خداکرم جلالی در مصاحبه با خبرنگاران در پاسخ سوال خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به اینکه ۳ میلیون هکتار از عرصههای بیابانی کشور کانون بحرانی گرد و غبار است، افزود: اجرای عملیات مقابله با بیابانزایی و گرد و غبار در این عرصهها از اولویتهای برنامه مقابله با بیابان زایی است و بر اساس برنامه ششم قرار است یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از این اراضی مدیریت شود، اما امسال تحقق مییابد.
وی گفت: اعتباری معادل ۸۰۰ میلیارد تومان برای اجرای طرحهای مقابله با ریزگردها تصویب شده، اما تاکنون تخصیص نیافته است.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری ابراز امیدواری کرد اعتبارات مورد نیاز در ماههای آینده تخصیص یابد.
جلالی افزود: با این وجود عملیات مقابله با پدیده بیابان و ریزگردها در حال اجراست و از نیمه دوم امسال نیز این طرحهای به صورت گسترده در استانهای بیابانی انجام میشود.
وی گفت: براساس آمارهای موجود ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور بیابان است که ۱۵ میلیون هکتار آن تحت تاثیر شدید کانونهای بادی است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری افزود: عملیات بیابان زدایی در هشت میلیون هکتار از اراضی بیابان کشور اجرا شده و ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار جنگل بیابانی ایجاد شده است.
جلالی گفت: در پی اجرای عملیات بیابان زدایی تاکنون ۹۰ شهر، ۴۳۰۰ روستا حدود ۱۰ هزار کیلومتر جاده بین شهری و راه آهن و ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در مقابل پدیده بیابانزایی و شنهای روان؛ ایمن سازی شده است.
وی افزود: حدود ۷ میلیون هکتار از اراضی بیابانی باقی مانده که ۳ میلیون هکتار آن بحرانی است؛ بنابراین گزارش مساحت جنگلها در کشور ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار، مراتع ۸۴ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار و اراضی بیابانی نیز ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار برآورد شده است.