تفکیک وزارت صنعت؛ پاک کردن صورت مسئله
کارشناس حوزه اقتصاد لزوم مدیریت یکپارچه بر زنجیره تولید و تجارت را مهم دانست و گفت: تفکیک وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت پاک کردن صورت مسئله است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ فاطمی امین با اشاره به پیشینه تفکیک و تجمیع وزارتخانهها گفت: کارشناسان معتقد بودند حوزه اقتصاد باید به صورت یکپارچه مدیریت شود و ادغام وزارتخانهها در دولت گذشته، اقدامی نبود که یکباره اجرا شود و عقبهای طولانی داشت.
وی با بیان اینکه ادغام وزارتخانهها از سوی نمایندگان مجلس مطالبه شده بود، ادامه داد: تولید محصولات در نهایت به کاری تجاری میانجامد و زنجیره تامین محصولات به صورت یک در میان شامل تجارت و تولید میباشد.
فاطمی امین لزوم مدیریت یکپارچه بر این زنجیره را متذکر شد و افزود: نمیتوان حوزه تولید از یک محصول را به یک نهاد و بازار فروش و تجارت را به نهادی دیگر سپرد؛ چراکه این تفکیک روی بازار تاثیر میگذارد.
وی در مصاحبه با رادیو اقتصاد با بیان اینکه مشکلات عدیدهای قبل از ادغام وزارتخانه وجود داشته است، ادامه داد: پیش از این مدیران اهمیت چندانی به تولید داخل نمیدادند تا بازار داخلی تنظیم شود. در حالی که مدیریت یک پارچه پس از ادغام اعمال شده است.
فاطمی امین با اعلام اینکه مدیریت همزمان بر فروش و تولید برای بنگاههای داخلی مفید خواهد بود، خاطر نشان کرد: هیچ بحثی از نظر منطقی و علمی بر مسئله ادغام وزارتخانهها وجود ندارد و مخالفان اعلام میکنند وزارت صمت چنان بزرگ شده است که وزیر احاطه و اشراف لازم را بر کلیه امور ندارد.
وی در پاسخ به نقدها گفت: تفکیک وزارتخانهها در حقیقت پاک کردن صورت مسئله است، ادغام وزارتخانهها نیازمند بازنگریهای اساسی بود که متاسفانه انجام نشد و به عنوان مثال دولت مدیران عامل خودرو سازان را تعیین میکند؛ بنابراین باید تصدی گری وزارت صمت را کاهش دهیم.