حمید چیت چیان در پاسخ به سوال خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به اینکه در کشورهای اروپایی و صنعتی که ثروتمند نیز هستند بیشترین سرمایه گذاری در بخش بهینه سازی و مدیریت مصرف انجام میشود افزود:، چون مصرف تمام شدنی نیست بنابراین باید آن را کنترل کرد که مهمترین عامل انگیزههای اقتصادی است.
وی گفت: از آنجا در کشور ما قیمتهای خدمات مختلف از جمله آب و برق بسیار کمتر از هزینه تولید آن است بنابر این مردم انگیزهای برای کمتر مصرف کردن ندارند و ما نیز نتوانستیم قیمت را برای عموم مردم منطقی کنیم، اما کسانی که مصارف خارج از الگو و بسیار بالاتر از حد صحیح مصرف دارند باید جریمه شوند یعنی بهای مصرف خدمات خود را به صورت کامل پرداختند کنند که این موضوع را در نظام تعرفه آب و برق به صورت پلکانی انجام دادیم.
چیت چیان اضافه کرد: کسانی که مصرف بیشتری دارند باید بهای بیشتری برای دریافت خدمات آب و برق پرداخت کنند که امیدواریم بر اساس انچه در قانون برنامه ششم توسعه بیان شده اجرای این قانون ما را به اجرای الگوی مصرف برساند.
وزیر نیرو گفت: در حال حاضر مقرراتی برای قطع اب و برق مشترکان پر مصرف نداریم، اما با کمک دولت میتوانیم این کار را انجام دهیم.
وی افزود: البته قطع آب و برق مشترکین در این هوای گرم بسیار دشوار خواهد بود، چون تصور میکنیم مردم در قبال هشدار مسئولان احساس مسئولیت میکنند و میدانند اگر بیش از حد مصرف کنند در نقطهای دیگر عدهای دچار قطع آب و برق میشوند بنابراین همکاری خواهند کرد تا قطعی آب و برق اتفاق نیفتد.
با ادامه روند مصرف برق سالانه 20 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز داریم
وزیر نیرو گفت : با ادامه رشد مصرف برق سالانه 20 هزار میلیارد تومان باید برای تامین برق 200 ساعت پیک مصرف سرمایه گذاری شود.
حمید چیت چیان در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در 10 سال گذشته هر سال 5 درصد از افزایش مصرف برق داشتیم ،افزود: به ازای هر سال رشد مصرف برق 7 و 3 دهم درصدی 5 هزار مگاوات نیروگاه جدید باید به مدار بیاید یعنی 10 هزار میلیارد تومان باید صرف ساخت نیروگاه و 10 هزار میلیارد تومان اعتبار صرف ساخت شبکه انتقال، توزیع و فوق توزیع شود.
وی گفت: اگر مردم 5 تا 10 درصد در زمان پیک مصرف صرفه جویی کنند نیاز به 20 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید نخواهیم داشت چون در بقیه ساعات سال نیاز به این ظرفیت نداریم و چنین سرمایه گذاری هزینه سنگینی را به کشور تحمیل می کند.
وزیر نیرو به راه های ساده و بدون هزینه برای صرفه جویی در مصرف برق اشاره کرد و افزود : با تنظیم کولر های گازی روی 25 درجه، کاهش روشنایی، استفاده نکردن لوازم پرمصرف مانند اتو در ساعت اوج مصرف و استفاده از لباسشویی و ظرفشویی در ساعات کم باری می توان مصرف برق را کاهش داد.
چیت چیان درجلسه امروز مسئولان آب و برق کشور با دبیران و سردبیران خبر و معاونت سیاسی رسانه ملی اشاره کرد و گفت: امیدواریم با همکاری دو جانبه در پیک مصرف ماحصل آن جلوگیری از خاموشی و مصرف درست مشترکان باشد و از رسانه ملی می خواهیم به فرهنگ سازی در مصرف آب و برق کمک کند تا نیاز به سرمایه گذاری در این دو صنعت نباشد.
وی افزود: در دولت یازدهم 8 هزار مگاوات نیروگاه جدید به مدار آمد و ظرفیت بسیار بزرگی در شبکه آب و فاضلاب کشور ایجاد شد.
چیت چیان تصریح کرد: با گرمای ناگهانی که در تابستان امسال برخورد کردیم مصرف آب و برق بسیار افزایش یافت در حالی که سرمایه گذاری ما مطابق سال های گذشته بوده و ممکن است با مشکل برخورد کنیم.
وزیر نیرو درباره استفاده از لامپ های کم مصرف نیز گفت: در سال های اخیر وزارت نیرو یارانه ای برای فرهنگ سازی لامپ های کم مصرف اختصاص داد و مردم از آن استقبال کردند چون هزینه پرداختی برق مشترکان کاهش یافت و هم اکنون نیز درجلسه هیئت دولت تصمیم گرفته شد ساختمان های دولتی مساجد و مدارس از لامپ های ال ای دی استفاده کنند که اعتبار آن مشخص شده است.
وی درباره طرح از رده خارج کردن یخچال های فرسوده و جایگزین کردن یخچال های نو افزود: یارانه این طرح را به تولید کنندگان می دهیم تا کالای بهتری را به مردم تحویل دهند.