برنامه جهانی غذا کمک اروپا را برای نجات صدها هزار کودک در یمن و آفریقا خواستار شد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ مدیر برنامه جهانی غذا دوشنبه از اتحادیه اروپا کمک برای جمع آوری یک میلیارد دلار در ماههای آینده را برای نجات صدها هزار کودک که در یمن و سه کشور آفریقایی با تهدید گرسنگی مواجهند خواستار شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، دیوید بیزلی مدیر برنامه جهانی غذا در گفتگو با فرانس پرس گفت 20 میلیون نفر در یمن ، سودان جنوبی ، سومالی و نیجریه در بدترین بحران انسانی از سال 1945 تاکنون ، در معرض قحطی قرار دارند.
بیزلی پس از دیدار با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت :« من به اینجا آمده ام تا با برخی از ثروتمندترین کشورهای جهان گفتگو کنم تا به افزایش کمکهای خود در چنین مرحله ای ادامه دهند. من از آمریکا و اتحادیه اروپا می خواهم مشارکت خود را بیشتر کنند.»
وی از کشورهای ثروتمند مانند انگلیس ، آلمان و به ویژه فرانسه خواست کمکهای بیشتری ارسال کنند.
وی اضافه کرد پاریس که به پرداخت 30 میلیون دلار اکتفا کرده است کوتاهی می کند.
قحطی 20 میلیون نفر از جمله پنج میلیون و 700 هزار کودک را که یک میلیون و 500 هزار نفر آنها از سوء تغذیه خطرناک رنج می برند تهدید می کند.
بیزلی گفت :« آمار ما نشان می دهد ما در سه یا چهار ماه آینده کمکهایی را که برای تامین غذا به آن نیاز داریم دریافت نمی کنیم. ما احتمالا جان باختن 600 هزار کودک را شاهد خواهیم بود.»
وی افزود :« ما به یک میلیارد دلار کمک بیشتر برای این چهار کشور نیاز داریم.»
برنامه جهانی غذا پیش از این جیره غذایی را که برای آوارگانی از سودان جنوبی در اوگاندا توزیع می کند به نصف کاهش داده بود تا بتواند کمکهای بیشتری را در این چهار کشور فراهم کند.
اتحادیه اروپا روز پنجشنبه متعهد شد به اوگاندا 85 میلیون یورو کمک مالی کند تا این کشور بتواند از عهده میزبانی نزدیک به یک میلیون آواره اهل سودان جنوبی که به این کشور آفریقایی وارد می شوند بر آید.
اتحادیه اروپا این خبر را در آستانه نشست موسوم به همبستگی در قبال آوارگان در کامپالا اعلام کرد.
در نشست کامپالا قرار است برای پاسخ دادن به نیازهای مالی سال آینده آوارگان ، پول جمع آوری شود.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد که روز پنجشنبه از اردوگاه آوارگان در شمال اوگاندا بازدید کرد روز جمعه در جمع نمایندگان کشورهای کمک کننده و رهبران منطقه ای حضور پیدا کرد تا کمک های مالی بیشتری جمع شود.
اوگاندا با یکی از جدی ترین بحران های آوارگان در جهان مواجه است به طوری که ساکنان سودان جنوبی برای فرار از جنگ داخلی به سمت مرز اوگاندا هجوم می آورند.
تلاشهای مبارزه با قحطی به علت تمرکز رسانه ها بر مارین لوپن رهبر جریان راستگرا در فرانسه ، برگزیت ، انتخاب دونالد ترامپ و بی توجهی کمک کنندگان درباره منازعات شاهد کندی بوده است.
بیزلی فرماندار سابق جمهوری خواه ایالت کارولینای جنوبی و حامی ترامپ پیش بینی کرد واشنگتن سیاستهای خود را که مخالف تامین کمکها به خارج است اصلاح کند.
وی افزود :« فکر می کنم رئیس جمهور ترامپ و کاخ سفید و کنگره ارزش این کمکهای بشردوستانه را در مبارزه با تندروی دریافته اند.»
سازمان ملل متحد ماه گذشته اعلام کرده بود برای کمک به یک میلیون و 800 هزار آواره که از جنگ و قحطی در سودان جنوبی فرار کرده اند ، به کمک یک میلیارد و 400 میلیون دلاری نیاز دارد.
کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل متحد و برنامه جهانی غذا طرح اقدامی در ژنو ارائه کردند که بودجه مورد نیاز آن دو برابر بودجه اولیه (781 میلیون دلاری) درخواست شده برای مقابله با این بحران است.
سودان جنوبی ،دو سال و نیم پس از استقلال، در دسامبر 2013 درگیر جنگ داخلی شد که ده ها هزار کشته برجا گذاشت. حدود یک میلیون نفر از مردم سودان جنوبی از جمله حدود یک میلیون کودک در کشورهای همسایه از جمله اوگاندا، سودان، اتیوپی ، کنیا ، جمهوری دموکراتیک کنگو و جمهوری آفریقای مرکزی آواره شدند.
همچنین حدود دو میلیون نفر از مردم سودان جنوبی درون این کشور آواره هستند.
دولت سودان جنوبی در برخی مناطق این کشور قحطی اعلام کرده و هشدار داده است حدود یک میلیون نفر از مردم این کشور با خطر مرگ مواجه هستند.
هفته گذشته نیز یک مقام سازمان ملل متحد اعلام کرد کمتر از 30 درصد کمک های بین المللی وعده داده شده به یمن محقق شده است.
کشورهای کمک کننده در ماه آوریل کمک یک میلیارد و 100 میلیون دلاری (981 میلیون و 500 هزار یورویی) به یمن وعده داده بودند اما شابیا مانتو سخنگوی کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل متحد گفت :«تا کنون تنها 29 درصد کمک های وعده داده شده به سازمان ملل متحد محقق شده است.»
بر اساس اعلام سازمان ملل حدود 19 میلیون نفر از مردم یمن یعنی حدود دو سوم جمعیت این کشور به کمک فوری بشردوستانه نیاز دارند و 17 میلیون نفر از آنان از قحطی رنج می برند.
از زمان تجاوز به اصطلاح ائتلاف عربی تحت رهبری عربستان به یمن بیش از 8000 نفر کشته و بیش از 44500نفر زخمی شدند که بیشتر آنها غیر نظامی هستند.
به گفته مانتو بر اساس آخرین برآورد های سازمان ملل متحد اوضاع با شیوع بیماری وبا در این کشور بسیار وخیم تر شده است و این بیماری به طور هشدار دهنده ای رو به افزایش است. در یمن 124 هزار مورد مشکوک به وبا و 923 مورد مرگ ناشی از این بیماری ثبت شده است.
کمیته بین المللی صلیب سرخ نیز از شیوع سریع و گسترده بیماری وبا در یمن ابراز نگرانی کرد. بر اساس اعلام این نهاد بین المللی روزانه 5000 مورد جدید در این کشور فقیر ثبت می شود، در حالی که تاسیسات بیمارستانی در جنگ آسیب دیده است.