گزارش اختصاصی خبرگزاری صدا و سیما؛
امضای پروتکل همکاری های ریلی ایران و چهار کشور
پروتکل کریدر ریلی جنوب- غرب، بین روسای راه آهن های ایران، جمهوری آذربایجان، گرجستان، اوکراین و لهستان به امضا رسید.
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صداوسیما، با هدف راه اندازی و فعال کردن کریدر ریلی جنوب- غرب روسای راه آهن های پنج کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران در باکو پروتکل همکاری امضا کردند.این پروتکل امروز بین روسای راه آهن های جمهوری اسلامی ایران، جمهوری آذربایجان، گرجستان، اوکراین و لهستان به امضا رسید.
دانلود تصویر
توسعه زمینه های همکاری ریلی در مسیر جنوب- غرب برای بهبود و افزایش حمل بار و افزایش پتانسیل صادرات و واردات از طریق ترانزیت از ایران به سوی هند، پاکستان، کشورهای حوزه خلیج فارس و جنوب شرق آسیا و بالعکس، اعمال امتیازات تعرفه ای بین راه آهن های پنج کشور حاضر در نشست برای حمل بار در مسیر جنوب– غرب، تشکیل کمیته هماهنگی بین این کشورها تحت نظارت جمهوری آذربایجان، تشکیل جلسه هماهنگی گروه کاری این نشست در هر شش ماه و تلاش طرفین برای افزایش حجم بار تا دویست هزار تن تا پایان سال از عمده مفاد این پروتکل است.
«سعید محمد زاده» مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در این نشست اهمیت این کریدور را یاد آور شد و با اشاره به حجم بالای مبادلات تجاری بین آسیای جنوب شرقی و هند و شرق اروپا و اروپا همچنین حمل کالا از مسیرهای طولانی با قیمت های بیشتر و مدت زمان طولانی بر جذب حمل کالا از طریق راه آهن مسیر ریلی جنوب- غرب تاکید کرد.
وی پایین بودن میزان حمل کالا از طریق ریل در مقایسه با حمل دریایی و زمینی را عدم هماهنگی کشورهای واقع در مسیر ریلی جنوب– غرب دانست و اتحاد و هماهنگی بیشتر و فعال کردن این مسیر ریلی وسرعت بخشیدن به آن را خواستار شد.
مدیر عامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران اتصال ایران به کشورهای همسایه و منطقه از طریق شبکه ریلی را از جمله سیاست های برنامه ششم توسعه کشور اعلام کرد و با خاطر نشان کردن اهمیت مسیر ریلی جنوب– غرب ابراز امیدواری کرد از ظرفیت های ریلی این مسیر در سطح بالایی استفاده شود.
«جاوید قربان اف» مدیرعامل راه آهن جمهوری آذربایجان هم با اشاره به همکاری های خوب ایران و جمهوری آذربایجان بر اساس اراده روسای جمهوری دو کشور در بخش ریلی به اهمیت کریدور جنوب– غرب پرداخت و گفت: سالانه 72 میلیون تن کالا از هند به اروپا و 25 میلیون تن کالا از اروپا به هند جابه جا می شود و ما خوشحالیم که لهستان، گرجستان و اوکراین هم به ایران و جمهوری آذربایجان پیوسته اند تا در راه اندازی و فعال کردن این کریدور نقش داشته باشند.
«ماموکا واختادزه» مدیرعامل راه آهن گرجستان هم از ظرفیت بالای ترانزیت ایران صحبت کرد و گفت: امیدواریم با فعال کردن این کریدور ما هم در کنار ایران و جمهوری آذربایجان بتوانیم از ظرفیت های خود بهره مند شویم.
در ادامه این نشست 5 جانبه روسای راه آهن های کشورهای حاضر در نشست با توجه به حجم بالای جابه جایی کالا در مسیر جنوب- غرب بر هماهنگی و افزایش نقش خود در راه اندازی و فعال کردن این کریدور تاکید کردند.
با راه اندازی و فعال کردن کریدور جنوب- غرب علاوه بر کاهش چشمگیر هزینه حمل کالا، مدت زمان حمل کالا نیز از 40 روز فعلی به 15 روز کاهش می یابد.
باصداها:
1- سعید محمد زاده- مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران
2- جاوید قربان اف- مدیرعامل راه آهن جمهوری آذربایجان
3- ماموکا واختادزه- مدیرعامل راه آهن گرجستان