گزارش مکتوب
توسعه اشتغال؛ کاشتن بذر امید در دل خانواده زندانیان کشور
مدیرعامل انجمن حمایت از خانواده زندانیان مرکز: ورود به فضای کسب و کار دغدغه خانواده زندانیان کشور است و ما تلاش می کنیم با توسعه اشتغال بذر امید را در دل این خانواده ها بکاریم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، یکی از مهمترین اولویت های سازمان زندانهای کشور و انجمن حمایت از خانواده زندانیان، حرفه آموزی و ایجاد فضای اشتغال برای اعضای خانواده زندانیان است تا با داشتن شغل مناسب بتوانند در نبود سرپرست خانواده ؛ امور زندگی و معیشیتی خود را دنبال کنند.
خانه یاس یکی از نهادهای خیریه کارآفرینی و حرفه آموزی است که سالهاست با انجمن حمایت خانواده زندانیان همکاری دارد و همسران و دختران که سرپرست آنها به دلایلی زندانی شده می توانند با ورود به این محل و فراگیری دوره های آموزشی رایگان وارد فضای کسب و کار شوند.
ناهید؛ یکی از بانوانی است که مدت یک سالی می شود همسرش با محکومیت مالی در میان خانواده نیست اما با توکل به خدا و امید در مسیر اداره زندگی گام های خوبی برداشته است.
وی درباره شرایط اشتغال خویش می گوید: با این مرکز از طریق ستاد دیه و انجمن حمایت از خانواده زندانیان آشنا شدم و حالا پس از طی دوره های آموزشی به مهارت تولید کیف های چرمی دست پیدا کرده ام.
ناهید ادامه می دهد: در حال حاضر خوشحالم که با این هنری که یاد گرفته ام امورات زندگی و هزینه تحصیل فرزندانم را تامین می کنم و حتی وقتی همسرم هم از زندان آزاد شود می توانیم همین شغل را به همراه هم ادامه دهیم.
-خواسته این زنان سرپرست خانواده از مسئولان
ناهید در ادامه به یکی از مطالبات همیشگی خودش و همه زنان سرپرست خانواده این چنین اشاره می کند: از مسئولان می خواهم به ما وام بدهند و محلی را هم به عنوان نمایشگاه دائمی عرضه تولیداتمان به ما اختصاص دهند تا به صورت دائمی مکانی برای فروش داشته باشیم.
-اشتغال بیش از 800 خانواده زندانی
در ادامه این گزارش مدیرعامل انجمن حمایت از خانواده زندانیان مرکز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه در تهران بیش از 800 خانواده زندانی از آموزش رایگان بهره مند شده اند می گوید: آموزش مهارت های مختلف به خانواده زندانیان فرصتی برای اشتغال آنها در جامعه است.
مهران منتظر ادامه می دهد: در حال حاضر بیش از 600 خانواده با همین آموزش ها به استقلال مالی رسیده اند و می توانند امر معاش خود را دنبال کنند.
وی تاکید می کند: بیش از 150 خانواده در ایام ماه مبارک رمضان محصولات خود را در غرفه جشن رمضان عرضه کردند که البته در مناسبت های مختلف نمایشگاه هایی برای عرضه تولیدات این خانواده ها برگزار می شود.
منتظر تصریح می کند: انجمن حمایت از خانواده زندانیان به خانواده های توانمند با اعطای وام کمک می کند تا بتوانند مواد اولیه تولیدات خودشان را تهیه و در نهایت در بازارها عرضه کنند.
مدیرعامل انجمن حمایت از خانواده زندانیان می گوید: در تلاشیم تا مکانی دائمی را برای عرضه تولیدات این خانواده ها تامین کنیم تا در نبود سرپرست خانواده با دغدغه کمتری در بازار ها فعالیت داشته باشند.
به رویش بذر امید در دل خانواده زندانیان کمک کنیم
این روزها همه ما می دانیم که خانواده زندانیان در نبود سرپرست می توانند درگیر آسیب ها و مشکلات مختلف شوند, چقدر خوب است که وقتی به نمایشگاه هایی می رویم که تولیدات این خانواده ها در معرض فروش قرار گرفته؛ با خرید تولیدات غرفه ها بذر امید را در دل زنان سرپرست این خانواده ها بکاریم.
و نکته مهمتر این که مسئولان که همیشه با کمک های خود همراه نیازمندان و خانواده زندانیان کشور هستند؛ باید باز هم دست به خیر شوند و برای عرضه تولیدات خانگی این خانواده ها مکانی دائمی در نظر بگیرند تا آنها بدون داشتن دغدغه بتوانند فعالیت کنند.
گزارشگر:ملیحه پژمان