به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ عیسی منصوری در مصاحبه با رادیو اقتصاد گفت: این طرح با وجود افزایش اشتغال پذیری در گسترش ارتباط میان عرضه و تقاضا در بازار کار بسیار موثر است.
وی با اشاره به اینکه وزارت تعاون خانه مربوطه از ابتدای سال جاری برنامه ای با عنوان کارانه اشتغال جوانان (کاج) را در سطح کشور کلید زده است، افزود: طرح «ارائه مشوق های بیمه ای کار فرمایی برای ایجاد اشتغال» از بخش های مهم این برنامه است.
وی همچنین با بیان اینکه طرح کاج موجب اشتغال پذیری در جامعه می شود، اظهار داشت : در طرح کارورزی ، جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی که تمایل دارند برای کسب مهارت های لازم فنی و کارآفرینی و شناساندن توانایی خود به کارفرمایان در دوره های کارورزی وارد شوند از کمک هزینه آموزشی بهره مند خواهند شد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی درباره مشوق کار فرمایی نیز گفت : کارفرمایان بنگاه های فعال اقتصادی بخش خصوصی و تعاونی دارای کد کارگاهی تامین اجتماعی در صورت جذب و بکارگیری جوانان دانش آموخته دانشگاهی از بین گروه هدف طرح برای مدت یک سال مشمول مشوق بیمه ای کارفرمایی شده و سهم بیمه مزبور از سوی دولت پرداخت می شود.
وی افزود : کارفرمایانی که کارورزان دارای گواهی معتبر موضوع بند یک این طرح را جذب کنند بابت همان کارورزان و در چارچوب آئین نامه اجرایی ماده 71 قانون برنامه ششم توسعه به مدت دو سال از مزایای معافیت حق بیمه سهم کارفرما برخوردار خواهند شد.
منصوری در ادامه از ثبت نام بیش از 60 هزار نفرواجد شرایط تاکنون در سامانه کارورزی خبر داد و اظهار داشت : افزایش میزان اشتغال پذیری نیروی کار و فارغ التحصیلان دانشگاهی از دستاوردهای مهم این طرح است.
وی گفت : در این طرح تاکید بر پیوند میان کارورز و محیط کار است و کارورزان باید در طول دوره کارورزی آموزش های لازم را فراگرفته و با محیط واقعی کسب و کار آشنا شوند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار افزود: در حال حاضر بخش قابل توجهی از فارغ التحصیلان دانشگاهی فاقد مهارت های لازم و درک کامل از فضای کسب و کار هستند که با اجرای طرح کارورزی ضمن آشنایی با محیط واقعی کسب وکار، مهارت های مورد نیاز برای ورود به بازار کار را هم کسب می کنند.
طرح کارورزی فاقد زیر ساخت های لازم است
عضو کمیته حقوق و دستمزد شورای عالی کار گفت: متاسفانه زیر ساخت ها، منابع و سایر موارد مربوط به اجرای طرح کارورزی بطور کامل در کشور فراهم نشده است.
فرامرز توفیقی در برنامه «روی خط بازار» رادیو اقتصاد افزود: طرح مزبور در راستای کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال در جامعه کلید خورده است بنابراین می طلبد زیرساخت های لازم اجرای این طرح در جامعه به خوبی فراهم شود.
وی اظهار داشت : در چهارچوب مفهومی طرح کارورزی (برنامه اشتغال فراگیر) به ملاحظات سیاستی همچون رویکرد رشد فراگیر (رشد اشتغال زا)، اصلاح نظام تدبیر در حوزه کسب و کار و اشتغال، توسعه صنعتی عمودی در اتصال به بازارهای جهانی، اصلاح نظام آموزش تخصص و مهارت با هدف افزایش اشتغال پذیری و ... مدنظر قرار گرفته است.
عضو کمیته حقوق و دستمزد شورای عالی کار در بخش دیگری از سخنان خود به خلاء بین تحصیل و مهارت در نظام آموزشی کشور اشاره کرد و گفت: این خلاء به دلیل جلوگیری از سیل شتابان نرخ رشد جمعیت جوان برای ورود به بازار کار در جامعه ایجاد شده است.
وی افزود : متاسفانه اشتغال آفرینی در اثر عوامل متعددی منجمله نبود توان رقابت صنعت داخلی با صنایع همتای جهانی در جامعه نمود عملی پیدا نکرد به این دلیل تحصیلات عالیه به عنوان یک مانع در مسیر ورود جوانان به بازار کار واقع شد.
توفیقی با بیان اینکه نرخ تحصیلات عالیه در هیچ نقطه ای از جهان به شدت ایران نیست، اظهارداشت: متاسفانه به دلیل
رشد نرخ پذیرش دانشجو و همچنین توسعه بی رویه مراکز دانشگاهی در قالب های مختلف دولتی، آزاد و غیر انتفاعی جوانان را تنها با ولع کسب مدرک روبهرو کرده درحالیکه هیچ آینده شغلی در انتظار آنان نیست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر خیل عظیمی از جوانان با در دست داشتن مدرک تحصیلات عالیه فاقد شغل مناسب هستند، گفت: اغلب فارغ التحصیلان دانشگاهی امروز پر از محفوظات ذهنی و خالی از مهارت های لازمند.
عضو کمیته حقوق و دستمزد شورای عالی کار بر لزوم آموزش علم توام با مهارت و پذیرش هدفمند دانشجو در مراکز دانشگاهی مملکت تاکید کرد و افزود: مهارت آموزی باید جایگزین مدرکگرایی شود.