به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ بسکتبالیستهای جوان ایران که تابستان قبل قهرمان قاره آسیا شده بودند، از ساعت ۲۰ امشب رقابت جهانی خود را مقابل آمریکا (قهرمان دو دوره قبلی مسابقات) در مصر آغاز میکنند. جام جهانی بسکتبال جوانان از سال ۱۹۷۹ آغاز شده و سهم آمریکاییها شش قهرمانی و سه نایب قهرمانی در ۱۲ دوره مسابقات بوده است. جوانان ایران اولین بار سال ۲۰۰۳ رنگ مسابقات جهانی را دیدند و در چهار دوره از این رقابتها پیش از جام جهانی مصر حضور داشتند. بهترین نتیجه تیم جوانان ایران هم جایگاه یازدهم سال ۲۰۱۳ بود.
ملی پوشان جوان ایران امسال با تیمهای آمریکا، ایتالیا و آنگولا در گروه چهارم جام جهانی مصر همگروهند:
خاطراتِ حضور کری و تامپسون در جام جهانی جوانان
سایت رسمی مسابقات در مطلبی به ستاره هایی اشاره کرد که زمانی در جام جهانی زیر ۱۹ سال شرکت کرده بودند. پائو گسول، نیکولاس بتوم و چند ستاره دیگر از اروپا در میان چهرههای نام آشنا با سابقه جهانی هستند. استفن ماربوری سال ۱۹۹۵، استفن کری سال ۲۰۰۷ و کلی تامپسون سال ۲۰۰۹ ستاره هایی بودند که پیراهن تیم ملی آمریکا را در جام جهانی زیر ۱۹ سال پوشیدند.
نکته جالب اینکه آمریکاییها از سال ۱۹۹۱ به مدت ۱۸ سال موفق به کسب قهرمانی این مسابقات نشده بودند و با کمک تامپسون در سال ۲۰۰۹ این طلسم شکست. تامپسون دو طلای دیگر را هم با تیم بزرگسالان آمریکا در جام جهانی ۲۰۱۴ و المپیک ۲۰۱۶ تجربه کرد.
آمریکاییها به دنبال هت تریک قهرمانی جوانان بعد از دو دوره قهرمانی پیاپی هستند. سه بازیکن از تیم قهرمان زیر ۱۸ سال قاره آمریکا در تیم فعلی حضور دارند، حمیدو دیالو یکی از این سه بازیکن است که رهبری تیم امسال را برعهده خواهد داشت و یکی از ستارههای آینده دار جام به حساب میآید.
۸ بازیکن از تیم سوم اروپا
تیم ایتالیا تنها تیم گروه D به شمار میرود که قهرمان قاره خود نشده است. ایتالیاییها پارسال در مسابقات قهرمانی جوانان اروپا سوم شدند و هشت بازیکن از آن تیم در ترکیب جام جهانی هم حضور دارند. جوانان ایتالیا شش بار در جام جهانی زیر ۱۹ سال حضور داشته اند و یک مدال برنز در سال ۱۹۸۷ و یک نقره در سال ۱۹۹۱ به دست آوردند.
آنگولا با سوابقی نزدیک به ایران
تیم آنگولا قهرمان قاره آفریقا است و پیش از این پنج بار در جام جهانی زیر ۱۹ سال شرکت داشته؛ اما هیچوقت از مرحله گروهی به مراحل بالاتر صعود نکرده است. بهترین مقام انگولاییها رده سیزدهم جام جهانی جوانان بوده و این تیم بعد از سه دوره غیبت به مسابقات جهانی بازگشته است.
بازی نکردن در لیگ و نگرانی نوری
شاگردان رضا نوری پارسال بعد از دو شکست مراحل مقدماتی مقابل ژاپن و کره جنوبی در تهران موفق به تغییر شرایط در مراحل حذفی شدند و در نهایت به قهرمانی آسیا رسیدند. همه ترکیب ایران امسال در لیگ برتر و دسته یک پخش شدند؛ اما برخی از آنها فرصت بازی پیدا نکردند.
سرمربی تیم جوانان نگرانی خود را از آماده نبودن بازیکنان نیمکت نشین در لیگ برتر پنهان نکرده و حتی از بازیکنان نیمکت نشین در تیمهای شیمیدر و دانشگاه آزاد نام برد که در مسابقات تدارکاتی صربستان آماده به نظر نمیرسیدند.
نناد ترونیچ مدیرفنی تیمهای پایه بسکتبال هم بعد از چند هفته کار با بازیکنان در مصاحبه ای، نگرانی فنی دیگری را درباره بازیکنانی مطرح کرد که در لیگ ایران بازی کرده بودند. ترونیچ به عادت تیمهای لیگ برای دفاع زون (منطقه ای) اشاره کرد که باعث مشکل برای بازیکنان در مسابقات جهانی میشود، چون در جام جهانی بیشتر تیمها به دفاع پرس میپردازند و بازیکنان ایران آمادگی خوبی برای این نوع دفاع ندارند.
تغییر گاردهای کوتاه قد
ابوالفضل سیدی و رافی درغوکاسیان دو گارد رأس تیم ملی جوانان در مسابقات قهرمانی آسیا بودند که به دلیل مصدومیت برخی مسابقات را هم از دست دادند. سیدی به اردوهای جهانی دعوت نشد و درغوکاسیان که در اردوی صربستان هم حضور داشت، در نهایت از ترکیب ۱۲ نفر نهایی بیرون ماند. دو سال قبل درو درغوکاسیان برادر بزرگتر رافی، حضور در جام جهانی جوانان را تجربه کرده بود.
رضا نوری سرمربی تیم ملی جوانان در این باره توضیح داد: "متاسفانه پارسال گاردهای ما کوتاه بودند که تیم از این نظر لطمه خورد، به همین دلیل امسال گاردهای خود را عوض کرده و بهرام زاد را با آمادگی بالایش انتخاب کردیم."
بهرام زاد پارسال هم در روزهای آخر از حضور در ترکیب تیم ملی برای مسابقات قهرمانی آسیا خط خورده بود.
مصدومان تیم
تیم ملی جوانان در هفتههای پایانی قبل از جام جهانی مصدومانی داشت. شایان پورکاوه که باید بینی خود را جراحی کند؛ اما ترجیح داد با محافظ صورت به مسابقات جهانی برود و بعد از این رقابتها به درمان شکستگی بینی خود بپردازد.
امیرحسین خندان پور سنتر ایران که یکی از پایههای اصلی تیم به شمار میرود و چند روز پایانی اردوها را به دلیل مصدومیت از دست داد؛ اما مشکلی برای مسابقه اول ندارد.
فرشاد غلامی که داستان عجیبی درباره بیرون ماندن او از ترکیب قهرمانی آسیا مطرح شد. این بازیکن مصدومیت شدیدتری در مینیسک زانو داشت و حضورش در مسابقات اول مشخص نیست. غلامی پارسال با اتهام دوپینگی که مربی او مطرح کرد، مسابقات قهرمانی آسیا را از دست داده بود.
گردش توپ، توصیه نناد
نناد ترونیچ چند هفته برای ارائه توصیههای خود به تیم ملی جوانان فرصت داشت. از نظر ترونیچ بازیکنان جوان ایران در برخی مسائل پایهای و فنی مشکلاتی دارند که نیاز به زمان دارد. به گفته آذری کاپیتان تیم ایران، وِرد اصلی روی زبان ترونیچ در تمرینات چند هفته اخیر، گردش بیشتر توپ بود.
همچنین شوتزنی بازیکنان، توانمندی اصلی تیم فعلی جوانان بود که بیشترین توجه را از سال قبل در زمان آماده سازی برای مسابقات آسیایی جلب کرد. رضا نوری سرمربی تیم ملی از تمرینات بیشتر شوت برای جام جهانی خبر داد که به نظرش میتواند نقطه قوتی برای تیم باشد.
تیم ملی جوانان ایران که در دوره قبلی جام جهانی چهاردهم شده بود، از امشب با هدف اولین صعود به جمع هشت تیم برتر جام جهانی کار خود را آغاز می کند.
گروه بندی جام جهانی مصر به این شرح است:
گروه یک: نیوزیلند، کره جنوبی، فرانسه و آرژانتین
گروه دو: مصر، پورتوریکو، آلمان و لیتوانی
گروه سه: کانادا، ژاپن، اسپانیا و مالی
گروه چهار: ایران، ایتالیا، آنگولا و آمریکا
برنامه مسابقات ایران در مرحله مقدماتی نیز به این شرح است:
شنبه 10 تیر
ساعت 20:00 ایران - آمریکا
یکشنبه 11 تیر
ساعت22:30 ایران-ایتالیا
دوشنبه 12 تیر
استراحت
سه شنبه 13 تیر
ساعت 18:30 ایران - آنگولا