حسن کریمی قدوسی:
الکترونیکی شدن ساز و کارهای بازیهای رایانهای
مدیر عامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای گفت: با راهاندازی سامانه ملی بازیهای رایانهای تمام ساز و کارهای این حوزه الکترونیکی میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی بنیاد ملی بازیهای رایانهای؛ حسن کریمی قدوسی در نشست خبری برنامههای امسال را اعلام کرد.
وی افزود: برنامههای بنیاد در سه بخش اصلی حمایت، نظارت و جریانسازی طبقهبندی شده است.
کریمی قدوسی گفت: تدوین و انتشار هرم حمایتی تا شهریور انجام و میزان و نحوه حمایت بنیاد از گروههای مختلف مشخص میشود.
وی ادامه داد: در انستیتو ملی بازیسازی ۱۰۰ کلاس در سطح ۱ و ۲ برگزار میشود.
کریمی قدوسی با اشاره به اینکه از میان ۶۰ متقاضی، ۲۴ نفر برای حضور در دورههای Power Up انتخاب شدهاند افزود: قرار است آنها در دورههای به طور کامل تخصصی و سطح بالا شرکت کنند و برای حضور در همایشهای بینالمللی تخصصی حمایت شوند.
مدیر عامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای گفت: انتظار داریم پس از یک سال، ۲۴ نفر نیروی بازیساز فعال و حرفهای در کشور داشته باشیم.
وی تأکید کرد: برگزاری ۲۰ کلاس آنلاین، ۲۴ کارگاه ملی بازیسازی و دورههای بازیسازی دانش تا مهارت در دانشگاهها از دیگر برنامههای حمایتی بنیاد دانست.
کریمی قدوسی با اشاره به اینکه یکی از دغدغهها، استقرار انستیتو ملی بازیسازی تنها در تهران است گفت: امسال با استقرار نمایندگی در ۵ استان برتر در حوزه بازیسازی تا حدودی این مشکل برطرف میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: به زودی ۲۰۰ ساعت برنامه آموزشی بازی به صورت اینترنتی در اختیار علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
کریمی قدوسی با بیان اینکه نبود زیرساخت مناسب برای تحلیل دادهها در بازیهای برخط (انلاین) یکی از دغدغههای بازیسازان بود افزود: هم اکنون با حمایت یک شرکت خصوصی نتایح تحلیل دادهها در اختیار بازی سازی قرار میگیرد.
وی ادامه داد: از ۲۳ تقاضا با ۹ گروه برای شرکت در مسابقات گیمز کام آلمان موافقت شده است، اواخر مرداد این افراد با حمایت بنیاد در این نمایشگاه شرکت میکنند.
مدیر عامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای از برگزاری همایش تحقیقات بازیهای دیجیتال در دانشگاه علم و صنعت و راهاندازی درگاه اینترنتی مرکز پژوهش خبر داد.
وی افزود: این درگاه اینترنتی با هدف انتشار مقالات و پژوهشهای حوزه بازی، انتشار نشریه دریچه برای توزیع در دانشگاهها راه اندازی میشود.
کریمی قدوسی گفت: حمایت از ۶ پایاننامه و رونمایی از ۶ بازی جدید، از جمله برنامهها در حوزه جریانسازی است.
وی با بیان این که پیمایش انجام شده در سال ۹۴ نشان داد ۲۳ میلیون نفر روزانه ۷۸ دقیقه در کشور بازی میکنند گفت: این عدد از سرانه مصرف بسیاری از محصولات فرهنگی بالاتر بود.
وی افزود: امسال نیز ۵ پیمایش را در دستور کار داریم تا آمارها به روز رسانی شود.
کریمی قدوسی با تأکید بر این که هفتمین دوره جشنواره بازیهای رایانهای امسال برگزار میشود گفت: با سازمان صدا و سیما در حال مذاکره هستیم تا یک برنامه مختص بازیهای رایانهای در مدت زمان ۴۰ دقیقه از ابتدای پاییز در تلویزیون داشته باشیم.
وی با بیان اینکه قرار است نشان سواد بازی برای افزایش آگاهی خانوادهها، مسؤولان و بازیسازان هستیم افزود: پایگاه اطلاع رسانی نظام رده بندی سنی بازی (ESRA) تا دو هفته آینده رونمایی میشود.
وی ادامه داد: خانوادهها از طریق این پایگاه اطلاع رسانی پیش از خرید هر بازی میتوانند از عکسها، توضیحات و ردهبندی سنی بازی مطلع شوند تا خرید هوشمندانهای داشته باشند.
همچنین در ادامه این نشست مدیر عامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای افزود: امسال برنامه ردهبندی ۳ هزار بازی موبایل و ۵۰۰ بازی رایانهای و کنسولی داریم.
وی با بیان این که مخالف جلوگیری از ورود بازیهای خارجی هستیم گفت: نباید صنعت بازی ایران مانند برخی صنایع، تنها با خود رقابت کنند و از لزوم افزایش کیفیت غافل شوند.
کریمی قدوسی با اشاره به اینکه ورود بازیهای خارجی در دو سال اخیر بیرویه بوده است و حجم بسیاری از بازار را از آن خود کرده است افزود: با سازمان برنامه رایزنی میکنیم تا بحث دریافت عوارض از بازیهای خارجی را در بودجه سال آینده بگنجانند.
کریمی قدوسی گفت: به دنبال ایجاد عوارض برای بازیهای موبایلی و رایزنی برای کاهش عوارض واردات کنسولها و بازیهای اورجینال خارجی هستیم.
وی ادامه داد: این بازیها مشابه داخلی ندارند، اما عوارض ۴۰ درصدی سبب قاچاق گسترده محصولات شده است.
کریمی قدوسی تأکید کرد: تمام خدمات بنیاد، از اعطای مجوزها تا فرآیند اعطای انواع حمایتها، از طریق این سامانه و به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد.
وی افزود: همچنین اطلاعات مورد نیاز مدیریتی در اختیار مرکز ملی فضای مجازی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر نهادها قرار خواهد گرفت تا به صورت لحظهای امکان رصد اتفاقات این حوزه را داشته باشند.
مدیر عامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای بازنویسی شرح وظایف و چارت سازمانی از دیگر برنامههای بنیاد عنوان کرد و گفت: تا شهریور این بازنویسی تکمیل شده و تغییرات تا پایان امسال اجرایی خواهند شد.