سازمان میراث فرهنگی مکلف به نظارت و حمایت از کیفیت محصولات صنایع دستی شد
با موافقت نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دولت مکلف به اعمال نظارت و حمایت های لازم در جهت بهبود کیفی محصولات صنایع دستی شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، نمایندگان در نشست علنی امروز با ماده 4 طرح حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی موافقت کردند.
براساس این ماده ، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مکلف است با هماهنگی مراجع ذیصلاح اقدامات زیر را به عمل آورد:
الف- اعمال نظارت و حمایت های لازم در جهت بهبود کیفی محصولات صنایع دستی و آموزش صنایع دستی
ب - برنامه ریزی، سیاست گذاری و نظارت بر وضعیت کارگاه های تولیدی و آموزش صنایع دستی
پ - پشتیبانی از هنرمندان و صنعتگران و همکاری با مراجع ذیصلاح برای تعیین و اعطای درجه هنری به هنرمندان صنایع دستی در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط
ت - هماهنگی و برنامه ریزی در مورد مالکیت های معنوی و فکری صنایع دستی ایران (آثار و هنرمندان) در داخل و خارج از کشور
ث - سازماندهی نظام اطلاع رسانی در زمینه صنایع دستی
ج - همکاری با دستگاه های ذیربط به منظور تدوین سرفصل دروس هنرستان ها، آموزشکده ها و دانشکده های صنایع دستی
چ - هماهنگی و برنامه ریزی جهت تأسیس نهادهای غیردولتی برای کاهش تصدی دولت و ساماندهی فعالیت صنایع دستی در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط
ح - برنامه ریزی، سیاست گذاری و نظارت بر امر تأسیس شرکت های نمایشگاهی تخصصی صنایع دستی توسط تعاونی ها و بخش خصوصی
خ - مشارکت در همایش ها، سمینارهای ملی و جشنواره های صنایع دستی
د - برنامه ریزی، سیاست گذاری و نظارت در امر معرفی صنایع دستی برگزیده در مراکز عمومی از طرق مناسب تبلیغ و ترویجی
ذ - برنامه ریزی، سیاستگذاری و نظارت بر شناسایی و گردآوری آثار با ارزش و برگزیده صنایع دستی دوران معاصر و نمایش آنها توسط دستگاه های ذیربط
ر - پیشنهاد تدوین استانداردهای لازم برای مواد اولیه و روش های تولید صنایع دستی به سازمان ملی استاندارد ایران
ز - تحقیق و بررسی مستمر جامعه آماری و جمع آوری اطلاعات لازم از وضعیت صنایع دستی ایران و جهان به منظور ارتقای جایگاه صنایع دستی ایران
ژ- اهتمام بر ارتقای موقعیت ایران در نظام بازار صنایع دستی جهان در جهت رونق و افزایش صادرات
س - بهره گیری از سامانه های پیشرفته بازرگانی به منظور توسعه بازار فروش صنایع دستی ایران در کشورهای هدف توسط بخش
غیردولتی
ش - کمک به ایجاد بازارچه های صنایع دستی با بهره گیری از ظرفیت های بخش های خصوصی، تعاونی و نهادهای عمومی غیر دولتی
ص - تعیین نحوه صدور کلیه مجوزهای فعالیت صنایع دستی و هماهنگی، نظارت، بازرسی و رسیدگی به تخلفات واحدهای ذیربط براساس آیین نامه ای است که توسط سازمان تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.
ناوگان هواپیمایی کشور نیاز به نوسازی دارد
وزیر راه و شهرسازی تعداد هواپیماهای مدل بالای سال 2000 را در کشور تنها 8 فروند دانست و گفت: بر این اساس ناوگان هواپیمایی ما نیاز به نوسازی دارد.
عباس آخوندی که به منظور پاسخ به سؤال ملی جواد کریمی قدوسی در صحن علنی خانه ملت حاضر شده بود، تصریح کرد: یکی از صنایعی که در جریان تحریم های ظالمانه علیه کشورمان بیشترین آسیب ها را در حوزه ناوبری و ناوگان متحمل شد، صنعت هوانوردی بود.
وی ناوگان هوایی کشور را بسیار کهنه دانست و افزود: سن فرسودگی هواپیما در دنیا 24 سال است و این درحالی است که میانگین سن ناوگان هوایی ایران حدود 23 سال است یعنی براساس استانداردهای بین المللی می توان یک سال انتفاع کشور از این هواپیماها را پذیرفت.
وزیر راه و شهرسازی بزرگترین اقدام این وزارتخانه را خرید هواپیما خواند و گفت: این اقدامی شجاعانه و بزرگ بود که فکر می کنم مورد تقدیر ملت ایران و بسیاری از نمایندگان قرار گرفت.
آخوندی خاطرنشان کرد: براساس قرارداد برجام ما سه قرارداد بزرگ در حوزه خرید هواپیما امضاء کرده ایم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از این قراردادها با شرکت ایرباس برای خرید 100 فروند هواپیما بود.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: همچنین یک قرارداد با شرکت atr برای خرید 20 فروند و قراردادی دیگر با شرکت بوئینگ برای خرید 80 فروند هواپیما امضاء شد.
وی گفت: این قراردادها فعال و عملیاتی شده است و هم اکنون نیز 3 فروند ایرباس و 4 فروند هواپیمای atr وارد کشور شده و مردم از برکات آن بهره مند شده اند.
نمایندگان از پاسخ وزیر راه و شهرسازی قانع شدند
نمایندگان از پاسخ وزیر راه و شهرسازی قانع شدندنمایندگان مجلس شورای اسلامی از پاسخ وزیر راه و شهرسازی در خصوص قرارداد ایرباس قانع شدند.
نمایندگان در نشست علنی امروز در جریان بررسی سوال نماینده مردم مشهد و کلات از وزیر راه و شهرسازی با 78 رای موافق، 125 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 233 نماینده حاضر در جلسه از پاسخ آخوندی قانع شدند.
صدیف بدری گزارش بررسی سوال جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد و کلات از عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی را قرائت کرد و گفت: در اجرای ماده 209 آیین نامه داخلی مجلس و در پاسخ به نامه شماره 18314/42 مورخ 26/3/1395هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، علت اعلام انعقاد قرارداد با ایرباس مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه سوال فوق در جلسه مورخ 9/6/1395 این کمیسیون، با حضور نماینده سوال کننده و وزیر مطرح شد، ادامه داد: ابتدا، وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد در خصوص قرارداد با شرکت هواپیماسازی ایرباس دقیقا رئوس و سر فصل های مورد توافقی را که جهت عقد قرارداد امضا کردیم اعلام نموده ایم و نه بیشتر از آن و من اشکال قانونی نمی بینم.
نماینده مردم اردبیل، نیر و نمین ادامه داد: اما جواد کریمی قدوسی به توضیح سوال خود پرداخته و گفت در رسانه ملی اعلام شد که در سفر آقای روحانی (ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران)، قرارداد امضا شده و خبر دادند که هواپیماها قبل از سال جدید وارد شده و به زمین می نشیند. نماینده مردم مشهد و کلات خطاب به آقای آخوندی گفتند: شما در سفر رسمی خود که توسط رسانه ملی پوشش داده شد اعلام نمودید «ما حاضریم قرارداد ببندیم ولی آمریکا باید موافقت کند».
این نماینده مجلس افزود: نماینده سوال کننده همچنین با تاکید بر حمایت خود از تامین هواپیماهای مورد نظر عنوان کرد که "در حالی که ملت ایران هزینه های بالای برجام را پرداخت کرده است ولی شاهد عقد قراردادهای بسیار محدود کننده آن هم با ویژگی های خاص خودش هستیم."
وی گفت:کریمی قدوسی ادامه داد که «ما دنبال آن هستیم که توافق خوب انجام بدهیم. بحث ما این است که صادقانه باید به مردم گفته شود که در چه وضعی هستیم. آنچه قبلا ما شنیدیم تاریخ ورود اولین هواپیمای ایرباس پهن پیکر با آن ویژگی ها که خودتان می دانید، قبل از سال بود ولی بعدا پاسخی که شنیدیم این بود که آمریکا باید اجازه دهد. ما می دانیم در سفر هیأت هایی که آمدند و رفتند مدیریت دست آمریکایی ها بود و آنها با این تحقیق میدانی نیازهای ما را دقیق بررسی کردند و اطلاعات ما را برداشتند و بردند.»
بدری عنوان کرد: وزیر راه و شهرسازی در مقام پاسخ ابتدا برداشت خود از صحبت های کریمی قدوسی را چنین عنوان کرد که هدف سوال کننده محترم تسریع در اجرای قرارداد است که در مقابل، نماینده مشهد وکلات نادری ضمن تایید ضمنی، تاکید نمودندکه "بحث بیشتر بر سر خبرسازی ها و فضاسازی هایی است که زمان انتخابات انجام شد در حالی که باید [واقعیات،] صادقانه به مردم گفته می شد".
وزیر راه و شهرسازی توضیحات خود را چنین ادامه داد که اگر بحث بر سر این است که چه چیزی اعلام شده باید گفت دقیقا رئوس توافق امضا شده را اعلام کرده ایم ودر این خصوص شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران طی بیانیه رسمی رئیس توافق را اعلام عمومی کرده است اما اگر موضوع تسریع در انجام کار است باید بگویم که اقداماتی موثر هم از جهت تامین مالی و هم از جهت تعیین مشخصات فنی و تیپ هواپیماها انجام شده و در خصوص نیاز به مجوز اوفک این موضوع از روز اول اعلام شده که البته اخذ محوز اوفک به عهده شرکت ایرباس بوده و ما فقط باید مسائل مالی را حل کنیم. من از طرف ایرباس نمی توانم بگویم چه زمانی مجوز اوفک صادر می شود و البته اگر دیدیم مجوز نمی دهند آقای ظریف وزیر امور خارجه باید موضوع را به عنوان نقض برجام پیگیری کنند در حالی که در حال حاضر در مسیر مذاکرات قرار داریم.
سخنگوی کمیسیون عمران اظهار داشت: در نهایت نماینده سوال کننده با اشاره به این که "امروزه بالغ بر یکصد موتور نیازمند تعمیر داریم که از ژنو یک تا الان مجوز تعمیر 12 عدد داده شده و در شرایطی که برای تعمیر موتور هواپیما مجوز نمی دهند چگونه برای فروش یکصد هواپیما به ما مجوز خواهند داد؟" از توضیحات وزیر راه و شهرسازی قانع نشد و کمیسیون ضمن تعیین قلمرو ملی سوال جهت بررسی کارشناسی بیشتر، موضوع را به کمیته حمل و نقل ارجاع کرد.
وی گفت: کریمی قدوسی با اشاره به این که در عرف بین الملل قراردادهای خرید هواپیما موضوعی عادی، شفاف و غیر محترمانه است تاکید کرد که علی رغم حکم قانون اساسی بر ضرورت انعقاد هرگونه تفاهم نامه، موافقت نامه و قرارداد بین المللی با مجوز مجلس شما حتی حاضر نیستند متن مورد توافقتان را در اختیار مجلس و کمیسیون تخصصی ذیربط قرار دهید.
بدری ادامه داد: کریمی قدوسی تاکید داشت که ما پیگیریم که چرا خرید هواپیما عقب افتاده و چرا شفاف نیست. مردم به این نتیجه رسیده اند که هرگاه چیزی محرمانه شده حتما کاسه ای زیر نیم کاسه است. در این قرارداد رقابتی نیست دو کشور تولید کننده، طرف قراردادند پس قرارداد [متن توافقات خرید هواپیما] را در اختیار بگذارید.
وی با اشار به حضور مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در این جلسه اظهار داشت: وی صراحتاً اعلام کرد که این متن در اختیار تعداد زیادی از کارکنان وزارتخانه ذیربط و شرکت ها و سازمان های ذیربط قرار دارد و بر همین اساس نسخه ای از آن در اختیار کمیسیون عمران و نماینده سوال کننده قرار خواهند داد اما علی رغم گذشت بیش از یک ماه و پیگیری های مکرر کمیسیون، متن توافقات مبادله شده در خرید هواپیما در اختیار قرار نگرفت.
این نماینده مجلس گفت: چگونگی تعیین تعداد، نوع و تیپ هواپیماهای مورد نیاز و مطالعات کارشناسی ذیربط از محورهای مورد سوال کریمی قدوسی بود که پاسخ روشنی مبنی بر وجود و ارائه مطالعات کارشناسی مورد نظر دریافت نشد و از حیث ضرورت اطلاع و دسترسی به متن توافق و مطالعات کارشناسی و اخذ مجوز مجلس در انعقاد توافق نامه، تفاهم نامه و قرارداد بین المللی، دغدغه های سوال کننده محترم وارد تشخیص داده می شود.
اختصاص تسهیلات بانکی برای تامین مسکن هنرمندان صنایع دستی
بر اساس مصوبه امروز مجلس، بانک مرکزی مکلف شد بخشی از تسهیلات مسکن بانکها را به امر تامین مسکن هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع دستی اختصاص دهد.
نمایندگان مردم در ادامه بررسی طرح حمایت از هنرمندان و استادکاران صنایع دستی مواد شش و هفت این طرح را نیز تصویب کردند.
براساس ماده شش این طرح ؛ دستگاههای اجرایی موضوع ماده پنج قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8 /7/ 1386 مکلفند در برنامه های تشویقی و اهدای جوایز غیرنقدی با اولویت از تولیدات صنایع دستی اصیل ایرانی استفاده کنند.
همچنین در ماده هفت این طرح نیز تصریح شده است ؛ بانک مرکزی مکلف است بخشی از تسهیلات مسکن بانک ها را با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از طریق بانک های عامل به امر تامین مسکن هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع دستی اختصاص دهد.
فعالان صنایع دستی می توانند محصولات خود را در بناهای تاریخی تولید و عرضه کنند
براساس مصوبه مجلس، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مجاز است برای تولید و عرضه محصولات صنایع دستی فضاهای مناسب در بناهای تاریخی را با انعقاد قرارداد به فعالان صنایع دستی واگذار نماید.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست امروز خود و در جریان بررسی گزارش کمیسیون صنایع و معادن در خصوص طرح حمایت از هنرمندان و استادکاران صنایع دستی ماده 5 این طرح را تصویب کردند.
براین اساس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری مجاز است برای تولید و عرضه محصولات صنایع دستی و هنرهای سنتی، املاک در اختیار از جمله فضاهای مناسب در بناهای تاریخی را به فعالان مرتبط با صنایع دستی با انعقاد قرارداد واگذار نماید.
همچنین عرضه محصولات غیر مصادیق ماده یک این قانون و تولیدات خارجی در این غرفه ها ممنوع و موجب انفساخ قرارداد و ضبط اموال غیرمجاز و خارجی عرضه شده می شود و سازمان حق مطالبه زیان وارده از محل وجه التزام موضوع قرارداد را خواهد داشت.
استفاده از نمادهای هنرهای سنتی در فضاهای عمومی شهر
با موافقت نمایندگان مجلس، دستگاه های اجرایی و شهرداری ها مکلف به استفاده از نمادهای هنرهای سنتی متناسب با معماری ایرانی - اسلامی در فضای شهر شدند.
نمایندگان مجلس در ادامه بررسی طرح حمایت از هنرمندان و استادکاران صنایع دستی ماده 9 این طرح را نیز به تصویب رساندند.
براین اساس دستگاه های اجرایی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری و شهرداری ها مکلفند در طراحی فضاهای عمومی شهری از نمادهای صنایع دستی و هنرهای سنتی متناسب با معماری ایرانی و اسلامی استفاده نمایند.
صدا و سیما مکلف به برنامه سازی در حوزه صنایع دستی شد
بر اساس مصوبه امروز خانه ملت، سازمان صدا و سیما مکلف به برنامه سازی در خصوص معرفی هنرمندان و آثار هنری صنایع دستی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ نمایندگان مجلس در ادامه بررسی طرح حمایت از هنرمندان و استادکاران صنایع دستی ماده 10 این طرح را به این شرح تصویب کردند:
صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلف است در برنامه های مختلف نسبت به صحنه آرایی، مستندسازی و معرفی هنرمندان و آثار هنری صنایع دستی با مشارکت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام نماید.
بررسی طرح اصلاح قانون واردات و صادرات یک فوریتی شد
با مخالفت نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با بررسی دو فوریتی طرح اصلاح قانون مقررات صادرات و واردات این طرح در نهایت با قید یک فوریت بررسی خواهد شد.
در ماده واحده طرح اصلاح ماده 31 قانون مقررات صادرات و واردات آمده است که واردات کالاهای خارجی (اعم از کالاهای ساخته شده، قطعات، ملزومات، تجهیزات و ...) که در داخل به مقدار نیاز تولید می شود و مورد نیاز صنایع نیست و همچنین باعث تضعیف واحدهای تولیدی می گردد، ممنوع و دولت مکلف است از واردات آن جلوگیری نماید.
این طرح که به امضای 32 تن از نمایندگان مردم رسیده است 7 تبصره نیز دارد.
اعلام وصول سوالی ملی از وزیر نفت
سوال ملی سه تن از نمایندگان مجلس از وزیر نفت از سوی هیئت رئیسه اعلام وصول شد.
براساس اعلام هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی سوال ملی جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد و کلات، هادی قوامی نماینده مردم اسفراین و حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان از بیژن زنگنه وزیر نفت اعلام وصول شد.
این سوال ملی درخصوص چرایی واردات لوله های بدون درز نفتی برغم تولید داخلی نمونه مشابه آن است.
اعلام وصول یک طرح
هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی طرحی را درخصوص انحصار دخانیات اعلام وصول کرد.
براساس اعلام هیئت رئیسه خانه ملت طرح عادی لغو قانون اصلاح انحصار دخانیات مصوب سال 1315 اعلام وصول شد.
بیانیه 160 نماینده درباره آزادسازی موصل
160 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بیانیه ای آزادسازی موصل را شکست فاحشی برای امریکا دانستند.
در این بیانیه ضمن شکرگزاری به محضر پروردگار و تبریک به دولت، ملت، مجلس و ارتش عراق، نیروهای حشد الشعبی، مرجعیت بزرگوار عراق به ویژه آیت الله العظمی سیستانی و نیز مستشاران نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آمده است: آزادسازی موصل با حداقل هزینه، شکست فاحشی برای امریکا و اذناب منطقه ایش بود که از گروهک های تروریستی و داعش حمایت می کنند.
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی/ تذکر به وزیراقتصاد درباره حل مشکل سپرده گذاران موسسات مالی
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تذکرات نمایندگان به مسئولان اجرایی را قرائت کرد.
اکبر رنجبرزاده در نشست علنی امروز (یکشنبه، 11 تیر) مجلس شورای اسلامی تذکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی را به این شرح قرائت کرد:
تذکر محمد دهقان نماینده طرقبه و شاندیز به وزیر نیرو برای جلوگیری از فشارهای غیرمنطقی به مردم توسط شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی، همچنین به وزیر اقتصاد در خصوص مشکلات مردم و سپرده گذاران موسسات مالی و اینکه چرا دولت تقصیرات خود را جبران نمی کند و همچنین تذکر به وزیر کشور در خصوص عدم اهتمام جدی برای حل مشکل پدیده و توضیح علت تبلیغات فریبکارانه در ایام انتخابات در خصوص پدیده؛
تذکر علی محمد شاعری نماینده مردم بهشهر به اتفاق 20 نفراز نمایندگان استان های گلستان، مازندران و گیلان به وزیر جهاد کشاورزی درخصوص جلوگیری از واردات برنج در فصل برداشت حداقل به مدت 4 ماه اجرایی شود؛
تذکر جلیل مختار نماینده آبادان به وزیر آموزش و پرورش با توجه به اعلام وزیر مبنی بر ممنوعیت پرداخت هرگونه وجه در مدارس دولتی به صورت اجباری تحت عناوین مختلف مانند لباس فرم ممنوع اعلام شده است آیا آحاد مردم باید پاسخگوی هزینه های جاری مدارس به خصوص در شهرستان آبادان باشند؟
محسن بیگلری نماینده سقز و بانه درتذکر به وزیر اقتصاد علت حل نشدن مشکل سپرده گذاران موسسه آرمان به خصوص در مناطق محروم به خصوص در سقز چیست؟
همایون هاشمی نماینده میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در تذکری به وزیر راه و شهرسازی در خصوص رسیدگی عاجل به توسعه جاده تکاب دندی برای افزایش تردد و وجود معادن در مسیر و ایجاد دسترسی برای شهرستان های همجوار از جمله شاهین دژ، بوکان و میاندوآب همچنین لزوم توجه به وضعیت راه های مواسلاتی حوزه انتخابیه؛ زیرا در وضعیت اسفباری قرار دارند همچنین تذکر به وزیر صنعت، معدن و تجارت برای اعمال قانون برای رسیدگی عاجل به نحوه فعالیت معادن شهرستان تکاب به دلیل ایجاد نارضایی عمومی و عدم نظارت بر معادن که سبب مشکلات عمده ای مانند تخریب محیط زیست و نپرداختن حقوق دولتی و تاثیرات سوء معیشتی؛
قلی الله قلی نژاد نماینده کلیبر و سیدحمایت میرزاده نماینده گرمی در خصوص تذکر به وزیر نیرو درباره ضرورت رهاسازی آب سدهای سبلان مشکین شهر و ستارخان اهر برای آبیاری مزارع شالیزارها و باغ های حاشیه رودخانه دره رود در محدوده شهرستان های اورانت کلیبر و گرمی برای جلوگیری از ضرر و زیان جبران ناپذیر کشاورزان این منطقه؛
غلامرضا حیدری، الیاس حضرتی و مصطفی کواکبیان نمایندگان تهران تذکر به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص تسریع در صدور نامه ثبت انجمن روزنامه نگاران استان تهران؛
حسین نیازآذری نماینده بابل و محمد دامادی نماینده ساری به وزیر جهاد کشاورزی در خصوص توجه به وضعیت دامداران براثر خشکسالی حادث شده در استان مازندران همچنین تذکر به رئیس جمهور در خصوص لزوم توجه به حقوق سپرده گذاران کاسپین در استان مازندران و پرداخت مبالغ؛
علی رستمیان نماینده سلسله ودلفان تذکر به وزیر اقتصاد در خصوص عدم نظارت جدی بر موسسات آرمان که که به وارد شدن خسارت های جبران ناپذیر به سپرده گذاران استان لرستان منجر شده و اینکه چرا وزیر اقدام موثری در این زمینه به عمل نیاورده است.