به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، نشریه نیچر در آخرین شماره خود اعلام کرد دو گروه از محققان آمریکایی و آلمانی موفق شدند این واکسن را بسازند و در آزمایش های اولیه، 12 بیمار مبتلا به سرطان پوست از 19 بیمار مورد آزمایش، از بیماری رهایی یافتند و شاهد عود آن نبودند.
این واکسن شامل 10 تا 20 پروتئین مختلف است که ویژه برخی تومورهای سرطانی است.
این پروتئین ها در سلول های عادی وجود ندارند و برای دستگاه ایمنی بدن، عامل خارجی محسوب می شوند و با ورود آنها به بدن، دستگاه ایمنی فعال می شود و به آنها و به تبع آن، به سلول های سرطانی حمله می کنند.
این واکسن نخست در موسسه دانا فاربرز آمریکا ساخته و سپس به موسسه بیوتکنولوژی آلمان منتقل و روی آن پردازش شد.
محققان امیدوارند با نهایی شدن مراحل آزمایش این واکسن، بتوان از عود برخی سرطان ها از جمله سرطان پوست جلوگیری و حتی خود سرطان پوست را در مراحل اولیه، درمان کرد.
سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی همچون ویروس و مواد سرطانزا موثر باشد.
در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، یک تعادل وجود دارد. سرطان شامل همه انواع تومورهای بدخیم میشود که در پزشکی آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم میشناسند.
احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد میشود. سرطان علت 13 درصد مرگها است. بر طبق گزارش انجمن بهداشت آمریکا 7.6 میلیون نفر بر اثر سرطان در سال 2007 مردهاند. سرطان تنها ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند.