به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ حسین جوانبخش در برنامه «راه ابریشم» رادیو اقتصاد افزود: محصول کشمش در مناطق مختلف ایران منجمله قزوین، همدان، آذربایجان شرقی و غربی، خراسان و ... فرآوری میشود.
وی در ادامه فرآوری انگور و تولید کشمش را یک سرمایه گذاری پررونق دانست و اظهار داشت: این محصول از قدرت اشتغال و درآمد ارزی بالایی برخوردار است.
این صادرکننده نمونه با اعلام اینکه کشمش در رونق صادرات غیرنفتی بسیار نقش آفرین است، گفت: در حال حاضر یکی از مهمترین راهکارهای توسعه اقتصادی کشور توسعه صادرات غیر نفتی است.
وی با اشاره به این جمله که توسعه صادرات در هر زمینهای مستلزم وجود مزیت نسبی است، افزود: با توجه به ظرفیت ایران در تولید و صادرات کشمش، برخورداری از درآمدهای ارزی و وجود بازار بزرگ فرآوری انگور، تولید و بسته بندی کشمش فرصت سرمایه گذاری مناسبی ارزیابی میشود.
جوانبخش با اعلام اینکه کشمش از اقلام مهم صادراتی ایران به شمار میرود، اظهارداشت: این صنعت در کشور با معیشت و اشتغال بیش از صدها هزار نفر گره خورده است.
وی با بیان اینکه سالانه ۲۰۰ هزار تن کشمش در ایران تولید میشود، گفت: از این میزان تولید سالانه ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تن روی ریل صادرات قرار میگیرد و بقیه به مصرف داخلی میرسد.
این صادرکننده نمونه میزان تولید انگور در کشور را سه تا چهار میلیون تن در سال اعلام کرد و افزود: در حال حاضر هر چهار کیلو انگور به یک کیلو کشمش تبدیل میشود.
وی در ادامه با اشاره به این جمله که بخش عمدهای از انگورهای تولیدی کشور به مصارف تازه خوری میرسد، یادآورشد: به هرحال ایران به عنوان یک کشور توانمند در عرصه تولید کشمش مطرح است و پتانسیل بسیار بالایی در این حوزه دارد.