پخش زنده
امروز: -
تربیت بدنی فرایندی است آموزشی - تربیتی که هدف آن بهبود بخشیدن به اجرا و رشد انسان از طریق فعالیت های جسمانی است.
ـ نگاه بسیاری از باشگاه داران به مقوله ورزش در باشگاهها نگاهی اقتصادی و سوداگرانه است.
ـ تربیت بدنی فرایندی است آموزشی - تربیتی که هدف آن بهبود بخشیدن به اجرا و رشد انسان از طریق فعالیت های جسمانی است.
ـ هیچ باشگاهی مجاز به فروش مکمل به ورزشکاران نیست. و ورزشکاران باید با نظر مربی، به متخصصان تغذیه مراجعه کنند
ـ بسیاری از مکمل هایی که گاها در باشگاههای ورزشی رد و بدل می شوند سبب عقیمی افراد و عوارض بسیار دیگری می شود که در دراز مدت و میان مدت آثار خود را نمایان خواهد کرد.
- گاها مشاهده می شود که برخی باشگاه داران از فضاهای مسکونی بعنوان فضای ورزشی و خدماتی استفاده می کنند که این فضاها به هیچ وجه استاندارد و مورد تایید نیست.
1ـ یک باشگاه ورزشی مطلوب چه ویژگی هایی دارد؟
2ـ آیا عرضه مکمل های دارویی در باشگاهها مجوز اخلاقی و قانونی دارد؟
3ـ علت اختلاف قیمت خدمات ارائه شده در باشگاه های مختلف در یک منطقه یا شهر مشخص چیست؟
4-در خصوص دانش مربیان باشگاهها و ارتقای توانمندی آنها آیا نظارت لازم وجود دارد؟
پیش از پرداختن به موضوع "خدمات در باشگاههای ورزشی" لازم است تعریفی از مفهوم ورزش و تربیت بدنی صورت گیرد.
تعریف تربیت بدنی
تربیت بدنی فرایندی است آموزشی - تربیتی که هدف آن بهبود بخشیدن به اجرا و رشد انسان از طریق فعالیتهای جسمانی است. تربیت بدنی شامل کسب و پردازش مهارتهای حرکتی، توسعه و نگهداری آمادگی جسمانی برای تندرستی و سلامتی، کسب دانش علمی دربارة فعالیتهای جسمانی و تمرین و توسعه تصور و ذهنیت مثبت از فعالیتهای جسمانی به عنوان وسیلهای برای بهبود اجرا و عملکرد انسان است.
لزوم توجه به باشگاههای ورزشی
باشگاههای ورزشی شاید یکی از مهمترین مکانهایی هستند که اوقات فراغت شهروندان از سنین مختلف را پوشش میدهند و شاید سهل الوصول ترین و پرطرفدارترین مکانی است که همه اقشار برای استفاده درست از زمان فراغت خود به آنجا روی می آورند از این لحاظ این فضای پرطرفدار باید مورد توجه مسئولان و دست اندرکاران قرار بگیرد. برای بررسی آسیبهای باشگاههای ورزشی نظر کارشناسان را دراین باره جویا شدهایم:
یک باشگاه ورزشی مطلوب چه ویژگیهایی دارد؟
فاطمه بهرامی، کارشناس و مدرس تربیت بدنی و علوم ورزشی: رعایت نکات بهداشتی از جمله شرایط یک باشگاه ورزشی ایده آل است. اصولا یکی از جاهایی که میکروب رشد میکند و بیماریهای پوستی به همراه دارد سالن های ورزشی است.
- اینکه باشگاه باید امکانات هواساز و تصفیه هوای مناسبی داشته باشد؛ بوی عرق ندهد، هوای باشگاه مطبوع باشد، دمای هوا مناسب باشد.
- اینکه از نظر ساختمانی باشگاه ورزشی نباید در زیر زمین باشد و باید سقف باشگاه بلند باشد چون اصولا باشگاههایی که در زیر زمین هستند
-هوای خوبی ندارند. مساحت باشگاه نسبت به تعداد ورزشکاران کافی باشد تا راحت حرکات ورزشی در رشته های مختلف ورزشی را بتوان انجام داد.
- اینکه مربیان خوب و کاربلد و حرفه ای داشته باشد و تفکیک سنی نیز میان ورزشکاران صورت گرفته باشد تا تمرینات ارائه شده مناسب هر گروه باشد و حتما توجه داشته باشید اگر میخواهید از ورزش و باشگاه نتیجه بگیرید به این اصل مهم باید توجه کنید.
- امکانات و وسایل ورزشی استاندارد و خوبی برای رشتههای مختلف ورزشی داشته باشد. ششم، حتما حمام بهداشتی داشته باشد. و سرویسهای بهداشتی آن تمیز و مرتب باشد.
- باشگاه ایده آل باید اتاق ماساژ داشته باشد. شاید گاهی برای استراحت دادن و ریکاوری بدن نیاز به ماساژ داشته باشید تا ریلکس شوید.
- باشگاه دارای امکاناتی همچون سونا و حوضچه آب سرد باشد. چون بعد یک تمرین خوب، یک سونا، حوضچه آب سرد و همچنین حمام بهترین تفریح است.
- رختکن های بهداشتی با تعداد کمدهای کافی؛ سالن رشتههای ورزشی مختلف، در صورت امکان مجزا باشد. وجود یک بوفه با خدمات مناسب نیز می تواند یکی دیگر از عوامل تعیین کننده یک باشگاه ایده آل باشد.
آیا عرضه مکملهای دارویی در باشگاهها مجوز اخلاقی و قانونی دارد؟
فاطمه بهرامی، کارشناس و مدرس تربیت بدنی و علوم ورزشی : هیچ باشگاهی مجاز به فروش مکمل به ورزشکاران نیست. و ورزشکاران باید با نظر مربی، به متخصصان تغذیه مراجعه کنند و با مشورت آنها و با توجه به شرایط جسمانی خود، مکمل های چاقی و لاغری، آن هم مکملی که دارای تأییدیه وزارت بهداشت و وزارت ورزش و جوانان باشد و در داروخانه ها موجود است خریداری کنند، به هرحال هیچ باشگاه داری حق فروش مکمل ندارد و چنین کاری کاملاً غیر قانونی است. بسیاری از مکمل هایی که گاها در باشگاههای ورزشی رد و بدل می شوند سبب عقیمی افراد و عوارض بسیار دیگری می شود که در دراز مدت و میان مدت آثار خود را نمایان خواهد کرد.
ـ فاطمه بهرامی، کارشناس و مدرس تربیت بدنی و علوم ورزشی : شهریهها در باشگاههای ورزشی متفاوت نیست، کمیته نرخگذاری وزارت ورزش و جوانان در ابتدای هرسال با توجه به افزایش تورم و با نظر بازرگانی، هزینه هایی را که باشگاه های دولتی و خصوصی برای رشته های مختلف، مجاز به دریافت آن هستند مشخص می کند و اگر کسی بر خلاف نرخنامه عمل و شهریه بیشتری دریافت کند، متخلف محسوب می شود. بر اساس جدول نرخ نامه شهریه، برای هر تعداد جلسه تمرین معین در طول ماه، مبلغی به عنوان شهریه دریافت می شود اما برخی از ورزشکاران رعایت نمی کنند و به صورت کاملاً نامنظم در تمرینات حضور می یابند که این موضوع باعث ایجاد ناهماهنگی و متضرر شدن آنها می شود. البته ممکن است برخی باشگاه ها از مربیان درجه بالاتر استفاده کند و هزینه آن را نیز به ورزشکار تحمیل کند.
در خصوص دانش مربیان باشگاهها و ارتقای توانمندی آنها آیا نظارت لازم وجود دارد؟
ـ فاطمه بهرامی، کارشناس و مدرس تربیت بدنی و علوم ورزشی : دانش مربیان باشگاههای ورزشی باید به روز باشد. یکی از موارد مهمی که از مسئولان باشگاه ها از سوی مسئولان وزرات ورزش و جوانان خواسته می شود، به روز کردن دانش مربیان است و هر مربی باید با هماهنگی هیئتهای ورزشی در دورههای ارتقا شرکت کند، حتی این افراد میتوانند در کارگاه های تخصصی که برای کارشناسان ورزش و جوانان برگزار میشود حضور یابند و دانش خود را به روز کنند.
گاها مشاهده میشود برخی باشگاه داران از فضاهای مسکونی بعنوان فضای ورزشی و خدماتی استفاده میکنند که این فضاها به هیچ وجه استاندارد نیست و مورد تایید نیست و بسیار بعید به نظر می رسد که این باشگاهها توانسته باشند مجوز این کار را دریافت کنند و اگر هم چنین باشگاه هایی فعالیت داشته باشند بدون مجوز است که در صورت مشاهده و شکایت مردمی با آنها بر خورد و با ارائه مشخصات باشگاه به اداره اماکن، پلمب میشود.
با توجه به فرا رسیدن فصل تابستان و شروع اوقات فراغت دانش آموزان و دانشجویان تمایل بیشتری به استفاده از باشگاهها در میان این قشرها شکل می گیرد. بجاست برای اینکه موجبات استفاده بهینه از اوقات فراغت فراهم شود بازرسیهای مکرر از این فضاها حداقل در فصل تابستان شدت بیشتری پیدا کند تا باشگاه داران به موضوع ورزش و تربیت بدنی فقط به صرف یک مقوله اقتصادی و تجاری نگاه نکنند و از سویی با ارتقای کیفیت خدمات ورزشی در باشگاهها موجبات گرایش هر چه بیشتر به این گونه اماکن را فراهم آورند.