در سخنرانی سالانه؛
پوتین: تحریم های ضد روسیه نشان دهنده جنگ داخلی سیاسی در آمریکاست
رئیس جمهور روسیه تاکید کرد مسکو هرگونه دخالت در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا را رد می کند و اتهامات از سوی آمریکا بی اساس است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون روسیاالیوم، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در گفتگوی سالانه خود با شهروندان روس گفت: تحریم ها همواره به علت توجه به منافع ملی روسیه بر ما اعمال می شود.
پوتین افزود: تحریم ها باعث افزایش قیمت ها و افزایش تولید داخلی شد و در نتیجه به سود بازار داخلی بود.
پوتین در پاسخ به سوالی درباره سیاست های تشویق جمعیتی در روسیه گفت: در دهه نود به اندازه جنگ جهانی دوم، جمعیت کاهش پیدا کرد. ما مشوق هایی را برای فرزند سوم در بعضی مناطق روسیه در نظر گرفته ایم. با اجرای این مشوق ها، میزان تولد نوزادان هفتاد و سه درصد در این مناطق افزایش یافت. بدون شک این مشوق ها، هزینه بر است، اما ما درباره نسل کشور و آینده کشورمان سخن می گوییم. درباره این هزینه ها نباید اسراف کرد، اما ریاضت اقتصادی هم درست نیست.
پوتین گفت: زیردریایی آمریکایی مستقر در شمال نروژ، توانایی شلیک موشک هایی را دارد که در مدت پانزده دقیقه به مسکو می رسد.
پوتین با بی دلیل دانستن اقدام سنای آمریکا در تشدید تحریم ها ضد روسیه افزود: اگر کشورهای غربی تحریم ها ضد روسیه را لغو کنند، مسکو تحریم ها بر واردات محصولات کشاورزی از این کشورها را لغو خواهد کرد.
وی همچنین گفت: سود بخش بانکی در روسیه امسال به یازده میلیارد دلار رسیده است.
وی افزود: تحریم های جدید علیه روسیه که روز گذشته به اتهام دخالت این کشور در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا به تصویب مجلس سنای این کشور رسید صنایع دفاعی، اطلاعاتی،ریلی،حمل و نقل دریایی و معادن را هدف قرار داده است. این تحریم ها همچنین بانک های روسی و شرکت های فعال در زمینه انرژی را محدود می کنند. مسکو بارها هرگونه دخالت در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا را رد کرده است.
رئیس جمهور روسیه درباره تحولات سوریه نیز گفت: حل بحران سوریه و عادی سازی اوضاع در خاورمیانه بدون همکاری سازنده روسیه و آمریکا غیرممکن است. وی گفت: آمریکا دشمن ما نیست. روسیه و آمریکا باید در زمینه منع اشاعه تسلیحات هسته ای، مبارزه با فقر و مسایل زیست محیطی با یکدیگر همکاری کنند.
پوتین افزود: مسکو به از سرگیری روابط با آمریکا در سطح طبیعی توجه دارد. موج خصومت با روسیه در آمریکا، نتیجه تشدید رقابت در سیاست های داخلی در آمریکاست.
وی گفت: برای اعطای پناهندگی سیاسی به جیمز کومی رئیس سابق اف بی آی، در صورتی که در کشورش تحت تعقیب قرار بگیرد، آمادگی داریم.
رئیس جمهور روسیه اعلام کرد :« می توانیم با آمریکا در زمینه منع گسترش تسلیحات هسته ای همکاری کنیم.»
ولادیمیر پوتین همچنین تاکید کرد، ایران نمونه بارز همکاری روسیه و آمریکاست و افزود: کشورش می تواند با آمریکا همکاری کند.
رئیس جمهور روسیه همچنین خاطر نشان کرد؛ اقدام آمریکا به تصویب دور جدیدی از تحریم ها علیه مسکو، نشان دهنده جنگ داخلی سیاسی در آمریکا است.
پوتین افزود:، سیاست آمریکا برای اعمال تحریم علیه روسیه به بهانه های مختلف، به منظور محدود کردن مسکو صورت گرفته است.
رئیس جمهور روسیه با بیان این که ما آمریکا را به عنوان دشمن خود نمی دانیم. افزود: تاریخ روسیه نشان می دهد که ما - به عنوان قانونی کلی- از لحظه ای که روی پای خود ایستادیم و احساس قدرتمند بودن کردیم، زیر فشار تحریم قرار گرفتیم و زمانی که شرکای ما در جهان روسیه را رقیبی جدّی برای خود دیدند، به بهانه های مختلف محدودیت هایی را [برای ما] ایجاد کردند.
وی افزود: چرا آنها بی پایه و اساس شروع به اعمال تحریم [علیه روسیه] کردند؟ البته این نشان دهنده ادامه درگیری داخلی سیاسی در ایالات متحده است. اما با این اوصاف [اعمال تحریم] صورت می گیرد و از دید من بی پایه و اساس است.
پوتین در خصوص مسئله کریمه خاطر نشان کرد، اگر اصلا کِریمه ای وجود نداشت، اگر مشکلات دیگری هم وجود نداشتند، آنها به دنبال موضوع دیگری می گشتند تا برای روسیه مانع ایجاد کنند، همان طوری که همیشه این کار را می کنند.
وی افزود: البته این موقعیت، همه این محدودیت ها عادی نیستند و به خیر ختم نمی شوند و ما باید بر روی عملکرد اقتصاد جهان بدون این محدودیت ها هدف گذاری کنیم.
رئیس جمهور روسیه خاطر نشان کرد، ما به ارزیابی روابط مان با کشورهایی که این محدودیت ها را علیه اقتصاد ما ایجاد می کنند، خواهیم پرداخت. در خصوص تمدید نامحدود برخی محدودیت ها، در صورتی که شرکای ما تحریم های اقتصادی ما را لغو کنند، آن گاه ما هم همین کار را با آنها خواهیم کرد. در غیر این صورت ما با مشکلاتی در چارچوب سازمان تجارت جهانی رو به رو خواهیم شد.