا که وزارت بهداشت و درمان به تنهایی نمی تواند این امر را به عهده بگیرد.
یوسف زاده چابک غرق شدگی را جزو حوادث تروما دانست و خاطرنشان کرد: آموزش در زمینه غرق شدگی بسیار محدود است و باید در این زمینه بیشتر کار شود.
وجود 300 نقطه حادثه خیز در سواحل گیلان
مدیر کل امور اجتماعی استانداری گیلان هم از وجود 300 نقطه حادثه خیز در سواحل این استان خبر داد و گفت: 65 دهیار گیلان مسئول نقاط حادثه خیز هستند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی مانا، علی پورحسن با بیان اینکه گیلان دارای 280کیلومتر نوار ساحلی است، اظهار کرد: 9 شهرستان و 65 روستای گیلان ساحلی هستند.
وی با اشاره به اینکه امسال 40 طرح سالم سازی در گیلان راه اندازی شده است، گفت: 80 شناگاه برای زنان و مردان در نظر گرفته شده است تا از طرح های سالم سازی برای شنا استفاده شود.
در سال 94 تعداد 34 نفر و در سال گذشته 25 نفر در دریای گیلان غرق شدند که بیشتر اینها در خارج از طرح سالم سازی دریا بود که در ساعات بین هفت صبح تا هفت غروب رخ داد.
پورحسن با اشاره به اینکه 9 کمیته برای ساماندهی سواحل گیلان تشکیل شده است، یادآور شد: آمار غرق شدگی مردان بیشتر از زنان است و باید در راستای کاهش غرق شدگی تلاش بیشتری شود.