به همت متخصصان پارک علم و فناوری فارس ؛
ایران ، ششمین کشور سازنده چشمی تشخیص شعله + فیلم
چشمی تشخیص شعله توسط پژوهشگران پارک علم و فناوری فارس طراحی و ساخته شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، موذنی طراح این قطعه صنعتی در پارک علم و فناوری فارس گفت: این قطعه، تجهیزی مهم و پرکاربرد در صنایعی است که با مشعل سر و کار دارند و برای تشخیص کیفیت سوخت شعله، میزان آلایندگی، میزان حرارت تولیدی شعلههای صنعتی کاربرد دارد.
وی با بیان اینکه این چشمی از ۱۱ قطعه کاملا بومی شده ساخته شده است، افزود: در حال حاضر قطعات مورد استفاده از این نوع در تاسیسات صنعتی کشور از ۵ نمونه خارجی آمریکایی، کانادایی، ژاپنی، سوییسی و آلمانی بصورت وارداتی تامین می شود.
موذنی با بیان اینکه در صنایع نفت و گاز به تنهایی سالانه هزار و ۵۰۰ تا ۶۰۰ نمونه نصب می شود افزود: با ترکیب فناوری های این ۵ نمونه خارجی و به کارگیری ایده و ابتکارات شخصی توانسته ایم اولین نمونه ایرانی و البته پیشرفته چشمی تشخیص شعله را بسازیم که با این تولید ایران در جایگاه ششمین کشور سازنده این قطعه قرار گرفته است.
وی گفت: این چشمی با پوشش تمام طول موج های نور UV و بانصب در فاصله ۴۰ سانتیمتری شعله و با زاویه دید ۳۰ درجه توانایی تشخیص کیفیت، میزان آلایندگی و میزان حرارت شعله را دارد که قبل از رسیدن مشعل به حد گسترده مورد استفاده در صنایع مربوط اقدامات لازم برای سوختن نرمال روی آن انجام گیرد.
بکار بردن فلزات مقاوم با خوردگی در بدنه این چشمی از ویژگی های این قطعه صنعتی است.
وی، دستیابی به فناوری تولید شیشهای خاص در این قطعه را از دیگر تلاش های علمی موفق در طراحی این نمونه ایرانی" تشخیص چشمی شعله" اعلام کرد و افزود: این شیشه با آنالیزهای انجام گرفته بر روی انواع شیشه و با در نظر گرفتن طول موج های مختلف نامرئی شعله، برای ایجاد ضریب نفوذ مناسب شیشه، تولید شده است.
این مخترع گفت: در واقع این شیشه مثل فیلتر عمل کرده و تنها طول موج های خاص و مشخصی را که دلیل برمطلوب یا نامطلوب سوختن مشعل های صنعتی است از خود عبور داده و کیفیت شعله را شناسایی می کند.
موذنی از کاربردی شدن این تجهیز در پتروشیمی تند گویان و در تاسیسات گازی شیراز خبر داد.