بعد از نیم قرن مبارزه مسلحانه با دولت مرکزی؛
فارک برای همیشه با سلاح خداحافظی کرد
خوان مانوئل سانتوس رئیس جمهوری کلمبیا گفت:«تصمیم فارک برای به زمین گذاشتن اسلحه بهترین خبر برای مردم کلمبیا طی 50 سال اخیر بوده است.»
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا (فارک) در کلمبیا برای همیشه با سلاح خداحافظی کردند.
بر اساس اعلام بخش تصویری خبرگزاری فرانسه، خوان مانوئل سانتوس رئیس جمهوری کلمبیا که لباس سفید پوشیده بود و رودریگو لوندونو، معروف به تیموشنکو رهبر نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا که لباس آبی پوشیده بود در مراسمی رسمی به نشانه دوستی و پایان دادن به جنگ داخلی در کشورشان دست های همدیگر را به گرمی فشردند.
خوان مانوئل سانتوس در این مراسم گفت:«تصمیم فارک برای به زمین گذاشتن اسلحه بهترین خبر برای مردم کلمبیا طی 50 سال اخیر بوده است.»
نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا فارک طی نیم قرن با دولت مرکزی مبارزه مسلحانه کردند. تیموشنکو اندک زمانی قبل از ورود به جایگاه مراسم که با بالگرد وارد شد در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توییتر نوشت:« احساسی بزرگ و انتظاراتی بزرگ را حس می کنم.»
تیموشنکو تی شرتی به رنگ آبی همراه با پرچم نروژ را بر تن داشت. او این گونه می خواست از تلاش های نروژ و کوبا که ضامن توافقنامه صلح امضاء شده در ماه نوامبر گذشته بود قدردانی کند.
روز دوشنبه این هفته، دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در کلمبیا که وظیفه نظارت بر روند خلع سلاح و تخریب سلاح های فارک را برعهده داشت اعلام کرد هفت هزار نفر از جنگجویان فارک باهم همه سلاح های خود را که حدود هفت هزار و 132 قبضه سلاح بوده است تحویل داده اند.
سانتوس که به پاس تلاش هایش برای صلح در کشورش برنده جایزه صلح نوبل شده است در این مراسم گفت:« کل این فرایند به کشور این امکان را می دهد که برای همیشه قدیمی ترین جنگ داخلی در آمریکای لاتین را پشت سر بگذارد. جنگ داخلی که در نتیجه آن دست کم 260 هزار نفر کشته، بیش از 60 هزار نفر ناپدید و بیش از هفت میلیون نفر آواره و بی خانمان شدند.
خورخه رسترپو کارشناس مسائل سیاسی به این خبرگزاری گفت:« خلع سلاح فارک به معنای پایان اصلی ترین جنگ داخلی در قاره آمریکا است. خلع سلاح فارک به معنای آغاز دوران پسا مناقشه و آغاز فرایند دشوار آشتی ملی در کشور است.»
توافقنامه صلح با فارک که در برگیرنده پرداخت خسارت به قربانیان، اصلاحات ارضی و مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر بود در همه پرسی که در ماه اکتبر گذشته در کلمبیا برگزار شد با مخالفت 50 ممیز دو دهم درصد شرکت کنندگان مواجه شد. از همین رو دو طرف مجبور شدند دوباره درباره آن مذاکره کنند. توافقنامه کنونی صلح میان فارک و دولت مرکزی، نسخه اصلاح شده ای است که در پارلمان کلمبیا نیز به تصویب رسیده است.
فارک ازاین به بعد به عنوان یک حزب سیاسی در کلمبیا فعالیت خواهد کرد.