رحیم صالحی در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما درباره نتایج تیم ملی تکواندو در رقابتهای جهانی کره گفت: با توجه به افتخارات تکواندو در چند سال اخیر سطح توقعات بجای مردم هم بالا رفته است به همین علت نتایج مسابقات جهانی در کره راضی کننده نبود، چون از سال ۲۰۰۱ تیم ملی تکواندو قهرمان یا نایب قهرمان جهان بوده است. با این حال سکوی سوم جهان رتبه بدی محسوب نمیشود.
علیزاده ضعف بدنی داشت
وی با اشاره به ضعف بدنی تکواندوکاران در مسابقات جهانی افزود: یعقوبی بازیکنی نبود که به راحتی در مسابقه دچار تحلیل بدنی شود، اما او در مسابقات جهانی توقعات را برآورده نکرد.
کارشناس تکواندوی ایران با تبریک به کیمیا علیزاده برای کسب مدال نقره جهان گفت: علیزاده با وجود مصدومیت و جراحی در رقابتهای جهانی به خوبی مبارزه کرد. اگر دچار تحلیل بدنی نمیشد، میتوانست مدال طلا بگیرد. او هر زمان که اراده کرد امتیازات از دست داده را جبران میکرد، اما ضعف بدنی زیادی داشت.
وی افزود: طیبه پارسا دیگر بازیکنتیم ملی هم به راحتی میتوانست برنده میدان باشد و به مدال برنز جهان برسد، اما به راحتی در آخر مسابقه خود با یک ضربه مشت پر حرف و حدیث شکست خورد.
تیم بزرگ افراد بزرگ میخواهد
صالحی با اشاره به وجود تکواندوکاران خوب و قدرتمند در تیم ملی تکواندو گفت: تیم بزرگ نیاز به افراد بزرگ و با تجربه دارد. بازیکنان تیم ملی تکواندو در مسابقات جهانی قهرمانان بزرگ و عنوان داران آسیا بودند و نمیتوانیم بگوییم که تیم بی تجربهای داشتیم. با این حال باید قبول کرد که کشورهای زیادی سرمایه گذاری خوبی روی تکواندو به عنوان یک رشته المپیکی کرده اند.
وی ادامه داد: روسیه ابتدای امسال با ۴۰۰ ورزشکار در تورنمنت یونان شرکت کرد. به جز روسها کشورهای دیگر هم در تورنمنتهای مختلف حضور فعالی دارند و این موضوع نشان از اهمیت این رشته در دنیا است و نتیجه آن را هم میبینند.
یک مربی خوب را از دست دادیم
این کارشناس تکواندو با بیان اینکه تیم ملی باید بعد از ناکامی در المپیک ریو بهتر کار میکرد، گفت: با مقانلو قهرمانیهای زیادی کسب کردیم، اما ناکامی در المپیک باعث شد یک مربی خوب را از دست بدهیم. در واقع با حاشیه هایی که در تکواندو به وجود آمد، قدر داشتههای خود را ندانستیم. حالا هم منتقدان دلسوز باید برای ادامه راه تکواندو راهکار ارائه دهد.
توجهی به اسمها نکنیم
وی با اشاره به تشکیل شورای فنی تکواندو افزود: برخی مسائل دیده و در شورای فنی مطرح میشود. امیدوارم در مسابقات آتی با تفکر، همدلی خوب و با پتانسیلی که در اختیار داریم بتوانیم باز هم افتخار آفرین شویم. باید برای لیگ کشوری و انتخابیها غربال درستی انجام شود تا بهترینها به اردوی تیم ملی دعوت شوند. در واقع انتخابیهای رسمی میخواهیم و نباید به نامها توجه کنیم.
صالحی ادامه داد: در شورای فنی اعلام کردم که چرا باید با ۲ تا سه مربی ملی پوشان را آماده کنیم. در تیمهای دیگر به جز وجود آنالیزور هر ۲ بازیکن یک مربی دارند. وجود روانشناس هم تاثیر مستقیم روی مسائل روحی تیم میگذارد.
بی باک حرفش را نقض کرد
وی در خصوص اینکه مهدی بی باک سرمربی تیم ملی اعلام کرده که تنها ۲ ماه با ملی پوشان تمرین داشته است، گفت: این نظر بی باک است و من نمیخواهم آن را نقد کنم. بی باک در همان سه سالی که در کنار مقانلو مربی تیم ملی بود، تجربه کافی کسب کرد و با بازیکنان غریبه نبود. او تقریبا با همین تیم در رقابتهای آسیایی، جهانی و المپیک حضور داشت و شناخت کافی از تیم ملی پیدا کرده بود. به نظر من در این ۲ ماه با توجه به حضور قبلی صحبتهای بی باک نقض میشود.
مربی پیشین تیم ملی با اشاره به مشکلات فنی تکواندوکاران افزود: ما بازیکن جنگنده میخواهیم که از هر نظر آماده باشد. هادی ساعی تا لحظه آخر در المپیک طوری مبارزه کرد که حریف کرهای اش اخطار بگیرد و اخراج شود و او به مدال طلای المپیک برسد. در تکواندو دنیا تاکتیک و تکنیک تغییر کرده و راهکار حل مشکلات تیم ملی هم همین موضوع است.
باید به روز شویم
وی گفت: باید تغییرات ایجاد کنیم. تیمهای دیگر به خوبی از ضربات سر و چرخشی استفاده میکنند، دفاع بستهای با دستهای باز دارند، اما تیم ملی ایران هنوز از لحاظ فنی به روز نشده است.