پخش زنده
امروز: -
400 تا 700 هزار هکتار از زمین های خوزستان در معرض بیابانی شدن قرار دارند
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان امروز به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان زایی(27 خرداد -17 ژوئن) با اشاره به 2 نوع منشاء ایجاد گرد و غبار در خوزستان، اظهار کرد: وقوع گردو غبار ناشی از کانون های رسی و دشت های رسوبی همچون هورها، تالاب ها و مراتع است که در گذشته زیر پوشش آب ها بوده اند.
احمد مطیعی افزود: بر اساس مطالعاتی که سازمان زمین شناسی انجام داده کانون های رسی یا کانون های گردو غبار در خوزستان مساحتی در حدود 350 هزار هکتار دارند.
وی اضافه کرد: دسته دیگر کانون های گرد و غبار شامل شن زارها هستند که طبق مطالعات اداره کل منابع طبیعی این کانون ها نیز وسعتی در حدود 350 هزار هکتار دارند.
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان همچنین عوامل محیطی و عوامل انسانی را 2 دلیل اساسی بیابان زایی عنوان کرد و گفت: عوامل محیطی شامل اقلیم و سازندهای زمین شناسی است.
بیابان زایی' نوعی از تخریب زمین است که در آن منطقه ای با زمین های تقریبا خشک، به طور فزاینده ای خشک و غیر قابل کشت می شود؛ معمولا چنین منطقه ای آب، پوشش گیاهی و حیات وحش خود را از دست می دهد.
بیابان زایی در کنار 2 چالش تغییر اقلیم و کمبود آب شیرین به عنوان سه چالش مهم جامعه جهانی در قرن 21 محسوب می شود. به همین منظور در سال 1997 ، 17 ژوئن (برابر با 27 خرداد) روز جهانی مقابله با بیابان زایی نام گذاری شده است.