به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ سمیه محمودی، افزود: یعنی ما برای اشتغال داریم مقدمهای را میچینیم و الا اگر بخواهیم به بحث اشتغال وارد شویم، موارد خیلی زیادی را باید اصلاح کنیم از جمله مبادی ورود قاچاق کالا، واردات بی رویه، پای کار آمدن بخش خصوصی و حمایت از تولیدکننده، نرخ بهره بانکی و ایجاد محیط مناسب برای کسب و کار.
وی با اشاره به اینکه اکثر افرادی که متقاضی اشتغال هستند فقط تئوری درس خوانده اند، متذکر شد: متاسفانه دانشگاههای ما افراد باسواد با مهارت را تحویل جامعه نمیدهد و این یکی از اشکالات سیستم دانشگاهی ما است و اگر این دوره مهارت آموزی وجود داشته باشد به عنوان دوره مهارت آموزی شخص برای ورود به بازار کار میشود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یادآور شد: از طرفی ما بین ارتباط دانشگاه و صنعت تاکید میکنیم و از طرف دیگر هم ما پتانسیلهای زیادی داریم ما هم مخالف دولتی بودن هستیم و روی واگذاریها به بخش خصوصی تاکید میکنیم ولی مردم ما ظرفیتها را نمیدانند و همه منتظر هستند تا شغلی برایشان ایجاد شود و الا ما الان ظرفیتهای زیادی را داریم.
دکتر اصغر آهنیها عضو هیئت مدیره کانون عالی کارفرمایان و عضو شورای عالی کار هم با اشاره به طرح جامع اشتغال فراگیر گفت: این طرح میگوید، نیروی انسانی که بیکار است در زمان بیکاری وارد سیستم کنیم و آموزش هایی را بدهیم. اما کار زمانی اتفاق میافتد که تقاضایی باشد و تقاضا منجر به تولید میشود و به تبع نیروی انسانی که آموزش دیده میتواند در اینجا کار تولیدی انجام دهد. این تقاضا ممکن است خودش را زمانی از طریق قاچاق و زمانی از طریق واردات بی رویه و یک زمان هم از طریق تولید داخل خودش را سیراب کند.
وی ادامه داد: متاسفانه دو بند اول در کشور ما اتفاق افتاده و لطمه پذیری ما در بند سوم است یعنی تقاضا و بازار.
عضو هیئت مدیره کانون عالی کارفرمایان با اظهار به اینکه نباید از طرح هایی که مطرح میشود انتظار معجزه داشت، تصریح کرد: این طرح نمیتواند برای ما اشتغال پایدار ایجاد کند، چون اصلا طرح در این رابطه نیست و فقط میگوید آموزش دهید و اگر نیازمند تقاضا شد، میتواند از این نیروها استفاده کند.
وی خاطرنشان شد: تا زمانی که نگاه ما از صنعت نفت و پولی که برای کشور ارزان به دست میآید خارج نشود و تا زمانی که از بنگاهداری دولت خارج نشویم تا اقتصاد و تولید در دست مردم بیافتد و کار دولت نظارت، برنامه ریزی و هدایت باشد هیچ اتفاقی در ساختار ما نخواهد افتاد.
آهنیها با بیان اینکه مشکل اساسی این است که برای به دست آوردن نقطه تورم از رکود استفاده کرده ایم، متذکر شد: اگر تحرک در اقتصاد کشور ایجاد نشود به هیچ عنوان در مبحث اشتغال پایدار حتی با این برنامهها به نتیجهای برسیم.
وی با اشاره به برنامه توسعه ششم، گفت: برنامه ششم که در مجلس تدوین شد این برنامه لایحهای بود که از طرف دولت آمده بود و برنامه کامل و جامعی بود ولی متاسفانه هنوز بعد از چهار ماه ابلاغ نشده است.