به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، مهری در جلسه کارگروه آب و خاک این سازمان در خداآفرین افزود: در سال زراعی گذشته، 360 میلی متر بارندگی در استان ثبت شده بود که اکنون این میزان نسبت به سال گذشته 32 میلی متر کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه اجرای سیستم نوین آبیاری در اراضی پایاب سد خداآفرین در راستای برنامه های مقابله با بحران آب کشاورزی اجرا می شود خاطر نشان کرد: اکنون نزدیک 10 هزار هکتار در اراضی شهرستان خداآفرین شبکه آبیاری تحت فشار بارانی اجرا می شود که با اصلاح الگوی کشت و کشت محصولات با نیاز آبی کم، علاوه بر مقابله با محدودیت منابع آبی، درآمد کشاورزان نیز به طور چشمگیر افزایش می یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با تأکید بر صادرات محور بودن تولیدات کشاورزی افزود: خداآفرین به دلیل اقلیم مناسب، قابلیت دو نوبت کشت در هر سال زراعی را دارد و کشاورزان می توانند با افزایش ضریب نفوذ دانش بنیان در مزارع خود محصولاتی با کیفیت و با قابلیت رقابت در بازارهای جهانی تولید کنند.
مهری همچنین حفظ یکپارچگی و بهره برداری به صورت مشارکتی را اولویت اصلی این سازمان در نظام بهره برداری از اراضی توسعه ای پایاب سد خداآفرین که در آن مراتع تبدیل به اراضی کشاورزی می شود، عنوان کرد.
فرماندار شهرستان خداآفرین هم در این جلسه از تأمین آب هزار و 500 هکتار از اراضی بالادست سد خداآفرین از این سد خبر داد و گفت: اراضی برخی روستاهای بخش منجوان که قبلاً جزء اراضی طرح سد خداآفرین تعریف نشده بود با تلاش و مکاتبات مستمر، تحت پوشش سد خداآفرین قرار گرفت و به زودی اجرای شبکه آبیاری تحت فشار بارانی در این اراضی نیز آغاز می شود.
امینیان افزود: طرح عظیم سد خداآفرین با هدف اسکان 3400 خانوار عشایر و ایجاد اشتغال پایدار برای مرزنشینان اجرا شده است و با بهره برداری از اراضی پایاب این سد توسعه اقتصادی در خداآفرین روی خواهد داد.
به گفته فرماندار خداآفرین همه طرح های جانبی پایاب سد خداآفرین تا اردیبهشت سال آینده به اتمام می رسد.