سجاد انوشیروانی:
تا زمانیکه مرادی در فدراسیون باشد برنمی گردم+فیلم
سرمربی سابق تیم ملی وزنه برداری گفت: شرایط به گونهای پیش رفت که به این نتیجه رسیدم نمیتوانم با این فدراسیون همکاری کنم زیرا مسئولان هرگز برایم احترام قائل نبودند.
سجاد انوشیروانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما درباره استعفایش از سمت سرمربیگری تیم ملی وزنه برداری افزود: در همکاری با مسئولان فدراسیون به جایی رسیدم که برخی تصمیم گیریها برخلاف شرایط مورد نظرم بود. کار کردن برایم سخت شد و همین موضوع باعث شد تا به فکر کناره گیری بیفتم و استعفا دهم.
وی گفت: تصمیم گیریهای مسئولان فدراسیون در حمایت از کیانوش رستمی برخلاف نظرم بود. من معتقدم که در این مورد بخصوص ورزشکار سالاری انجام گرفته است. مردم قاضی بسیار خوبی هستند و در این شرایط بخوبی قضاوت میکنند.
انوشیروانی افزود: بعد از المپیک ریو شرایط بسیار سختی در اردوی تیم ملی داشتیم. قرار بود مشکلات ما حل شود. قبل از اعزام به بازیهای المپیک مسئولان فدراسیون قول حل مشکلات را دادند ولی این مشکلات هرگز حل نشد و تا امروز به قوت خود باقی ماند.
وی گفت: در حمایت فدراسیون از کیانوش رستمی احساس کردم که جایگاه مربی، بزرگتر و کسوت در حال لکه دار شدن است. در آن برهه، چون نماینده این قشر بودم برای حفظ جایگاه مربی از سمت خود استعفا کردم. مسئولان فدراسیون در خصوص شرایط مورد نظر کیانوش رستمی معتقد هستند که چنین شیوهای در دنیا مرسوم است و بسیاری از ورزشکاران با مربی اختصاصی تمرین میکنند.
سرمربی سابق تیم ملی افزود: فکر میکنم آنها برداشت اشتباهی در این رابطه دارند. این شرایط در تیمهای پر مهره ای، چون چین اتفاق میافتد که در تیم ملی ۵۰ تا ۶۰ وزنه بردار حضور دارد. چون تعداد وزنه برداران بسیار بالاست تعداد کمک مربیان بیشتری از طرف سرمربی تیم ملی انتخاب میشود تا در قالب یک برنامه مدون بتوانند مجموعه را مدیریت و به یک سو پیش روند.
فدراسیون برای سرمربی تیم ملی ارزش قائل نیست
وی گفت: از کارشناسان وزنه برداری یک سوال دارم و آن این است که آیا در مسابقات جهانی، آسیایی و المپیک در کدام تیم ۳ کادر فنی در مسابقه حاضر میشود و وزنه بردار را کوچ میکند؟ فدراسیون شرایط خاص کیانوش رستمی را قبول کرد و حالا ادعا میکند که این اتفاق ورزشکار سالاری نیست.
انوشیروانی افزود: در اردوی تیم ملی ۱۵ وزنه بردار حضور دارند آیا امکان دارد همه این افراد خواهان مربی اختصاصی باشند؟! اگر خواسته کیانوش رستمی از طرف فدراسیون معقول است پس باید برای همه وزنه برداران تیم ملی هم مربی اختصاصی بگیرند. آیا درست است که در اردوی تیم ملی ۱۵ مربی حضور داشته باشد؟
وی گفت: با همه احترامی که برای کیانوش رستمی قائل هستم و او را قهرمان بزرگی میدانم ولی خطاب به او میگویم اگر روزی فرا برسد که او در شرایط مشابهی قرار بگیرد او هم با این شرایط کنار نخواهد آمد. هرچند فدراسیون وزنه برداری پشت این شرایط ایستاده و آن را قبول کرده است ولی منطق حاکم بر آن درست و قانع کننده نیست.
انوشیروانی افزود: بعد از المپیک ریو میخواستم یک نفر به کادر فنی تیم ملی و ۲ وزنه بردار به اردوی تیم ملی اضافه شوید. در آن برهه برای متقاعد کردن مسئولان فدراسیون با مشکلات بسیاری مواجه بودم زیرا نمیتوانستم آنها را در این رابطه متقاعد کنم.
در تنظیم شروط مورد نظر به کسی جسارت نکردم
وی گفت: زیرا به اعتقاد مسئولان فدراسیون شرایط برای اضافه شدن نفرات به اردوی تیم ملی مساعد نبود. حال آنها با این شرایط سخت مالی چطور میتوانند برای هر وزنه بردار یک مربی اختصاصی بگیرند و هزینههای آن را تامین کنند؟ این تصمیم فدراسیون خلاف قوانین ورزش دنیاست ولی مسئولان این شرایط تحمیلی را پذیرفتند و از آن حمایت هم کردند.
انوشیروانی درباره مهمترین علت جدایی اش از تیم ملی وزنه برداری افزود: در زمانیکه سرمربی تیم ملی بودم همه تلاشم در راستای کمک به وزنه برداری بود. با فدراسیون کاملا هماهنگ بودم ولی به این نتیجه رسیدم که فدراسیون ارزشی برایم قائل نبوده و نیست. از روزی که شروع کردم تا به امروز بصورت شفاهی حمایت خود را از من اعلام میکردند ولی از پشت صحنه و در عمل اقداماتی انجام میدادند که به جایگاهم به عنوان سرمربی تیم ملی بی احترامی میشد.
وی گفت: واقعیت این است ارزشی را که باید برایم در جایگاه سرمربی تیم ملی قائل میشدند نشدند. برای همه بزرگان وزنه برداری احترام قائلم. آنها همیشه به من لطف داشته اند و در مواردی خاص راهنمایی ام کرده اند. اما احساسم این است که شان و جایگاه سجاد انوشیروانی در جایگاه مربی حفظ نشد و مسئولان فدراسیون با تصمیم گیری اخیر خود مرا تخریب کردند.
انوشیروانی افزود: به همین علت تصمیم گرفتم از جایگاه مربی دفاع کنم. جایگاهی که برایش ارزش زیادی قائلم و در طول فعالیت حرفهای یاد گرفته ام به آن احترام بگذارم و نظم تیم را رعایت کنم و تابع بزرگترم باشم.
کیانوش رستمی هم در شرایط مشابه مربی تیم ملی نخواهد شد
سرمربی سابق تیم ملی گفت: قبل از المپیک هم که کیانوش رستمی برای حضور در تیم ملی شروط تعیین کرد میخواستم کناره گیری کنم ولی مرادی رئیس فدراسیون پیشنهاد مرا نپذیرفت. من متعهدانه با این فدراسیون کار کردم. آن روزی که از من خواسته شد تا به کارم با قدرت در تیم ملی ادامه دهم.
وی افزود: من هم پذیرفتم زیرا یک ماه و نیم از حضورم در تیم ملی میگذشت و سه ماه زمان تا شروع بازیهای المپیک داشتیم. این در حالی بود که با وزنه برداران دیگر هم کار کرده بودم و آنها زحمات زیادی متحمل شده بودند. شرایطی وجود داشت که نمیتوانستم کناره گیری کنم. با قول اینکه بعد از المپیک این شرایط تغییر خواهد کرد ماندم و به کارم ادامه دادم.
سرمربی سابق تیم ملی وزنه برداری درباره اینکه آیا با علی مرادی رئیس فدراسیون وزنه برداری صحبت کرده است گفت: برای ادامه فعالیت در تیم ملی ۱۲ شرط تعیین کردم. در ادامه هم درباره این شرایط با رسانهها حرف زدم تا مردم در جریان خواسته هایم باشند. فکر میکنم به عنوان مسئول فنی تیم ملی وزنه برداری موظف به پاسخگویی هستم.
انوشیروانی افزود: در این شروط خلاف نیاز تیم ملی و یا بیشتر از آن چیزی نخواستم. معتقدم که حق طبیعی ورزشکار است که برای حضور و فعالیت در اردوی تیم ملی حداقلها را داشته باشد. اما رئیس فدراسیون از علنی شدن این شروط ناراحت شد و در تماسی که با من داشت اعلام کرد نباید شروط مورد نظرم را رسانهای میکردم.
در بدترین شرایط موفق به کسب بهترین نتایج شدم
وی گفت: برخلاف رئیس فدراسیون معتقد هستم که مردم باید در ریز مسائل قرار بگیرند زیرا دلسوزانه ما را پیگیری میکنند و دغدغه موفقیت مان را دارند. آنها باید بدانند که در اردوهای تیم ملی چه میگذرد. در شروطی که تعیین کردم حداقلها را در نظر گرفتم و به کسی هم جسارت نکردم. شرایط حداقلی مورد نظرم بود که برای فعالیت در ورزش حرفهای باید مهیا باشد.
رئیس فدراسیون وزنه برداری افزود: در طول مدتی که به عنوان سرمربی تیم ملی فعالیت کردم در بعضی جلسات به این نتیجه رسیدم که نمیتوانم با علی مرادی همکاری کنم. زیرا او به حرف هایی که میزد عمل نمیکرد. بعد از کمک مربی هایم ممنونم که با همه توان کنارم فعالیت کردند و با شرایط سخت اردوها کنار آمدند. از نواب نصیر شلال و وحید ربیعی تشکر میکنم. آنها جانانه کنارم ایستادند و با همه توان کار کردند.
وی گفت: امیدوارم علی مرادی تا ۲۰ سال دیگر در فدراسیون حضور داشته باشد و با همین سیستم کار کند. من هم دعا میکنم که او در انجام برنامه هایش موفق باشد، اما در این شرایط دیگر امکان همکاری برایم وجود ندارد. تا زمانیکه او در فدراسیون باشد به تیم ملی باز نخواهم گشت و برای بیرانوند سرمربی جدید هم آرزوی موفقیت میکنم.
انوشیروانی افزود: در شرایطی اردوهای تیم ملی را برپا میکردیم که با مشکل غذا مواجه بودیم و مکمل در اختیار نداشتیم. چطور میتوان قهرمان المپیک را در اردوی تیم ملی بدون غذا و مکمل حفظ کرد؟ اگر وزنه بردار در خانه اش تمرین کند شرایط بهتری خواهد داشت.
هیچکس درباره تخلفات صورت جلسه از من سوال نکرد
وی گفت: سهراب مرادی عید اردوی تیم ملی را ترک کرد. از رئیس فدراسیون خواستم تا با او حرف بزند و تعامل کند. نمیدانم چه اتفاقی افتاد او بعد از انتخابات جهانی دوباره نظرش تغییر کرد و برگشت.
سرمربی سابق تیم ملی افزود: دغدغه ام کمک به وزنه برداری است، اما شرایط به نحوی پیش رفت که امکان ادامه همکاری با این فدراسیون را نداشته باشم. استعفایم در شورای عالی فنی پذیرفته شد. جلسهای بود که میخواستند من در آن حضور یابم و از خود دفاع کنم.
وی گفت: سوالم این است آیا من متهم بودم؟ باید از چه چیزی دفاع میکردم؟ جلسه مربوط به تصمیم گیری درباره کیانوش رستمی از نظرم رسمیت ندارد. زیرا صورت جلسه تنظیم شده در آن مشکلاتی داشت و تخلفاتی در آن صورت گرفته بود. آرایی که در آن جلسه گرفته شد هدفدار بود بنابراین با توجه به اینکه صورت جلسه قبلی را قبول نداشتم در جلسه بعدی هم شرکت نکردم.
انوشیروانی افزود: نکته جالب توجه اینکه بارها در مصاحبه هایم اعلام کردم که صورت جلسه اشکال دارد ولی هیچکس از من سوال نکرد که چه اشکالی وجود داشت؟ در این صورت جلسه تخلفات فاحشی وجود داشت که نمیشد از آن به راحتی گذشت. با این تخلفات حق من و وزنه بردار به راحتی تضییع شد.
از کناره گیری ام ناراحت نیستم و احساس رضایت می کنم
وی گفت: قبل از سفر مرادی به رقابتهای جهانی ژاپن با او صحبت و شرایطم را اعلام کردم. قرار شد تصمیم گیری به بعد از بازگشت رئیس فدراسیون موکول شود. بعد از بازگشت مرادی از ژاپن در تماسی تلفنی از من خواست تا فهرست نفرات مورد نظر را برای تشکیل اردوی تیم ملی اعلام کنم. در ادامه هم اعلام کردم که امکان ادامه فعالیت ندارم. رئیس فدراسیون هم از من خواست تا استعفایم را بصورت کتبی ارائه کنم.
انوشیروانی افزود: هم اکنون هم اعلام میکنند که انوشیروانی استعفای کتبی نکرده است. به این افراد اعلام میکنم کسی استعفای کتبی میدهد که قراردادی کتبی داشته باشد. برخی هم اعلام کرده اند که من به علت پول و منافع مالی کناره گیری کرده ام. در این رابطه باید تاکید کنم اگر به دنبال منافع شخصی بودم از همان روز اول فعالیتم در تیم ملی برای عقد قرارداد تلاش میکردم.
وی گفت: از همان ابتدا به دنبال منافع وزنه برداری بودم و دوست نداشتم کسی به این نتیجه برسد که سجاد انوشیروانی به دنبال منافع شخصی و مالی است. در طول مدت حضورم در تیم ملی قرارداد نداشتم ولی حق و حقوقم بطور کامل تا امروز پرداخت شد.
سرمربی سابق تیم ملی افزود: همانطور که قبلا هم گفتم شرایط بوجود آمده در تیم ملی را خلاف عرف و قوانین ورزشی میدانم و بخاطر احترام به این قوانین ادامه ندادم. باید قبل از المپیک این تصمیم را میگرفتم ولی در آن زمان وزارت ورزش هم موافق با شروط رستمی بود. قرار بود که بعد از المپیک شرایط تغییر کند که این اتفاق نیفتاد.
وی گفت: هم اکنون هم از اتفاقی که افتاد ناراحت نیستم. خدا را شاکرم که در زمان حضورم در تیم ملی موفق به کسب نتایج بسیار خوبی شدم. مطمئنم که همه از همکاری با من رضایت داشتند. اگر امکانات و شرایط لازم را داشتم کیفیت کاری ام بهتر میشد. ولی فکر میکنم با توجه به شرایط ضعیفی که در تیم ملی وجود داشت عالیترین نتایج را کسب کردم. برای کادر فنی جدید آرزوی موفقیت میکنم و امیدوارم وزنه برداری با قدرت به جلو پیش رود.