ایران طلایه دار مبارزه با تروریسم
دبیرکل اینترپل گفت: ایران طلایه دار مبارزه با تروریسم است و ما همکاری خوبی با این کشور داریم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، یورگن اشتاک در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور افزود: برای اولین بار است که به ایران می ایم ولی همکاری پلیس بین الملل با ایران خیلی قدیمی تر است.
وی گفت: پلیس ایران خیلی فعال است و دبیرخانه کل سازمان اینترپل در حال بهره برداری از پلیس بین الملی ناجا و پلیس فتاست.
اشتاک ادامه داد: من از فعالیت های اینترپل تهران تشکر می کنم در این چند سال اخیر بیش از 900 هشدار و اعلان به درخواست پلیس تهران صادر کرده ایم که 50 مورد اعلان قرمز بوده است.
وی افزود: ما باید پشتیبانی خودمان را با کشورهای عضو برای جرایم سازمان یافته افزایش دهیم.
اشتاک با اشاره به مساله تروریسم گفت: ما از حمله تروریستی بزدلانه در تهران رنج بردیم و ابراز تاسف می کنیم به خاطر شهروندانی که در این حادثه جان خود را ازدست دادند و یا مجروح شدند.
دبیرکل اینترپل تصریح کرد: امروز در نمایشگاه آثار تروریسم در تهران شرکت کردم و از نمایشگاه تاریخچه حملات تروریستی در ایران که حاوی 12 هزار قربانی تروریستی بود بازدید کردم.
وی ادامه داد: کنفرانس امروز کالکان در تهران نمونه ای از موضوع مبارزه با تروریست در ایران است که ایران طلایه دار این مبارزه است.
اشتاک تصریح کرد: در کنفرانس کالکان از کشورهای مختلف اروپا، اسیا و افریقا شرکت کردند و ما این برنامه را بسیار موثر می دانیم.
وی گفت: ما در اینترپل محدود به قوانین تعیین شده کشورهای عصور این سازمان هستیم و فعالیت های ما برای برخورد با تروریسم توسط این قوانین تعیین شده است و یکی از اصل های این قوانین مربوط به ماده 3 اینترپل می شود که این سازمان را از ورود به مسایل سیاسی، مذهبی منع کرده است.
اشتاک افزود: در اینترپل قوانین تصویب شده اعضا قابل پیگیری است و به همین علت است که سازمان اینترپل نتوانسته به برخی مطالبات پلیس ایران پاسخ بدهد و در دو سال اخیر هم در حال بررسی مکانیزم جدید هستند که راهکاری برای محدود کردن فعالیت این سازمان به وجود بیاید.
دبیرکل اینترپل ادامه داد: سازمان اینترپل باید از قوانین تبعیت کند و این قوانین اختیارات محدودی به اینترپل داده است.
اشتاک گفت: ما به صورت مرتب با کشورهای عضو اینترپل در تماس و مکاتبه هستیم و پرونده افراد تحت تعقیب را پیگیری می کنیم و درباره دو کشوری که پناهندگی به مجرم تحت پیگرد یک کشور دیگر داده است مذاکره می کنیم تا فرد متهم به کشوری که درخواست داده مسترد شود.
دبیرکل اینترپل ادامه داد: به طور مرتب با اینترپل تهران و سردار رضوانی ملاقات هایی داشته ایم و موارد زیادی داشته ایم که نشان دهنده حمایت سازمان اینترپل از همکاری با تهران بوده است.
اشتاک تاکید کرد: سال آینده اینترپل تهران عضویت 90 سالگی اش را جشن می گیرد.
وی تصریح کرد: هدف من از سفر به ایران فقط حضور در نشست کالکان نیست بلکه می خواهم تعامل اینترپل با پلیس تهران بیشتر شود.
وی در پاسخ به این سوال دادستان کل کشور مبنی بر اینکه یک فرد مجرم با جرایمی مثل قتل، ترور یا اختلاس چطور پناهندگی می گیرد؟ گفت: پاسخ این سوال با ما نیست و ما فقط بر اساس قوانین اینترپل نمی توانیم این پناهنده را تعقیب کنیم.
اشتاک درباره پرونده آمیا در آرژانتین گفت: در جریان این پرونده هستم و کمک می کنیم که پیگیری شود.
وی افزود: درباره داعش برداشت عمومی مشابهی از همه کشورهای عضو داریم و به راحتی می توانیم این پدیده را پیگیری کنیم و قطعا داشتن یک تعریف درست از پلیس تاثیر خوبی بر هماهنگی ها خواهد داشت اما متاسفانه نه سازمان ملل و نه هیچ نهاد بین الملی تعریف درستی در این زمینه ارائه نکرده اند و این اعضای کشورهای عضو هستند که تصمیم می گیرند برنامه های یک سازمان تروریستی هست یا خیر.
اشتاک ضمن قدردانی از اقدامات ایران برای مباره با مواد مخدر تصریح کرد: اقدامات جدی و موثر ایران درباره مبارزه با مواد مخدر موجب توسعه امنیت در ایران و کشورهای دیگر می شود و ما آمادگی داریم درباره پرونده مجرمان مواد مخدر که اعلان قرمز نداشته اند همکاری کنیم.
وی در پاسخ به این سوال دادستان کل مبنی بر اینکه آیا درست است که ما مسیر ترانزیت مواد مخدر از افغانستان به کشورهای دیگر را باز بگذاریم؟ گفت: این اقدام و جدیت ایران در مبارزه با مواد مخدر که همراه با از دست دادن جان نیروهای شماست قابل ستایش است و باید حمایت شود.
دبیرکل اینترپل افزود: ما در ایران برای مبارزه با جرایم سایبری همکاری خوبی داریم و با جدیت از اقدامات شما در مبارزه با جرایم مواد مخدر حمایت می کنیم.