پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران دانشگاه کاشان در مطالعه آزمایشگاهی با بهرهگیری از روش شیمی سبز ،نانوساختارهایی با کاربرد در صنایع مختلف از جمله سلولهای خورشیدی و فوتوکاتالیستها ساختهاند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، دانشجوی دکترای نانوشیمی دانشگاه کاشان گفت: در فرایند ساخت این نانوساختارها از جنس زینک استانات ، قندهای کربوهیدراتی جایگزین سورفکتانتهای شیمیایی شده تا از ایجاد آلودگیهای زیست محیطی جلوگیری شود.
مریم مسجدی آرانی، باتوجه به چالش عمده آلودگیهای محیطی و کمبود انرژی در سالهای آینده، استفاده از روشهای سنتز سبز برای تهیه نانوساختارهای پرکاربرد در زمینه انرژی را از اهمیت بسیاری برخوردار دانست.
وی گفت: در این طرح از قندهای طبیعی با میزان پوشانندگی متفاوت بهعنوان عامل پوشاننده بهجای سورفکتانتهای شیمیایی استفاده شده تا نانوساختارهایی یکنواخت و ریز با درجه تخلخل بالا و مناسب برای استفاده در صنایع انرژی تولید شود.
پژوهشگر این طرح نانویی،تهیه نانوساختارهای زینک استانات با استفاده از عوامل پوشانندهی سبز را مهمترین هدف اجرای این طرح نانویی برشمردو افزود: زینک استانات مادهای نیمه هادی با خواص نوری فوق العاده کاربردهای زیادی در صنایع مختلف از جمله ساخت سلولهای خورشیدی، فوتوکاتالیستها، حسگرهای گازی و باتریهای لیتیومی دارد.
وی گفت : در تهیه این نانوساختار از روش هم رسوبی برای سنتز نانوساختارهای مختلف زینک استانات استفاده شده که روشی ساده ، سریع و اقتصادی با قابلیت تولید در مقیاس بزرگ است.
نتایج این طرح نانویی با همکاری پروفسور مسعود صلواتی نیاسری عضو هیات علمی دانشگاه کاشان و مریم مسجدی آرانی دانشجوی دکترای این دانشگاه در مجلهی Materials Letters منتشر شده است.