به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ بیست و سومین دوره رقابتهای جهانی تکواندو از سوم تا نهم تیر به میزبانی شهر "موجو" در کره جنوبی با حضور بیش از ۹۰۰ تکواندوکار در قالب ۱۶۰ کشور برگزار میشود.
در تاریخ ۴۴ ساله مسابقات جهانی، ایران تنها قهرمان غیر کرهای رقابتها محسوب میشود و در این دوره هم برای دفاع از عنوان قهرمانی خود عازم کره جنوبی شده است. تیم ملی تکواندو ایران در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۵ عنوان قهرمانی جهان را کسب کرده است.
مرور تاریخی مسابقات جهانی:
نخستین دوره ۱۹۷۳ کره جنوبی:
نخستین دوره مسابقات جهانی تکواندو به میزبانی "سئول" در کره جنوبی با حضور ۲۰۰ تکواندوکار از ۱۹ کشور برگزار شد و تیم ایران در این رقابتها غایب بود. در این دوره کره، آمریکا و آلمان عناوین اول تا سوم را بدست آوردند و رقابتها در ۲ وزن ۶۴ - و ۶۴ + کیلوگرم برگزار شد.
دومین دوره ۱۹۷۵ کره جنوبی:
دومین دوره رقابتهای جهانی با ورود تکواندو ایران همراه شد. در این دوره که با شرکت ۱۶۵ ورزشکار از ۳۰ کشور در هشت وزن باز هم به میزبانی سئول برگزار شد، تیمهای کره جنوبی، چین تایپه و استرالیا اول تا سوم شدند و تیم ایران با تک مدال برنز حسین ربیع زاده به همراه فیلیپین، ژاپن، آمریکا، اوگاندا و کاستاریکا در جای هشتم جدول رده بندی قرار گرفت.
سومین دوره ۱۹۷۷ آمریکا:
در سومین دوره مسابقات جهانی ایران که با حضور ۷۲۰ ورزشکار از ۴۶ کشور در "شیکاگو" برگزار شد، تیم ایران غایب بود. تیمهای کره، چین و آمریکا ردههای اول تا سوم را کسب کردند.
چهارمین دوره ۱۹۷۹ آلمان:
چهارمین دوره مسابقات جهانی با شرکت ۴۵۳ تکواندوکار در قالب ۳۸ کشور به میزبانی شهر "اشتوتگارت" برگزار شد. کره، مکزیک و آلمان عناوین اول تا سوم را بدست آوردند. این مسابقات این دوره در ۱۰ وزن برگزار شد.
پنجمین دوره ۱۹۸۲ اکوادور:
"گوآیاکویل" شهر میزبان رقابتهای جهانی با حضور ۳۲۹ نفر از ۳۵ کشور بود که تیمهای کره، اکوادور و آلمان اول تا سوم شدند.
ششمین دوره ۱۹۸۳ دانمارک:
در ششمین دوره مسابقات جهانی "کپنهاگ" میزبان بود و تیمهای کره، اسپانیا و ترکیه اول تا سوم شدند. این رقابتها نادر خدامرادی تک مدال برنز ایران در این پیکارها را کسب کرد تا ایران به همراه دانمارک و فرانسه در جایگاه دوازدهم بایستد. ۳۵۳ نفر از ۵۱ کشور حضور داشتند.
هفتمین دوره ۱۹۸۵ کره:
هفتمین دوره مسابقات جهانی هم به میزبانی سئول با حضور ۲۸۰ تکواندوکار از ۶۳ کشور برگزار شد و تیمهای کره، هلند و ترکیه عناوین اول تا سوم را بدست آوردند. در این مسابقات که بار دیگر در هشت وزن پیگیری شد تیم ایران با مدال نقره سیدحسن زاهدی و برنز فیصل دانش در جای هفتم قرار گرفت.
هشتمین دوره ۱۹۸۷ اسپانیا:
در هشتمین دوره مسابقات جهانی تکواندو ۴۳۴ ورزشکار از ۱۴۲ کشور در "بارسلونا" رقابت کردند و که در نهایت تیمهای کره، آلمان و چین تایپه اول تا سوم شدند. در این مسابقات برای نخستین بار مسابقات بانوان هم برگزار شد.
نهمین دوره ۱۹۸۹ کره:
نهمین دوره مسابقات جهانی به میزبانی سئول با شرکت ۴۴۶ تکواندوکار از ۵۹ کشور برگزار شد و تیمهای کره، مصر و ترکیه رتبههای اول تا سوم را بدست آوردند.
دهمین دوره ۱۹۹۱ یونان:
در دهمین دروه مسابقات که "آتن" میزبان بود تیمهای کره، دانمارک و ترکیه اول تا سوم شدند. سیروس رضایی با کسب مدال برنز ایران را همراه با مکزیک، برزیل، انگلیس، ژاپن و استرالیا در رده یازدهم قرار داد. در این دوره ۴۳۴ تکواندوکار از ۴۹ کشور حضور داشتند.
یازدهمین دوره ۱۹۹۳ آمریکا:
یازدهمین دوره مسابقات جهانی در "نیویورک" برگزار شد که در این دوره کره، اسپانیا و فرانسه عناوین اول تا سوم را بدست آوردند و تیم ایران غایب بود.
دوازدهمین دوره ۱۹۹۵ فیلیپین:
در دوازدهمین دوره مسابقات جهانی شهر "مانیل" میزبان بود که ۵۹۸ شرکت کننده از ۷۷ کشور داشت. کره، اسپانیا و آلمان اول تا سوم شدند.
سیزدهمین دوره ۱۹۹۷ هنگ کنگ:
تعداد شرکت کنندگان در این دوره ۷۱۰ نفر از ۸۰ کشور بود که کره جنوبی، اسپانیا و چین تایپه اول تا سوم شدند. تیم ملی ایران با مدالهای نقره مهدی بی باک و حسن اصلانی و برنز مجید افلاکی به رده چهارم رسید.
چهاردهمین دوره ۱۹۹۹ کانادا:
شهر "ادمونتون" میزبان چهاردهمین دوره مسابقات ۵۵۰ ورزشکار از ۶۶ کشور به خود دید. در این مسابقات ایران برای نخستین بار با ۲ مدال طلای هادی ساعی و مجید افلاکی نایب قهرمان شد. کره جنوبی و ترکیه هم ردههای اول و سوم را بدست آوردند.
پانزدهمین دوره ۲۰۰۱ کره جنوبی:
در پانزدهمین دوره مسابقات جهانی تکواندو جزیره "ججو" کره جنوبی ۶۴۳ نفر از ۸۸ کشور شرکت داشتند که تیم ملی ایران با مدال طلای بهزاد خداداد و نقره هادی افشار رده چهارم را بدست آورد. کره جنوبی، ترکیه و فرانسه در آن دوره اول تا سوم شدند.
شانزدهمین دوره ۲۰۰۳ آلمان:
شانزدهمین دوره مسابقات جهانی به میزبانی شهر "گارمیش پارتن کرشن" با حضور ۸۹۴ تکواندوکار از صد کشور برگزار شد و تیم ملی ایران بعد از کره با ۲ مدال طلای یوسف کرمی و مرتضی رستمی، ۲ نقره هادی ساعی و بهزاد خداداد و یک برنز امید غلامزاده عنوان نایب قهرمانی را بدست آورد. تیم چین تایپه هم در رده سوم قرار گرفت.
هفدهمین دوره ۲۰۰۵ اسپانیا:
در هفدهمین دوره مسابقات جهانی " مادرید" میزبان بود که در آن ۷۴۸ تکواندوکار از ۱۱۴ کشور نام نویسی کردند. تیم ملی ایران برای سومین بار عنوان نایب قهرمانی جهان را با یک مدال طلای هادی ساعی، سه نشان نقره فیض اله نفجم، بهزاد خداداد و علی تاجیک همراه با تک مدال برنز یوسف کرمی پس از کرهایها بدست آورد و تیم اسپانیا در جایگاه سوم ایستاد.
هجدهمین دوره ۲۰۰۷ چین:
هجدهمین دوره مسابقات جهانی تکواندو به میزبانی شهر "پکن" برگزار شد که تیم ملی ایران با ۲ مدال نقره مرتضی رستمی و امید غلامزاده و یک نشان برنز هادی ساعی به عنوان نایب قهرمانی رسید. در این دوره ۸۶۵ نفر از ۱۱۶ کشور حضور داشتند.
نوزدهمین دوره ۲۰۰۹ دانمارک:
شهر "کپنهاگ" میزبان ۹۲۸ ورزشکار از ۱۴۲ کشور در نوزدهمین دوره مسابقات جهانی تکواندو بود. در این دوره محمد باقری معتمد یک مدال طلا، رضا نادریان یک مدال نقره و حسین تاجیک همراه با یوسف کرمی به مدال برنز دست یافتند تا تیم ملی ایران باز هم نایب قهرمان جهان شود. کره و اسپانیا هم اول و سوم شدند.
بیستمین دوره ۲۰۱۱ کره:
بیستمین دوره رقابتهای جهانی تکواندو با پایان سیطره ۳۸ ساله کرهایها در قهرمانی همراه شد و تیم ملی ایران با کسب سه مدال طلای یوسف کرمی، فرزاد عبدالهی و علیرضا نصرآزادانی، یک نشان نقره محمد باقری معتمد و ۲ برنز کورش رجلی و میثم باقری قهرمان جهان شد. کره جنوبی و و ترکیه هم در ردههای دوم و سوم قرار گرفتند. این دوره از مسابقات با شرکت ۹۴۹ نفر از ۱۴۴ کشور به میزبانی شهر "گیونگجو" برگزار شد.
بیست و یکمین دوره ۲۰۱۳ مکزیک:
شهر "پائوبلا" میزبان بیست و یکمین دوره مسابقات جهانی با شرکت ۸۷۲ ورزشکار از ۱۳۴ کشور بود. در این دوره بهنام اسبقی تنها طلایی ایران لقب گرفت، هادی مستعان و سجاد مردانی هم ۲ مدال نقره گرفتند تا تیم ملی ایران بار دیگر نایب قهرمان شود. تیمهای کره و مکزیک هم ردههای اول تا سوم را کسب کردند.
بیست و دومین دوره ۲۰۱۵ روسیه:
در بیست و دومین دوره مسابقات جهانی شهر "چلیابینسک" میزبان ۸۷۵ تکواندوکار از ۱۴۴ کشور بود. تیم ملی ایران با کسب سه مدال طلای فرزان عاشورزاده، مسعود حجی زواره و مهدی خدابخشی و یک مدال برنز ابوالفضل یعقوبی برای دومین بار قهرمان جهان شد. تیمهای روسیه و ازبکستان هم در بخش مردان عناوین دوم و سوم را بدست آوردند.
انسیه بحری
خدا قوت