هوشنگ فلاحتیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به اینکه استمرار این میزان افزایش در زمان پیک هرسال یعنی ماههای تیر و مرداد از ۵۵ هزار مگاوات عبور خواهد کرد، گفت: تامین چنین ظرفیتی برای تولید برق کار بسیار سختی است، گرچه در طول یک سال گذشته حدود ۲ هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد شبکه برق شده است.
وی افزود: در سه ماهه اول امسال همزمان با گرمای زودرس مصرف برق به طور متوسط ۹ و ۷ دهم درصد در زمان پیک افزایش یافته و بطور متوسط ۹ درصد مصرف انرژی اضافه شده است.
فلاحتیان تاکید کرد: در برخی مناطق کشور حتی افزایش مصرف به بیش از ۱۵ درصد در زمان پیک بار رسیده و برخی مناطق رشد مصرف انرژی بیشتر از ۱۰ درصد شده است.
فلاحتیان با اشاره به اینکه شاهد افزایش دما در برخی مناطق کشور تا بالای ۵۵ درجه هستیم، اظهار داشت: در چنین شرایطی مردم نیاز به سیستمهای سرمایشی بیشتری دارند و همچنین از صنعت برق کشور انتظار دارند نیاز آنها بصورت کامل تامین شود در حالی که افزایش دما، کارایی و راندمان تاسیسات برقی را هم مانند ترانسفورماتورها، ژنراتورها، تابلوها و کابلهای برق تحت تاثیر افزایش شدید دما قرار میدهد.
وی با اشاره به اینکه در چنین شرایطی مسئولیت همکاران من در بخش انتقال و توزیع برق افزایش مییابد، افزود: در یک سال گذشته اقدامات زیادی برای تامین برق مطمئن و پایدار در تابستان امسال صورت گرفته است و در دولت یازدهم تاکنون ۷ هزار و ۷۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور افزوده شده و ظرفیت نیروگاهی کل کشور بالغ بر ۷۷ هزار مگاوات است.
معاون وزیر نیرو در امور برق اضافه کرد: به موازات افزایش ظرفیت، میزان مصرف هم در بخشهای مختلف اضافه شده است به گونهای که در زمان پیک مصرف پارسال مصرف به ۵۲ هزارو ۷۰۰ مگاوات رسید، اما امسال قبل از زمان پیک مصرف بیشتراز پیک پارسال شده است.
وی ادامه داد: برای عبور از تابستان؛ پست و خطوط انتقال بسیاری در نقاط مختلف بهره برداری شد و تعمیرات اساسی نیروگاهی نیز صددرصد انجام گرفته و همه نیروگاهها در شرایط عادی قرار دارد به گونهای امکان استفاده از همه ظرفیت موجود فراهم شده و تاسیسات انتقال و توزیع هم بهینه سازی شده است.
فلاحتیان با تاکید بر اینکه کمتر کشوری شاهد ۱۰ درصد رشد مصرف انرژی در یک سال است، افزود: شدت مصرف انرژی در بخش تولید در دنیا کم شده و استانداردهای سیستمهای خنک کننده و لوازم الکتریکی؛ به حدی بالا رفته که مصرف برق کاهش پیدا کرده، اما متاسفانه در کشور ما شدت مصرف انرژی سه برابر مصرف جهانی است.
وی با تاکید بر اینکه مصرف برق در همه بخشها با توجه به گرمای زودرس افزایش یافته است، گفت:: مردم به سمت استفاده از کولرهای گازی رفتند و در برخی منازل حتی دو یا سه کولر گازی یا اسپیلت استفاده میکنند.
معاون وزیر نیرو در امور برق افزود: از مردم انتظار داریم درساعات اوج مصرف یعنی از ساعت ۱۲ ظهر تا ۴ بعد از ظهر (پیک روز) و از ساعت ۶. ۵ عصر تا ۱۰ شب
(پیک شب) از وسایل پرمصرف مانند اتو، ماشین لباس شویی و ظرف شویی استفاده نکنند و استفاده از سیستم سرمایشی را به حداقل برسانند و اگر از سیستمهای اتوماتیک استفاده میکنند به گونهای تنظیم شود که مصرف کاهش یابد.
وی ادامه داد: در غیر اینصورت میزان مصرف در تیر و مرداد که زمان پیک بار هر ساله است حدود ۱۰ درصد افزایش مییابد و پیک بار امسال به بیش از ۵۷ هزار مگاوات خواهد رسید در حالی که این رقم در پیک پارسال ۵۲ هزارو ۷۰۰ مگاوات بود.