سختی های مردم موصل در دوران اشغال داعش
مقامات عراقی می گویند بیش از سه چهارم از جمعیت یک میلیون نفری موصل از مهر سال گذشته تاکنون از این شهر رفته اند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، شهر موصل عراق از سال 2014 تحت کنترل گروه تکفیری - صهیونیستی داعش بود و مردم این شهر از آن زمان در شرایط بسیار دشواری به زندگی ادامه داده دادند. در ماه های منتهی به آزادی موصل، باز هم این مردم عادی و سکنه شهر بودند که بیشترین صدمه را دیدند و دهها تن از آنان در درگیری ها کشته شدند، مجبور به ترک محل زندگی خود شدند یا اینکه داعش از آنها به عنوان سپر انسانی استفاه کرد.
شبکه پرس تی وی در گزارشی از موصل به یک خانواده عراقی اشاره کرد و گفت: چهره زشت جنگ خود را به این خانواده در موصل نشان داد. اعضای وحشت زده این خانواده در حالی که زیر آوار خانه خود - که تروریست های داعش آن را منفجر کرده بودند - گرفتار بودند با کمک نیروهای عراقی نجات یافتند. از هفته ها قبل هزاران غیر نظامی بدون آب و غذا در این بخش از شهر حبس شده بودند.
یکی از این افراد (خانم) در مورد این وضع گفت: «داعش کاری کرد گرسنگی بکشیم. هیچ آب و غذایی نبود. دیشب بدون شام خوابیدیم و اکنون هم صبحانه ای نداریم.»
بسیاری از مردم به اندازه کافی خوش شانس نبودند و در بمباران نیروهای تحت امر آمریکا جان خود را از دست دادند. حملات هواپیماهای آمریکایی از یک طرف و گلوله باران و شلیک تک تیراندازهای گروه های تروریستی از سوی دیگر جان غیر نظامیان را می گرفت.
علا شاکر از نیروهای ویژه عملیاتی عراق گفت: «بیشتر کسانی که نزد ما می آیند زنان، کودکان و افراد سالمند هستند. وقتی از آنها می پرسیم پدر یا برادران آنها کجا هستند می گویند داعش آنها را کشته است.»
گروهی از زنان و کودکان با برداشتن مقدار کمی از دارایی های باقی مانده خود برای در امان ماندن از خطر درگیری ها مجبور به ترک محل زندگی و عزیزان خود شدند. آنها می گویند داعش ماهها از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده کرد.
یکی از اهالی موصل گفت: «داعش رفتار بدی با ما داشت. محل زندگی ما مانند زندانی بود که داعش در آن را قفل کرده بود و می گفت بیرون نیایید و همانجا بمیرید.»
غیر نظامیانی که توانستند به سلامت از شهر فرار کنند مجبور بودند ساعت ها راه بروند تا به جای امنی برسند.
یکی از این افراد که به همراه همسر و سه فرزندش فرار کرده بود گفت: «ما از یک منطقه به منطقه دیگر می رفتیم. یکی از آن روزها ما 13 ساعت راه رفتیم. از ساعت 10 صبح تا پس از نیمه شب فقط راه می رفتیم.»
گاهی اوقات تروریست ها خود را به شکل مردم عادی در آورده و با کسانی که از شهر فرار می کردند همراه می شدند. آنها سپس خود را در میان مردم منفجر می کردند که در نتیجه تعداد فراوانی جان خود را از دست می دادند.
مقامات عراقی می گویند بیش از سه چهارم از جمعیت یک میلیون نفری موصل از اکتبر سال گذشته تاکنون از این شهر رفته اند. بسیاری از آنها اکنون در چادرهایی زندگی می کنند که در اردوگاهی نزدیک این شهر برپا شده است. آثار به جا مانده از زخم های جنگ بر پیکر این خانواده ها شاید هرگز به طور کامل از بین نرود. تنها درمان از بین بردن آثار جنگ امیدی است که این خانواده ها برای از ابتدا آغاز کردن زندگی خود در موصل - که زمانی دومین شهر بزرگ عراق بود - دارند.