جای خالی نقاشی پشت شیشه در نگارگری ایرانی
نویسنده و پژوهشگر عرصه هنرهای مردمی ایران گفت: نقاشی پشت شیشه میتواند یکی از شاخههای نگارگری ایران باشد.
هادی سیف در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: نقاشیهای پشت شیشه طی این سالها مورد بی مهری قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه زمان ترویج هنر نقاشی پشت شیشه عصر زندیه بوده است افزود: درآن دوران این هنر به عنوان یکی از ارزشهای معماری داخلی ایران دنبال شد.
سیف تاکید کرد: هنرمندان ایرانی پس از ورود کالاهای شیشهای از طریق بازرگانان ونیزی به ایران وارد عرصه خلاقیت شدند و این هنر را ترویج و ارتقا دادند.
وی با اشاره به اینکه نگاه عارفانه و سرشار از لطف نقاشان در این آثار مشاهده میشود افزود: شکستن نقاشیهایی از جنس شیشه باعث شد طی ادوار گذشته تعداد کمی از این آثار باقی بماند.
سیف با بیان اینکه در سالهای گذشته کتابی با مضمون نقاشیهای پشت شیشه در یک نوبت چاپ شد گفت: تجدید چاپ نشدن این کتاب باعث شده است آن را در بازار سیاه حدود ۴۰۰ هزار تومان به فروش برسانند.
وی تاکید کرد: بارها به مسئولین برای تجدید چاپ این کتاب ارزشمند گفته شده است، اما تغییری در این روند ایجاد نشده و بهتر است برای بهبود این شرایط تلاش شود.
سیف با اشاره به اینکه معرفی آثار موزه نقاشیهای پشت شیشه ضروری است افزود: نقاشی پشت شیشه میتواند یکی از شاخههای نگارگری ایران باشد.
قرار است کتابی با مضمون هنر نقاشی پشت شیشه، هنرمندان گمنام این عرصه، ترویج این هنر و موزه نقاشیهای پشت شیشه به قلم این نویسنده و پژوهشگر عرصه هنرهای مردمی به رشته تحریر درآید.