رئیس فدراسیون وزنه برداری:
از انوشیروانی انتظار صبوری داشتم
رئیس فدراسیون وزنه برداری گفت: به انوشیروانی سرمربی سابق تیم ملی حق میدهم ولی از او انتظار داشتم در این شرایط صبوری میکرد.
علی مرادی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما افزود: بعد از قهرمانی جوانان و نایب قهرمانی نوجوانان در رقابتهای جهانی بحث کناره گیری سجاد انوشیروانی سرمربی تیم ملی مطرح شد. با توجه به اینکه کمتر از ۴ ماه به مسابقات جهانی آمریکا باقی مانده بود شورای عالی فنی تصمیم گرفت تا کیانوش رستمی طبق روال قبل و در چهارچوب اصول تعریفی در فدراسیون برنامه هایش را بطور اختصاصی دنبال کند.
وی گفت: کیانوش با برادرش که از مربیان رده پایه وزنه برداری در کرمانشاه است در اردوی تیم ملی تمرین میکند تا برای رقابتهای جهانی آماده شود. برخلاف آنچه که در رسانههای خبری منتشر شد او هرگز به دنبال بازیکن سالاری نبوده و نیست. در عین حال از روی خود محوری شرط تعیین نکرده است. او به دنبال آرامش است و با علم تمرینی که دارد میخواهد بطور اختصاصی برنامه هایش را دنبال کند تا با مدال آوری در رقابتهای جهانی دل مردم کشور شاد شود.
مرادی افزود: برخلاف صحبت هایی که میشود فشاری از سوی وزارت ورزش و جوانان در رابطه با این وزنه بردار بر روی فدراسیون وجود ندارد. از وزیر محترم ورزش سپاسگذاری میکنم که زمینه لازم برای تقویت این رشته ورزشی را فراهم کرده است. برخلاف چیزهایی که گفته میشود هیچ موضوعی از جانب وزارت در هیچ زمان به ما تحمیل نشد. در عین حال بحث کیش و مات شدن فدراسیون از سوی کیانوش رستمی مطرح نیست. او تحت نظارت فدراسیون برنامه هایش را پیش میبرد.
وی گفت: اعتقاد ما بر این است که تعلیم و تربیت در دنیا به سمتی پیش میرود که خلاقیتهای یک ورزشکار تقویت شود. من به این ماجرا نگاهی پدرانه دارم و معتقدم در مناقشاتی که میان کیانوش رستمی و سجاد انوشیروانی پیش آمد باید نگاهی بیطرف داشت و منعطف برخورد کرد. چطور میشود بهترین وزنه بردار ۲۰۱۶ را از حضور در تیم ملی و مسابقات جهانی محروم کرد؟ او در المپیک ثابت کرد خواسته هایش نامعقول نیست و میتواند در چهارچوب قوانین فدراسیون به مدال المپیک دست یابد و موفق پیش رود.
کیانوش رستمی بهترین وزنه بردار سال خود محور نیست
رئیس فدراسیون وزنه برداری گفت: مقاومت برخی افراد و رسانهها در این رابطه درست نیست. به نظرم نباید نگاه بسته داشت. فکر میکنم در این رابطه باید فرهنگ سازی شود تا از سرمایههای ملی بهترین استفاده و بهره برداری صورت گیرد.
وی افزود: از سوی دیگر معتقدم که در هر شرایطی باید احترام و حرمت حفظ شود. کیانوش در همه مدت فعالیتش انضباط را رعایت کرده و خارج از قوانین فدراسیون پیش نرفته است. بعد از تصمیم گیری شورای عالی فنی درباره کیانوش رستمی هرچند به سجاد انوشیروانی حق میدهم، اما انتظار داشتم صبورانه برخورد میکرد.
مرادی افزود: زمانیکه او را به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب کردم همه نگران بودند که او مربی جوان و بی تجربه است آیا میتواند در المپیک انتظارات را برآورده سازد؟ به او اعتماد کردم. دوست داشتم در طولانی مدت از ظرفیتهای انوشیروانی در تیم ملی استفاده کنم. انوشیروانی هم از نظر اخلاقی و هم از نظر فنی مربی خوبیست. بعد از المپیک فدراسیون تلاش خود را بکار گرفت تا میان کیانوش رستمی و سجاد انوشیروانی تعامل برقرار کند که متاسفانه این اتفاق نیفتاد.
وی گفت: از آنجائیکه تا شروع رقابتهای جهانی فرصت نداشتیم نمیتوانستم فرصت سوزی کنم. بعد از بازگشت از ژاپن با او تماس گرفتم تا اسامی وزنه برداران مورد نظر برای تشکیل تیم ملی را اعلام کند. او در پاسخ به من گفت: حاضر به ادامه همکاری در این شرایط نیست. به اوگفتم تا این درخواست را مکتوب کند تا در شورای عالی فنی بررسی شود.
از طرف وزارت ورزش هیچ فشاری روی فدراسیون نیست
مرادی افزود: واقعیت این است که با مطرح کردن این موضوع میخواستم فضا تلطیف شود. اما او هیجانی برخورد کرد و حاضر به شرکت در جلسه شورای عالی فنی نشد. در ادامه هم شورا درباره مربی تیم ملی تصمیم گیری کرد و محسن بیرانوند به عنوان سرپرست انتخاب شد.
رئیس فدراسیون وزنه برداری درباره شرایط حاکم بر اردوی تیم ملی و انتقاداتی که در این رابطه شد گفت: برخلاف بزرگ نمایی هایی که شد باید تاکید کنم که اردوی تیم ملی شرایط بدی نداشت. ما برای مدت کوتاهی نتوانستیم حق الزحمه ورزشکاران را پرداخت کنیم. اما در سال جدید همه کاستیها را جبران کردیم. حق و حقوق کادر فنی را بطور کامل پرداخت کردیم و بحث مربوط به مکملها هم حل شد.
وی افزود: هم اکنون شرایط برای فعالیت وزنه برداران مهیاست. طبق برنامه ریزیهای از پیش تعیین شده اردوی سطح ارتفاع تیم ملی از شنبه (۱۷ تیر) در آذربایجان شرقی آغاز میشود و امکانات لازم برای برپایی این اردو بخوبی فراهم شده است.
مرادی گفت: از وزارت ورزش و جوانان تشکر میکنم که ورزش را از حالت گلخانهای به سمت توسعه سوق داده است. هم اکنون در رشته وزنه برداری تفاهم نامههای همکاری میان آموزش و پرورش، نیروهای مسلح و وزارت علوم منعقد شده است. سالن آزادی هم بخوبی تجهیز شده است. در بخش بانوان هم شاهد برگزاری کلاس مربیگری هستیم.
زمان برای فرصت سوزی در اختیار نداشتیم
وی افزود: قصد داریم در مسابقات یونیورسیاد تیم خوبی اعزام کنیم. درباره مسابقات داخل سالن آسیا هم برنامههای مدونی داریم که با اجرایی شدن آن تیم موفق به کسب نتایج مورد نظر خواهد شد.
رئیس فدراسیون وزنه برداری درباره بودجه این فدراسیون گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون از کمیته ملی المپیک یک ریال هم دریافت نکرده ایم. در این رابطه با کیومرث هاشمی رئیس کمیته ملی المپیک صحبت کردم. متاسفانه کمیته برای تامین بودجه مورد نیاز با مشکلاتی مواجه است. وزنه برداری یکی از برندهای ورزش کشور است و اگر شرایط مورد نیاز برای فعالیت حرفهای آن فراهم نشود بطور حتم اثرات منفی آن در بازیهای آسیایی مشخص خواهد شد.
وی افزود: سال قبل ۷۸ درصد از بودجه مصوب را دریافت کردیم. اما تا این لحظه یک ریال هم به فدراسیون وزنه برداری از سوی کمیته ملی المپیک پرداخت نشده است. بطور حتم اگر حمایتهای ویژه وزیر ورزش نبود ما برای اجرای برنامه هایمان به مشکل برخورد میکردیم.
مرادی گفت: از رسانه ملی به علت حمایت هایی که از این رشته داشته است تشکر میکنم. امیدوارم همانطور که امام راحل (ره) فرمودند: صداوسیما همانند دانشگاه است. از رسانه ملی توقع دارم با نقد منصفانه زمینه را برای رشد بهتر این رشته ورزشی فراهم کند. متاسفانه عدهای فقط به دنبال تخریب هستند.