در پی عدم صعود تیم ملی به مرحله دوم لیگ جهانی؛
چگونه حال بد والیبال، خوب می شود؟
تیم ملی والیبال ایران تقریبا با همان ترکیب سال گذشته خود در لیگ جهانی حاضر شد و نتوانست بازی های خوبی را از خود به نمایش بگذارد و از صعود بازماند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ تیم ملی والیبال ایران در رقابت های لیگ جهانی در سطح یک حاضر شد اما بعد از هشت مسابقه برگزار شده به جز یک مورد اتفاقی، بازی های خوبی را از این تیم ندیدیم.
والیبالیست های ایران که در گذشته توانسته بودند در عرصه های مختلف کارهای بزرگی را از خود نشان دهند، این روزها حال خوبی ندارند. می گویند شناسایی شدیم و دیگر به عنوان تیم ناشناخته در جهان نیستیم، این نمی تواند دلیل منطقی باشد چرا که دنیای پیشرفته آنالیز هم اکنون در جهان حرف اول را می زند و همه تیم ها از حریف خود شناخت کافی دارند.
پیش از این اعلام کرده بودیم که کولاکوویچ کاریزمای یک مربی حرفه ای را در تیم ایران نداشت این موضوع برخی ها را ناراحت کرد، اما نوع عملکرد وی در بازی با آمریکا هم روی این موضع گیری مان صحه گذاشت.
قطع همکاری با سکاندار تیم ملی در این موقعیت زمانی از نظر اخلاقی کار درست و حرفه ای نیست، وی تاکنون فرصت کافی برای ارائه برنامه های خود نداشته اما مسئولان می توانند شرایطی را فراهم کنندکه کارگروهی خاص روی عملکرد سرمربی تیم ملی نظارت داشته باشند تا دیگر فرصت ها و زمان را از دست ندهیم.
والیبال ایران خود را برای حضوری قدرتمند در المپیک 2020 آماده می کند و از حالا باید بازیکنان جوان به تیم تزریق شوند و به نوعی والیبال ایران پوست اندازی شود. کادر فنی می تواند با انتخاب های صحیح خود مسیر را برای رسیدن به این هدف متعالی هموارتر کند.
نکته قابل توجهی که در لیگ جهانی 2017 به چشم می خورد بالا رفتن میانگین قدی تیم ها بود و این پتانسیل باعث شده بود تا بازیکن کم تجربه و جوان 19 ساله هم بتواند برای تیمش کسب امتیاز کند در حالی در تیم ایران وضع به همان شکل گذشته دنبال می شد.
می توان از همین حالا روی بازیکنانی که به تیم ملی دعوت شده اند بازنگری کرد چرا که بسیاری از شایسته ها بنا به دلایلی از لیست جامانده اند حالا هم دیر نیست بعد از پایان لیگ جهانی می توان از آن ها برای اردوهای تمرینی جدید دعوت به همکاری کرد.
باید تشکیل کمیته نظارت و ارزیابی بر تیم ملی، در دستور کار فدراسیونی ها باشد. نباید کما فی السابق بعد از این که آرزوها و اهداف بر باد رفت مسئولان، اتاق فکر تشکیل دهند و جلسات هم اندیشی با خبرنگاران، کارشناسان، اهالی فن و... برگزار کنند تا به همین نتیجه ای که امروز رسیده ایم برسند.
راهیابی به المپیک راحت نیست، فدراسیونی ها باید پیش نیازها را بسنجند و دنبال پشتوانه سازی باشند تنها در این شرایط است که می توان به آینده درخشان این رشته امیدوار بود.
کولاکوویچ در صربستان امتحان خود را برای اجرای سیاست جوانگرایی پس داده است چرا که وی در سال هایی که میلکوویچ در این کشور قدرتنمایی می کرد و ستاره تکرار نشدنی آن ها محسوب می شد، را با حمایت مسئولان فدراسیون از ترکیب تیم ملی به یک باره خط زد شاید آن روزها این اقدامش مورد انتقاد قرار گرفت اما به تدریج همگان متوجه شدند که جوانگرایی آینده یک رشته را تضمین می کند.
در جریان اجرای سیاست جوانگرایی، علاقمندان به این رشته باید آگانه موارد مختلف را پیگیری کنند و نگاه نتیجه گرایانه به موضوع نداشته باشند تا این جوانان هم بتوانند به سطح حرفه ای برسند و برای ایران افتخارآفرینی کنند.
انسیه ورزنده