حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی + فیلم
مبارزه با قاچاق کالا و ارز گام اساسی برای تحقق «اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل» است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک ؛ قاچاق ، پدیده شوم و مخربی است که صدمات فراوانی بر پیکر اقتصاد ملی کشور وارد کرده و فعالیت اقتصاد رسمی، برنامه ها و سیاستهای کشور ما را تحت الشعاع قرار داده و دچار اختلال نموده است.
کشورهای سلطه گر در ادامه ی حربه های به کار گرفته بر ضد نظام جمهوری اسلامی، اکنون از مسیر جبهه اقتصادی وارد شده اند. نقاط ضعف موجود در اقتصاد کشور از نظر وابستگی به درآمدهای نفتی، اتکاء مصرف به واردات و وابستگی بسیاری از صنایع از نظر قطعات و فناوری، این امید را برای آنها به وجود آورده است تا امروز از حربه فشار و تحریم اقتصادی استفاده کنند.
مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در راستای یک سیاست اصولی جهت مقابله با این توطئه، گفتمان «اقتصاد مقاومتی» را مطرح نموده اند که تحقق آن، مستلزم برنامه ریزی در رفع نقیصه های موجود در اقتصاد و اصلاح و بهبود آنها می باشد.
قاچاق کالا در بسیاری موارد، با ایجاد و تشدید رویه های اقتصادیِ مغایر با اقتصاد مقاومتی ارتباط دارد و از اینرو، مبارزه با قاچاق یکی از شیوه ها و ابزارهای اصلاح نقاط ضعف اقتصاد در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
قاچاق کالا، معلول عوامل مختلفی بوده است که مبارزه با آن، نیازمند عزم ملی و توجه دقیق به شاخصهای علمی است.
تجارب قبلی نشان داده که در مبارزه با قاچاق کالا، برخورد قضائی چندان مثمرثمر نبوده و توجه به راهکارهای فرهنگی، پیشگیرانه و ایجاد شغل نقش موثرتری در کاهش قاچاق خواهد داشت.
بدیهی است که تدوین قوانین، حمایت از تجارت و تولید داخلی و توجه به ارزشهای انسانی و اخلاقی موجب تأمین امنیت عمومی بویژه در مناطق مرزی خواهد گردید.
مقام معظم رهبری ، مبارزهی قاطعانه و عملی با قاچاق را یکی از عوامل بسیار مؤثر در تقویت تولید داخلی برشمردند و با تبیین وظایف مسئولان ، دستگاهها و عناصر مختلف مرتبط با تولید داخلی و تأکید بر مبارزهی واقعی با فساد و قاچاق، خاطرنشان کردند : کلید حل مشکلات اقتصادی مردم و معضلات جامعهی کارگری، نه در خارج بلکه در داخل و «تقویت و رونق تولید داخلی» است.
قاچاق کالا؛ آفت اقتصاد مقاومتی
اقتصاد مقاومتی تنها به مفهوم استقامت، پایداری و تحمل ضربات اقتصادی دشمن نیست، بلکه اتخاذ رویکردها و طرح ریزی آن گونه از ساختار اقتصادی است که امید به نتیجه گیری از هر گونه طرح آسیب رسان به اقتصاد را از دشمن بگیرد.
می توان آنچه را مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در مقوله اقتصادی طی نام گذاری های سال ها بیان نموده اند، را راهبردهایی عملیاتی و اجرایی در راستای گفتمان جامع اقتصاد مقاومتی امروز ایشان تعبیر نمود.
اقتدار ملی بدون اقتصاد نیرومند و آسیب ناپذیر در برابر حربه دشمنان که زندگی آبرومند برای آحاد جامعه فراهم کند حاصل نمی شود. اشتغال زایی هم جز با به کار انداختن سرمایه ها در کارهای مولد به دست نمی آید و قاچاق کالا، عامل تعطیلی واحدهای تولیدی و بروز بیکاری است.
عزت و افتخار با یک اقتصاد وابسته به دست نمی آید، بلکه عزت در استقلالِ ارکان اقتصاد کشور است که دشمن نتواند با فشار و تحریم ما را ناگزیر از تبعیت و اطاعت سازد. «همبستگی عمومی و مشارکت همگانی» هم بدون همدلی دولت و مردم و مشارکت موثر و سازنده اقشار جامعه نمی تواند شالوده یک اقتصاد آسیب ناپذیر را بنا نماید. قاچاق کالا، آسیب و آفت چنین اقتصادی است که پیشگیری از آن بدون مشارکت همگانی امکان پذیر نیست.