1. انواع کلم
اولین حسی که بعد از مصرف انواع کلم، بروکلی و گل کلم به سراغتان میآید، احساس پف کردن است. متخصصین بالینی در این باره میگویند؛ انسانها آنزیمی را که برای شکستن ریفینوز (قند پیچیده در سبزیجات) یافت میشود را ندارند. وقتی این سبزیجات به روده زیرین میرسند باکتریها آن را تخمیر میکنند این تخمیر با تولید متان، دی اکسید کربن و هیدروژن همراه است. با این شرایط شما احساس پری و بیقراری میکنید.
۲. تنقلات نمکی مثل چیپس و پفک ![با این غذاها به جنگ با معدهتان نروید با این غذاها به جنگ با معدهتان نروید](/files/fa/news/1396/4/19/1162108_786.jpg)
قبل از آنکه شروع به خوردن چیپس و پفک کنید کمی درباره آنها تحقیق کنید. بسیاری از تنقلات نمکی حاوی MSG هستند. این افزودنی مضر با افزایش اشتها و اضافه شدن وزن رابطه مستقیم دارد. Doritos که نام تجاری طعم دهندهها است، می تواند بدترین نوع خوراکی باشد که طعم و عطر چیپس ها و پفک ها را تعیین میکند.
۳. قهوه
قهوه در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد، طبق گزارشی که در اینباره صورت گرفته با خوردن قهوه انتشار گاسترین در بدن افزایش مییابد و این افزایش گاسترین روی سنسورهای کولون تاثیر گذار است. از این رو احساس سنگینی کاذبی سراغ مصرف کننده آن میآید. در این خصوص چای شیرین نیز مثل قهوه عمل میکند.
4. اسفناج
اسفناج علاوه بر اینکه سالاد شما را زیبا و جذاب میکند، توانایی آن را دارد تا معدتان را دگرگون کرده و سبب ناراحتی آن شود. فیبرهای موجود در اسفناج رابطه مستقیمی با نفخ زیاد دارند. سعی کنید در هنگام مصرف اسفناج از روغن زیتون نیز به طور همزمان استفاده کنید. ![با این غذاها به جنگ با معدهتان نروید با این غذاها به جنگ با معدهتان نروید](/files/fa/news/1396/4/19/1162109_463.jpg)
5. ترکیب تنقلات شور و شیرین
در مصرف تنقلاتی که درونشان ترکیبات شور و شیرین دارند، دقت کنید. چون ترکیب مواد شیرین و شور در معده باعث ایجاد نفخ شدید میشود. محققان دانشگاه کانزاس کشف کردهاند که حدود ۵۰ درصد مردم تجربه سنگین شدن پس از مصرف میوههای خشک و شیرین را گزارش داهاند. به یاد داشته باشید که ترکیب میوههای خشک و آجیل خشک نشده یک منبع بینظیر از پروتئین و فیبر است.
6. نوشابههای گازدار
نوشابههای گازدار که امروزه جزء جدایی ناپذیر سفرههای ما شده است و طرفداران زیادی نیز دارد، باعث میشوند که پس از مصرف آن شبیه به یک ماهی پف کرده شویم. به یاد داشته باشید که هیچ نوشیدنیای نمیتواند جایگزین آب ساده و سالم شود.
7. انواع بستنیها
خامه و چربی موجود در بستنیها خود عامل بالابرنده چربی در بدن است. علاوه بر این لاکتوز در مواد لبنی باعث ایجاد گاز، نفخ و در کل ناراحتی معده میشود. این در حالی است که برخی به خاطر لاکتوز موجود در لبنیات دچار مشکلات گوارشی میشوند و این لاکتوز برایشان غیر قابل تحمل است.
8. گوشت گوساله و ماهی
پروتئینهای حیوانی در دماهای فوقالعاده بالا، باعث ایجاد مواد شیمیایی به نام آمینهای هتروزیکل میشود که میتواند شانس ابتلا به سرطان روده بزرگ و رکتوم را در بدن انسان افزایش دهند. آیا یک همبرگر سوخته واقعا ارزش این خطر بزرگ را دارد؟ ما قطعا چنین ریسکی را نمیکنیم. سعی کنید غذاهای گوشتی خود را در شعلههای بالا تهیه نکنید. شما با خوردن سبزیجات با مواد پروتئینی سوخته نمیتوانید از ابتلا به چنین بیماریهایی جلوگیری کنید. این توصیهها برای کسانی است که واقعا نمیتوانند برگرها را کنار بگذارند.
9. هات داگ
با توجه به اینکه سدیم و نیترات موجود در هات داگها باعث ایجاد نفخ در معده میشوند و نیز هات داگ خود عامل ایجاد سرطان کولورکتال نیز میشود. این ماده غذایی جزء بدترین مواد غذایی است که خوردن آن به هیچ وجه توصیه نمیشود. قبل از اینکه به مصرف هات داگ رو بیاورید درباره حقیقتهای این ماده غذایی تحقیق کافی داشته باشید. ![با این غذاها به جنگ با معدهتان نروید با این غذاها به جنگ با معدهتان نروید](/files/fa/news/1396/4/19/1162113_823.jpg)
10. سالاد پاستا
در فصل تابستان از پخت و پز سالاد پاستا خودداری کنید! در حالی که برای برخی خوردن پاستا ضروری است، بهتر است نودلهای قدیمی که سرشار از پروتئین است یا عدسهای دارای فیبر را جایگزین کنید.
11. سیب زمینی سرخ شده
سیب زمینیای که درون روغن آنقدر سرخ شود که به رنگ قهوه در بیاید بسیار بد است. حال اگر به آن مقداری زیادی نمک هم افزوده شود خوردن آن ریسک بسیار بزرگی است. اینگونه مواد غذایی رابطه کاملا عکس با طول عمر بالا دارند. اگر یک همبرگر با خلالهای سیب زمینی پرشده باشد باید در خوردنش تجدید نظر کرد. بهتر است در مواقعی که ناچارید از همبرگر استفاده کنی، به جای سیب زمینی سرخ شده سبزیجات را جایگزین آن کنید.
12. دانههای هندوانه
از آنجایی که در روزهای گرم سال تکهای از هندوانه سرد بسیار می چسبد اما توصیه میشود در هنگام خوردن آن دقت داشته باشید تا دانه هندوانه را مصرف نکنید. دانههای هندوانه منبع عالی از پروتئین و چربیهای سالم است و بلعیدن کل دانه میتواند روده شما را مسدود کند و منجر به درد و ناراحتی در معده شود. با کمی دقت در خوردن هندوانه میتوانید از این مشکلات فاصله بگیرید و از خوردن هندوانه نهایت لذت را ببرید.
13. نوشیدنیهایی با شیرین کننده مصنوعی
طبق مطالعات اخیر، مصرف نوشیدنیهایی که با مواد شیرین کننده مصنوعی درست شده اند، میتواند جوانه چشایی شما را از بین ببرند و به نوعی مکانیزم قند خون را در بدن مختل کنند. از این بدتر این افزودنیها میتوانند باعث افزایش وزن نیز شوند.
14. گرانولا![با این غذاها به جنگ با معدهتان نروید با این غذاها به جنگ با معدهتان نروید](/files/fa/news/1396/4/19/1162112_267.jpg)
بیشتر مواد سازنده گرانولا، پر از قند، کربوهیدراتها و روغنهای گیاهی هستند که اساسا یک ماده پر انرژی بحساب میآیند که تقریبا تمام گروه های غذایی را در بر گرفتهاند. این مواد که به ظاهر سالم هستند سرشار از قند و کربوهیدرات نیز هستند که می توانند سنگینی قابل توجهای بر معدهتان وارد کنند. شما با مصرف گرانولا نه تنها گرسنگیتان برطرف نمیشود، بلکه خیلی زود دچار ضعف و گرسنگی میشوید.
15. آب میوهها
آب میوههای که در فروشگاهها عرضه میشوند، منبع خالص از شکر و افزودنیهای غیر طبیعی هستند که با تبلیغات وسیع به عنوان یک آب میوه طبیعی و سالم وارد بازار میشون. قند موجود در آنها در واقع باعث کاهش تولید کلاژن در بدن میشوند. کمبود کلاژن در بدن میتواند به پوستتان آسیب بزند و کیفت و کارایی آن را کاهش دهد.