آموزش مهارت حرفه ای از طریق تلفن همراه
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از راه اندازی سامانه ای خبر داد که از این پس مهارت آموزان می توانند به صورت زنده و غیرمستقیم از طریق تلفن همراه خود آموزش ببینند.
محسن سازگارنژاد در حاشیه مراسم رونمایی از طرح های نوین آموزشی و دستاوردهای سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما درباره آغاز به کار سامانه رسانه تعاملی و پورتال ماتریسی مهارت گفت: این سامانه فرصتی است برای اشخاصی که تمایل دارند مهارتی را بیاموزند و در این رسانه تعاملی افراد می توانند به صورت زنده و غیرمستقیم آموزش های لازم را کسب کنند.
وی درباره ویژگی های پورتال ماتریسی مهارت افزود: در این سامانه افرادی که توانایی آموزش هر نوع خدماتی آموزشی در حوزه مهارت دارند می توانند آن را در پورتال ماتریسی مهارت ارائه و پس از ممیزی و بررسی در آن ثبت کنند.
سازگارنژاد گفت: اگر جامعه قصد دارد به یک محتوای آموزشی اعتماد کند باید افرادی را انتخاب کند که از ممیزی سازمان آموزش فنی و حرفه ای گذشته باشد و این پورتال یک فرصت مطلوب برای همه افراد حتی ایرانیان خارج از کشور است که مهارت های خود را عرضه کنند.
وی خاطرنشان کرد: علاقمندان می توانند با ورود به سایت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از رسانه تعاملی و پورتال ماتریسی مهارت بهره ببرند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای درباره سامانه صلاحیت حرفه ای که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بهره برداری رسید گفت: در واقع این سامانه برای جلب اعتماد جامعه در حوزه مشاغل مختلف راه اندازی شده که دارای 4 سطح گواهینامه است.
وی افزود: سطح نخست، سطح ساده است که برای کارگران ساده صادر می شود. سطح دوم برای افرادی که در قالب اپراتوری مشغول بکار هستند یا نقش تکنسین ها را ایفا می کنند.
سازگار نژاد ادامه داد: گواهینامه سطح سوم شامل افرادی می شود که می توانند در سطوح کارشناسی نقش داشته باشند و گواهینامه سطح چهارم متعلق به افرادی است که قادرند عهده دار مدیریت در حوزه تولید و خدمات شوند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: این 4 گواهینامه فرصتی است که کیفیت مهارت آموزی را برای همه آحاد جامعه تشریح می کند و سطوح شغلی هر فرد در پشت گواهینامه ها درج شده است و قابلیت ارتقا نیز دارد.
وی درباره اعتبار گواهینامه های قبلی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: گواهینامه های قدیمی و معمولی همچنان معتبر هستند و برای افراد متقاضی همچون گذشته صادر می شود اما افرادی که تمایل دارند شغلی را عهده دار شوند باید از شایستگی های لازم برخوردار باشند و این گواهینامه های چهارگانه همه شایستگی های یک شغل را در خود جای داده و طبق قانون داشتن آن الزامی است.
وی درباره اعتبار زمانی این گواهینامه ها افزود: این گواهینامه ها 5 سال اعتبار دارند و افراد باید پس از این مدت آن را به روز کنند یعنی گواهینامه ای بگیرند که نشان دهند مهارت و تجربه و دانش شان به روز شده است.
سازگارنژاد درباره روش اخذ این گواهینامه ها تصریح کرد: متقاضیان پس از شرکت در آزمون و کسب حدنصاب لازم موفق به اخذ این گواهینامه ها می شوند و براساس قانون از این پس افرادی می توانند عهده دار شغل شوند که یکی از چهار گواهینامه جدید را داشته باشند.
وی گفت: هرچند فعلاً در عمل این موضوع و الزام شاغل بودن افراد به داشتن گواهینامه های جدید عملیاتی نشده است اما امیدواریم صدور گواهینامه های چهارگانه آغازی برای اشتغال کارآمد افراد در بخش های تولیدی و خدماتی باشد.