وی گفت: ۲۵ درصد کل هزینههای سلامت مربوط به خدمات دندانپزشکی است درحالی که اگر پیشگیری میشد الان این هزینههای کلان را صرف نمیکردیم.
حریرچی افزود: متأسفانه ما مسائل و مشکلات انسانی را موضوع پزشکی تلقی و با آن برخورد پزشکی میکنیم و امروزه پزشکی سازی یا طب زدگی از جمله مشکلات بسیاری از کشورهای جهان است.
وی گفت: بسیاری از اعمال زیبایی هزینه زا و دارای عوارض است، همچنین پیری نیز از جمله موارد پزشکی سازی است که برخی به دنبال درمان طبی و برطرف کردن چین و چروک و اعمال زیبایی هستند.
حریرچی افزود: تمام کشورهای جهان در حال مقابله با این موضوع هستند و در انگلستان ۲۵ تا ۷۵ درصد کسانی که به مطبها مراجعه میکنند، بدون دارو بهبود مییابند.
وی گفت: ما در استفاده از دارو هم پزشکی سازی را تعمیم میدهیم، بسیاری از اقدامات غیرضروری باعث میشود هزینههای غیرلازم افزایش یافته و نتوانیم اقدامات ضروری پزشکی را انجام دهیم.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: طبق تعریف اگر فردی ۴۰ درصد از ظرفیت هزینه کرد خود را به حوزه سلامت اختصاص دهد میتوان گفت: دچار هزینههای کمر شکن سلامت شده است.
حریرچی گفت: در حال حاضر در ایران کمتر از ۲ و ۴ دهم درصد از خانوارها دچار هزینههای کمرشکن درمان هستند و این موضوع به درآمدهای هر خانواده بستگی دارد به طوری که ۱۰ درصد جمعیت دهک پایین کشور اگر بیش از ۴۳ هزار تومان در ماه برای سلامت خرج کنند دچار هزینه کمر شکن سلامت میشوند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه مهمترین راه مقابله با این هزینهها، اول تأمین درآمد مناسب براى خانوارهاست، گفت: دومین راه مقابله این است که حکومتها و دولتها در مورد خانوادههایى که ظرفیت پایین دارند، بسته رایگان سلامت تأمین کند و برای اقدام بعدى باید وزارت بهداشت، سازمانهاى بیمه گر و مردم در انتخاب نوع دریافت خدمات به منابع مالى خود دقت کنند.