بر اساس تحقیقات دانشمندان ایتالیایی؛
خوردن سیب زمینی سرخ شده مرگ زودرس می آورد
احتمال مرگ زودرس در افرادی که دو تا سه بار در هفته سیب زمینی سرخ شده می خورند در مقایسه با افرادی که سیب زمینی سرخ شده نمی خورند ، دو برابر است
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، نتیجه تجدیدترین بررسی مشاهده ای محققان نشان می دهد افرادی که هفته ای دو بار یا بیشتر، سیب زمینی سرخ شده می خورند، دو برابر دیگران در معرض مرگ زودرس قرار دارند.
شبکه سی ان ان در گزارشی به قلم سوزان اسکوتی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: نیکولا ورونیز، از دانشمندان شورای ملی تحقیق در پادووای ایتالیا و همکارانش برای تحقیق درباره بیماری آرتروز، چهار هزار و 440 فرد بین 45 تا 79 سال را به مدت بیش از هشت سال مورد بررسی قرار دادند.
گروه تحقیق تصمیم گرفتند تحقیق درباره موضوع اصلی را رها کنند و تمرکز خود را روی مصرف سیب زمینی در شرکت کنندگان معطوف کنند.
آنها شرکت کنندگان را بر اساس میزان مصرف سیب زمینی در هفته به چند گروه تقسیم کردند.
پس از هشت سال، بالغ بر 236 نفر از شرکت کنندگان در بررسی جان خود را از دست دادند. بررسی اطلاعات هر گروه نشان داد احتمال مرگ زودرس در افرادی که دو تا سه بار در هفته سیب زمینی سرخ کرده می خوردند، در مقایسه با افرادی که سیب زمینی سرخ کرده نخورده بودند، دو برابر بود.
سن یا جنسیت شرکت کنندگان تاثیری در نتیجه نداشت، اما اطلاعات حاکی از آن بود که مردان بیشتر از زنان، و جوانان بیشتر از سالمندان علاقه مند به خوردن سیب زمینی سرخ کرده هستند.
با وجود این، سرپرست گروه تحقیق اعلام کرد با توجه به اینکه این یک بررسی مشاهده ای است، نمی توان گفت خوردن سیب زمینی سرخ کرده به طور مستقیم موجب مرگ زودرس می شود و باید تحقیقات بیشتری برای نتیجه گیری قطعی در این باره به عمل آید.
وی گفت: «حتی اگر این یک بررسی مشاهده ای باشد، ما معتقدیم که روغن آشپزی که مملو از اسیدهای چرب اشباع نشده است، عامل مهمی در مرگ افرادی است که سیب زمینی سرخ کرده مصرف می کنند.» اسید چرب اشباع نشده موجب افزایش کلسترول بد خون می شود که ممکن است منجر به بیماری قلبی عروقی شود.
وی افزود عوامل مهم دیگر از جمله چاقی، کم تحرکی، و مصرف زیاد نمک نیز ممکن است در مرگ زودرس افرادی که هفته ای دو بار یا بیشتر سیب زمینی سرخ کرده می خورند، مؤثر باشد.