جذب 90 درصدی مهارت آموزان در بازار کار
وزیر تعاون با تشریح مهمترین برنامه های دولت برای توسعه اشتغال در کشور در سال 96، از جذب 90 درصدی کارجویانی در بازار کار خبر داد که دارای مهارت هستند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، علی ربیعی در مراسم رونمایی از طرح های نوین آموزشی و دستاوردهای سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از اینکه بخش قابل توجهی از کارجویان ایرانی بخصوص فارغ التحصیلان دانشگاه ها فاقد مهارت هستند ابراز تاسف کرد و گفت: مهمترین هدف از اجرای طرح کارورزی ایجاد پیوند میان صنعت و دانشگاه با استفاده از برنامه های آموزش مهارتی است.
وی تعداد دانشجویان مقطع دکترا و بالاتر را که بزودی وارد بازار کار می شوند بیش از 100 هزار نفر برشمرد و تاکید کرد: بررسی ها نشان می دهد میان این تعداد دانشجو و نیاز بازار کار هیچگونه همخوانی و هماهنگی وجود ندارد.
ربیعی همسو کردن آموزش های مهارت حرفه ای با برنامه های آموزشی دانشگاه ها را ضروری دانست و افزود: برهمین اساس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بزودی رسته شغل های مورد نیاز هر استان را به آموزش عالی کشور ارائه می دهد.
وی اعتبار مورد نیاز دستیابی به یک درصد رشد اقتصادی در کشور را بالغ بر 20 هزار میلیارد تومان دانست و تاکید کرد: با توجه به اینکه تامین این میزان اعتبار کار دشواری است باید به موضوع افزایش بهره وری نیروی کار و مهارت آنان توجه شود.
ربیعی به نقش سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اشاره کرد و گفت: این سازمان موظف شده است با اجرای برنامه های بلند مدت گام های اساسی برای افزایش مهارت نیروی انسانی بردارد.
وزیر تعاون یکی دیگر از برنامه های اشتغالزای دولت را در سال 96 توجه به آموزش های جوارکارگاهی در صنایع متوسط و بزرگ از جمله نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی دانست و افزود: براساس اجرای این برنامه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور طی دوسال اخیر 55 تفاهم نامه همکاری با دستگاه های مختلف امضا کرده است.
ربیعی همچنین از اجرایی شدن برنامه روستا مهارت در قالب اشتغال روستاییان در سال 96 خبر داد و گفت: براساس اجرای این طرح سازمان آموزش فنی و حرفه ای موظف شده است با اعزام گروه های آموزشی سیار خود متقاضیان را تحت پوشش آموزش های مهارت حرفه ای در فضای مجازی قرار دهد.
وی با بیان اینکه گردشگری و صنایع دستی بهترین رشته های مهارتی مورد نیاز بازار کار روستاهای کشور است، تاکید کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور نیز تلاش می کند آموزش های خود را در این رشته ها متمرکز کند.
ربیعی گفت: در این طرح دولت به افرادی که این آموزش ها را طی کنند از طریق بانک های کشاورزی، تعاون و صندوق کارآفرینی تسهیلات بانکی ارائه می دهد.
وی اشتغال فراگیر در بنگاه های متوسط به پائین، کوچک و خرد را از دیگر برنامه های دولت در سال 96 اعلام کرد و افزود: آموزش های مهارتی پیش بینی شده در این برنامه مبتنی بر رسته شغل در حوزه خدمات است که بیشتر در فضای مجازی و الکترونیکی ارائه می شود.
ربیعی با اشاره به اینکه ایران دارای ظرفیت های بسیار بالایی در بخش زیورالات است از اینکه 80 درصد این محصولات از کشور چین وارد می شود ابراز تاسف کرد و گفت: مشکل اساسی در این حوزه به نبود طراحی های مناسب برمی گردد.
وی یکی از وظایف سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور را توسعه آموزش های طراحی دانست و افزود: علاوه بر این تلاش خواهیم کرد در اشتغال فراگیر آموزش های عمومی کارافرینی نیز پی گیری شود.
ربیعی با اشاره به مراسم رونمایی از طرح های نوین آموزشی و دستاوردهای سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، صدور گواهینامه صلاحیت شغلی و راه اندازی سامانه رسانه تعاملی را از گام های اساسی در فضای مجازی برای ایجاد اشتغال فراگیر اعلام کرد و از آموزشگاه های مهارت حرفه ای خواست با ورود به این سامانه ها زمینه افزایش مهارت و توسعه اشتغال در کشور را فراهم آورند.