به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ رضا شیوا در نشست خبری افزود: قیمت گذاری خودرو بخش کوچکی از فعالیت شورای رقابت را تشکیل میدهد و افزایش قیمت برای خانواده پراید و تیبا ۲۵. ۱درصد و در مورد پارس تندر و تندر ۹۰ از تولیدات سایپا ۵۷. ۱ درصد، برای پژو و سمند متوسط افزایش قیمت ۶۵. ۲ درصد خواهد بود و از اردیبهشت ۹۵ که دستورالعمل قیمت سالانه را اعلام کردیم برای این خودروها که بازار انحصاری دارند.
شیوا با بیان اینکه تورم بخشی برای خانواده سایپا ۶ درصد بوده است، افزود: ۳ خودرو پژو ۳۰۱، ۲۰۰۸ و ۵۰۸ به خاطر داشتن رقیب از دستورالعمل قیمت خارج شدند.
شیوا افزود: شورا روز گذشته دستورالعمل تنظیم قیمت خودرو را برای یک سال دیگر برای خودروهای مشمول تنظیم قیمت را صادر کرد، دو گروه خودرو داریم که یکی زیر ۴۵ میلیون تومان است.
وی گفت: منظور از افزایش قیمت خودرو، قیمت خودرو در کارخانه بدون احتساب ارزش افزوده، شماره گذاری و بیمه است.
شیوا افزود: اگر اقتصاد را به همان شیوه حدود ۴ دهه اخیر ادامه دهیم خیلی موفق نخواهیم بود و لازم است در اقتصاد یک جراحی انجام دهیم که علاوه بر خصوصی سازی که باید انقلابی در اقتصاد ما ایجاد میکرد که نکرد باید تصدیها به روال منطقی به بخش خصوصی عاشق تولید داده شود.
رئیس مرکز ملی و شورای رقابت گفت: ما باید رگولاتوریها یا تنظیم کنندههای بخشی را در کشور راه بیندازیم، در مخابرات داریم که باید بهتر شود، در حوزه پول و اعتبار شورای پول و اعتبار میتواند نقش ایفا کند، قانون اعلام کرده تنظیم کنندههای بخشی در انحصارهای طبیعی ایجاد شود که عمدتاً خبرگان و متخصصان باید در این زمینه حضور پیدا کنند و به جای دولت و دستگاههای دولتی، بازار را رصد کنند مثل آب، گاز، پتروشیمی و راه آهن تا تصمیمهای اقتصادی به نفع کشور گرفته شود.
شیوا افزود: دولتها در تصمیم گیری به گونهای عمل میکنند که همه راضی باشند، ولی تنظیم کنندههای بخشی بدون ملاحظه و با نگاه به منافع ملی تصمیم میگیرند، دولتها نمیتوانند جراحیهای اساسی در اقتصاد انجام دهند و لذا دولت باید کارهای اجرایی و تصمیم گیری را کم و وظیفه نظارتی را افزایش دهد.
وی گفت: در دولت دوازدهم امیدواریم کسانی نباشند که سهامدار شرکتها باشند و باید یک تحول اساسی انجام و جراحی اساسی در اقتصاد انجام شود که برای آینده اقتصاد خیلی مفید خواهد بود.
شیوا افزود: شورای رقابت قیمت گذاری نمیکند و براساس قانون فقط دستورالعمل صادر میکند.
وی افزود: مهمترین مسئولت شورا بعد از بحث خصوصی سازی و اجرای اصل ۴۴ بعنوان یک نهاد فرا قوهای است و با حضور نمایندگان قوا، بخش خصوصی و تعاونیها شامل ۱۵ نفر باید مستقلاً کار خود را انجام دهد.
رئیس مرکز ملی و شورای رقابت گفت: هر بازاری که ضد رقابت و انحصاری باشد، هر نوع ویژه خواری و انحصار طلبی و همه آفتهای بد اقتصادی سبب میشود که تلاش مسئولان به نتیجه نرسد و اقتصاد روال عادی نخواهد داشت و اهداف محقق نمیشود، در چنین شرایطی شورای رقابت ورود پیدا میکند.
شیوا افزود: معمولاً آفتها پشتیبانان قوی دارند و به سادگی امکان رفع و برداشتن آنها نیست، اگر به دنبال خروج از رکود و رشد تولید و اشتغال هستیم باید آفتها را برداریم.
وی گفت: در مسیر رونق کسب و کار، موانع زیادی داریم که باید برداشته شود و مجوزها در برخی رشتهها، برخی نهادها و دستگاهها در اختیار گروهی خاص است که به دیگران اجازه ورود نمیدهند تا بازار رقابتی شود.
شیوا افزود: اگر احیاناً نهاد و تشکیلاتی براساس آنچه مشخص کرده و مورد تأیید هیئت مقررات زدایی قرار گرفته است، شرایط فنی آن را تعیین کرده باشد که هر کس بخواهد فعالیت اقتصادی انجام دهد در صورت داشتن شرایط فنی و تخصصی به او اجازه ندهند، به شورای رقابت میتواند شکایت کند.
وی گفت: موانع تولید و رونق و تمام موانع فعالیت اقتصادی را اگر برنداریم به رونق تولید و کسب و کار نمیرسیم، باید در وضعیت اقتصادی جامعه تحولی انجام شود تا انتظار کارهای خوب از جمله رونق کسب و کار را داشته باشیم.
شیوا افزود: اگر موانع تولید و موانع کسب و کار برداشته نشود اقتصاد رونقی نخواهد داشت.
وی گفت: کالاهایی که بازار انحصاری دارند، قانون اجازه داده است که شورای رقابت ورود پیدا کند، تشخیص انحصاری بودن بازار با شورای رقابت است و دیگر هیچ کسی نمیتواند حرفی بزند مگر اینکه مجلس شورای اسلامی آن را تغییر دهد.
شیوا افزود: اگر انحصاری باشد، ورود میکنیم، اما شورای رقابت قیمت گذاری نمیکند و فقط دستورالعمل میدهد، در مورد خودرو اعلام کرده است هرگونه افزایش و کاهش قیمت سالانه خودرو به ۳ متغیر تورم بخشی، کیفیت و بهره وری بستگی دارد.
وی گفت: منتقدان شورای رقابت بدانند که شورا کار بدون کارشناسی نمیکند و قبل از هر اظهارنظری باید به قانون مراجعه کنند.
شیوا افزود: هیچ شورایی به نظم و انضباط شورای رقابت با حضور تمام اعضا در کشور وجود ندارد.
وی گفت: به کسانی که در کشور به لحاظ اقتصادی در وضعیت مسلط هستند اجازه نمیدهیم به شرکتهای کوچکتر زور بگویند، اگر مشخص شود شرکت مسلط با هدف از چرخه رقابت خارج کردن دیگر رقبا اقدام به اعلام قیمتهای تهاجمی میکند با آن برخورد میکنیم.