راه اندازی نخستین مرکز احیای هنرهای سنتی نوش آباد
نخستین مرکز احیای هنرهای سنتی نوش آباد راه اندازی شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، مدیر پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی شهر نوش آباد گفت: نخستین مرکز احیای هنرهای سنتی شهر نوش آباد همزمان با سفر رئیس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری راه اندازی شد.
زهرا ساروخانی با اشاره به پایان عملیات مرمت حوضخانه و وضوخانه این شهر تاریخی افزود: با پایان کار مرمت، این اثر تاریخی ، با تغییر کاربری به نخستین مرکز احیای هنرهای سنتی شهر نوش آباد تبدیل شد.
وی افزود: برای مرمت این اثر تاریخی متعلق به دوره قاجار یک میلیارد و 500 میلیون ریال از محل اعتبارات هیات امنای مسجد جامع و سازمان میراث فرهنگی کشور هزینه شده است.
مدیر پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی شهر نوش آباد گود برداری، مرمت دیواره ها و کشف مسیر دسترسی را از مهم ترین بخش های مرمتی این اثر تاریخی دانست و گفت: حدود 50 سال قبل مردم محل این وضوخانه را تخریب و پر کرده بودند.
زهرا ساروخانی با راه اندازی مرکز احیای هنرهای سنتی نوش آباد در محل حوض خانه دو هنر سنتی این شهر در گام اول به نام های زیلو بافی و چادر شب بافی احیا و کار آموزش آن آغاز می شود.
مدیر پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی شهر نوش آباد با اشاره به اینکه قدیمی ترین زیلوی بافته شده موجود در موزه ها کشور مربوط به مردم نوش آباد است، گفت: در گام بعدی هنر سنتی سفال گری نوش آبادی ها نیز در این مرکز راه اندازی می شود.
وی احیای هنری سنتی شهر، معرفی این هنرها به گردشگران داخلی و خارجی و ایجاد کارآفرینی را از اهداف اصلی راه اندازی مرکز هنرهای سنتی نوش آباد معرفی کرد.
در شهرستان آران و بیدگل 123 اثر ملموس و 14 اثر ناملموس به ثبت ملی رسیده است .