پیروزبخت :
اندازه شناسی زیر ساخت همه بخشهای اقتصادی است
رییس سازمان ملی استاندارد ایران تاکید کرد: اندازه شناسی زیر ساخت همه بخشهای اقتصادی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از دفتر روابط عمومی و ارتباطات بین الملل سازمان استاندارد ؛ خانم نیره پیروزبخت، در نهمین همایش روز جهانی اندازه شناسی که با شعار اندازه گیریها در حمل و نقل برگزار شد، با بیان اینکه در سال جاری با توجه به فضای سیاسی خاص کشور تصمیم گرفتیم این کنفرانس بدون تشریفات سیاسی برگزار شود، اظهار کرد: ایران در بحران کم آبی به سر میبرد، مسئولان دولتی به جد در این خصوص و برای برون رفت از این مشکل در حال تلاش هستند.
وی با تاکید بر لزوم صرفه جویی در مصرف انرژیهای مختلف، افزود: یکی از مبانی اصلی و زیرساختی مصرف انرژیهای مختلف بحث اندازه شناسی است.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران خاطرنشان کرد: امید است همواره درصدد ارتقای دانش و علم جامعه باشیم، زیرا توسعه و ارتقاء دانش بهبود شرایط حاکم در جامعه را امکان پذیر خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه در ایات و روایات مختلف بارها به مبحث عدم کم فروشی و اندازه شناسی اشاره شده است، گفت: انسان مظهر تکامل موجودات و مخلوقات بر روی کره زمین است.
پیروزبخت با بیان اینکه طی دو ساله اخیر به مقوله ارتباط نامگذاری روز جهانی اندازه شناسی در کشور پرداخته شده است که در این راستا از حضور علما نیز استفاده شد، گفت: در سال جاری مبحث اندازه شناسی در حوزه حمل و نقل مورد توجه قرار گرفته، اندازه شناسی در تمام ابعاد باید به عنوان زیرساخت لحاظ شود.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، اندازه شناسی در بحث استانداردسازی را از جمله مهمترین مولفههای در دستور کار عنوان کرد و یادآور شد: در بحث تجارت، ایمنی و انرژی مقوله اندازه شناسی به طور جد مورد توجه قرار گرفته و در این راستا فعالیتهای گستردهای صورت میگیرد.
پیروزبخت با تاکید بر لزوم اصلاح الگوی مصرف انرژی در کشور و نقش استاندارد در این خصوص، اظهار کرد: طراحی جاده، خودرو و مسائل ایمنی مرتبط با جادهها از کاربرد مهمی برخوردار است.
وی با اشاره به اهمیت اندازه شناسی در رابطه با علوم پزشکی که با سلامت انسان ارتباط مستقیمی دارد، تصریح کرد: وزارت بهداشت به سمت استانداردسازی در حال حرکت است و به طور قطع خطا در این حوزه، گاهی صدماتی جبران ناپذیر را بر جای خواهد گذاشت.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه برخی از دستگاههای با مقوله اندازه شناسی آشنا نشده اند، افزود: این مهم در دولت یازدهم و دوازدهم بیش از پیش مورد توجه واقع شده است.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه اثر بخشی استاندارد در فعالیتهای روزانه کاملا مشهود و آشکار است، گفت: بدون شک استاندارد باید در تمامی شئون رعایت شود.
وی با بیان اینکه پیوست استانداردهای فرهنگی برای مباحث فرهنگی کشور جمهوری اسلامی ایران در دستور کار است، بیان کرد: استاندارد باید تمام خدمات و فعالیتهای کشور فعال شود که طی سنوات اخیر تا حد قابل قبولی اجرایی شده است.
پیروزبخت با اشاره به جایگاه خوب سازمان ملی استاندارد ایران در داخل و خارج از کشور، عنوان کرد: همه ساله برای روز جهانی استاندارد شعاری تنظیم میشود، برای نخستین بار طراحی پوستر روز جهانی استاندارد بر اساس شعار ایزو به فراخوان گذاشته و حدود ۶۰ طرح در خصوص این شعار دریافت و ۲۰ طرح به سازمان ایزو ارسال شد.
وی گفت: در مرحله دوم بررسی جهانی پوسترهای ارسالی در مجموع ده پوستر برگزیده که از این تعداد ۵ پوستر از آن جمهوری اسلامی ایران بود و در نهایت طرح پوستر یک هنرمند ایرانی به عنوان پوستر روز جهانی استاندارد مورد پذیرش قرار گرفت که موفقیتی بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران است.
انتخاب پوستری از ایران، باعث افتخار ماست
رئیس سازمان استاندار ملی ایران گفت : انتخاب پوستری از ایران، باعث افتخار ماست.
نیره پیروزبخت، در دیدار با رضا رحیمیان، طراح پوستر برگزیده روز جهانی استاندارد ضمن تبریک این موفقیت بزرگ، ابراز امیدواری کرد با تلاش جوانان و وارد عرصه شدن آنها، راه پیشرفت کشور، هموارتر و سرعت رشد و آبادانی آن، بیشتر شود.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران گفت:انتخاب پوستری از طراحان ایرانی اتفاق خوشایندی بود که سالها منتظر آن بودیم و امروز خوشحالم که با پوستر یک طراح جوان، آرزوی ما به تحقق پیوست.
وی خاطرنشان کرد: بعد از فراخوانی که به همت دفتر روابط عمومی و ارتباطات بین الملل منتشر شد، طرحهای بسیارخوبی دریافت کردیم و امید زیادی داشتیم که در میان طرحهای برگزیده، اثری از هنرمندان ایرانی نیز انتخاب شود. اما انتخاب طرح پوستر نهایی از میان آثار ایرانی واقعا باعث خوشحالی و افتخار ما شد.
رحیمیان نیز در این دیدار همکاری با سازمان ملی استاندارد ایران را باعث افتخار دانست و ابراز امیدواری کرد این همکاری سرآغازفعالیتهای مفید و موثری در زمینه فرهنگ سازی در حوزه استاندارد باشد.
وی ادامه داد: هر چند این برای نخستین بار بود که چنین فراخوانی در ایران منتشر شد، اما با استقبال نسبتاً خوبی مواجه شد و بیش از ۶۰ اثر به دبیرخانه رسید که پس از داوری آثار ۲۲ طرح واجد شرایط شرکت در رقابت جهانی انتخاب و برای شرکت در رقابت جهانی به سازمان بین المللی استاندارد ارسال شد.
پیروزبخت با اشاره به فرآیند انتخاب پوستر روز جهانی استاندارد از سوی مجامع بین المللی، تصریح کرد: براساس قواعد اعلام شده از سوی سازمانهای برگزار کننده یعنی سازمان بین المللی استاندارد (ISO)، اتحادیه بین الملی مخابرات (ITU) و کمیسیون بین المللی برق و الکترونیک (IEC) قرار بود ۱۰ اثر از هنرمندان سراسر جهان انتخاب و در معرض رای عموم گذاشته شود.
وی گفت: موفقیت نخست این گونه حاصل شد که از میان ۱۰ اثری که به رقابت نهایی راه یافتند پنج اثر از سه هنرمند ایرانی انتخاب و در معرض رای عموم قرار گرفتند و در نهایت اثر «رضا رحیمیان» طراح ایرانی به عنوان پوستر برگزیده روز جهانی استاندارد ۲۰۱۷ انتخاب و معرفی شد که جا دارد از این فرصت استفاده کرده و این موفقیت را به هنرمند کشومان تبریک بگویم.
** پیوست فرهنگی برای فعالیتهای اقتصادی ضروری است
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در پاسخ به این پرسش که برای ادامه این روند و استفاده از ظرفیتهای فرهنگی چه برنامهای دارید، گفت:: «ما به پیوستهای فرهنگی برای همه فعالیتهای اقتصادی و فناورانه معتقدیم و این راه را ادامه میدهیم».
وی تاکید کرد: هنرمندان، نویسندگان، شاعران، دانشگاهیان، و نخبگان، گروههای مرجع به شمار میآیند و ما به حمایت آنها برای فرهنگ سازی نیاز جدی داریم.
پیروزبخت درباره پویش «#کالای - استاندارد - ایرانی - میخرم» به عنوان یکی دیگر از طرحهای فرهنگی این سازمان، توضیح داد: این پویش نیز با هدف فرهنگ سازی خرید و استفاده از کالاهای استاندارد ایرانی تدوین شده و در حال اجراست.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران اظهار داشت: یکی از معضلات فرهنگی بازار ایران، عدم اعتماد مردم به کالاهای داخلی و اقبال نسبت به کالاهای خارجی است. این موضوع دغدغه همیشگی رهبر معظم انقلاب نیز بوده و انتخاب شعار «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» سال نیز به همین دلیل است.
وی افزود: بسیاری از کالاهای استاندارد ایرانی از نظر کیفیت، همتراز و حتی برتر از نمونههای خارجی هستند، مضاف بر اینکه خرید و استفاده از کالاهای استاندارد ایرانی به رونق تولید و اشتغال منجر خواهد شد.
پیروزبخت ابراز امیدواری کرد: پویش «#کالای - استاندارد - ایرانی - میخرم» بتواند توجه مردم را بیش از پیش به کالاهای با کیفیت ایرانی جلب کند و در رونق تولید و اشتغال در کشور موثر باشد؛ بنابراین گزارش؛ طرح پوستر رضا رحیمیان با عنوان «استانداردها شهرها را هوشمندتر میکنند» به عنوان اثر برگزیده روز جهانی استاندارد معرفی شد.
سازمانهای بین المللی استاندارد (ISO)، برق و الکترونیک (IEC) و مخابرات (ITU) پوستر طراح ایرانی، رضا رحیمیان را به عنوان اثر برگزیده روز جهانی استاندارد در سال ۲۰۱۷ میلادی معرفی کردند.
در این رقابت جهانی ۲۲ اثر از هنرمندان ایرانی در میان آثار هنرمندان ۱۶۳ کشور عضو سازمان بین المللی استاندارد قرار گرفت که در مرحله بعدی ۵ اثر به رقابت نهایی راه یافت و در نهایت اثر رضا رحیمیان به عنوان اثر برتر انتخاب شد.
سازمان بین المللی استاندارد با قرار دادن طرح پوستر رحیمیان در صفحه رسمی خود، این موفقیت را به هنرمند ایرانی تبریک گفته است.
رضا رحیمیان دانش آموخته رشته طراحی صنعتی از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز است و به عنوان مدیر هنری و طراح گرافیک با مجامع هنری همکاری دارد.
سازمان ملی استاندارد ایران این موفقیت را به جامعه هنری به ویژه رضا رحیمیان تبریک میگوید.
اهمیت اندازه شناسی در مقوله حمل و نقل غیر قابل انکار است رییس پژوهشگاه استاندارد ایران گفت: اهمیت اندازه شناسی در مقوله حمل و نقل غیر قابل انکار است.
حسن سرشتی در همایش روز جهانی اندازه شناسی با
اشاره به پیشینه و قدمت اندازه شناسی اظهار کرد: تمام امورات به نوعی
مبتنی بر علم اندازه شناسی است.
وی با بیان اینکه رئیس سازمان ملی
استاندارد ایران همواره بر تفکر به روز تاکید دارند، افزود: اندازه شناسی
در مبحث و مقوله مهم استاندارد بحث جامع و گستردهای است.
رییس پژوهشگاه
استاندارد ایران بیان کرد: برای ادامه بقا به معیار اندازه گیری نیازمندیم
و اهمیت اندازه شناسی در مقوله مهم حمل و نقل غیر قابل انکار است.
وی
با تاکید بر اینکه برای ساخت خودرو به ۳۰ هزار قطعه نیازمند هستیم، تصریح
کرد: با افزایش تعداد قطعات خودرو در ساخت وسیله ضریب خطا و آسیب پذیری
افزایش چشمگیری پیدا میکند.
سرشتی با بیان اینکه اندازه گیری در ساخت
محصولات مختلف از جمله خودرو نظیر بررسی مقاومت حائز اهمیت است، گفت: ۳
استراتژی مهم در رابطه با مبحث اندازه شناسی در سند ۵ ساله افق ۱۴۰۰ در نظر
گرفته شده است.
رییس پژوهشگاه استاندارد ایران با اعلام اینکه اقتصاد،
فناوری و سلامتی انسان از جمله موارد مهم یاد شده در خصوص اندازه شناسی و
عدد گذاری است، افزود: اخیرا با مرکز اندازه شناسی تفاهم نامهای در قالب
۱۲ پروژه تدوین کرده ایم.