همکاری نکردن میانمار با کمیته حقیقت یاب سرکوب مسلمانان
سازمان ملل در گزارشی کشتار جمعی و تجاوزهای گروهی به مسلمانان روهینگیا را به مثابه ارتکاب جنایت علیه بشریت و احتمالا پاکسازی قومی توصیف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، میانمار اعلام کرد: همچنان از عضویت در گروه حقیقت یاب سازمان ملل متحد در خصوص ادعای کشتار و تجاوز و شکنجه مسلمانان روهینگیا در این کشور به دست به نیروهای امنیتی خودداری خواهد کرد.
دولت آنگ سان سوچی پیشتر نیز اعلام کرده بود، با گروهی که در این زمینه پس از تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ماه مارس ایجاد شده بود همکاری نمی کند.
کیاو زیا از مقامات وزارت خارجه میانمار امروز اعلام کرد: «اگر آنها قصد دارند تا افرادی را در قالب کمیته حقیقت یاب به میانمار بفرستند باید گفت دلیلی وجود ندارد که ما به آنها اجازه ورود به کشور دهیم.»
وی افزود: به همه دفاتر نمایندگی و سفارتخانه های ما در سراسر جهان، دستورهای لازم درخصوص خودداری از صدور ویزا برای اعضای این کمیته صادر شده است.
سوچی که سال گذشته در میانمار به قدرت رسید، اداره امور کشور را از طریق ایجاد یک سمت ویژه تحت عنوان « مشاور دولتی» بر عهده دارد، با این همه وزیر امور خارجه میانمار نیز هست.
وی به خاطر نادیده گرفتن وضعیت بیش از یک میلیون آواره مسلمان روهینگیا در ایالت راخین در غرب میانمار به شدت هدف انتقاد قرار گرفته است.
در پی اجرای عملیات سرکوب امنیتی از سوری ارتش میانمار در واکنش به حملات شورشیان روهینگیا به نیروی پلیس مرزی، حدود 75 هزار روهینگیایی اواخر سال گذشته از ایالت راخین به بنگلادش فرار کردند.
سازمان ملل در گزارشی در ماه فوریه با استناد به مصاحبه با برخی از این آوارگان ، کشتار جمعی و تجاوزهای گروهی به مسلمانان روهینگیا را به مثابه ارتکاب جنایت علیه بشریت و احتمالا پاکسازی قومی توصیف کرد.
با این همه دولت میانمار تاکید دارد تحقیقات داخلی برای بررسی این ادعاها کفایت می کند.