تکثیر مهربانی و گذشت در جامعه با پویش «# من می بخشم»+فیلم
دبیر ستاد ملی صبر: با راه اندازی پویش مردمی «# من می بخشم» موجی از مهربانی و گذشت در جامعه و در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی تکثیر شده است.
امید محبی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما افزود: ستاد ملی صبر (مخفف حروف نخست کلمات صلح، بخشایش، رضایت) حدود یک سال پیش در معاونت فرهنگی قوه قضائیه با عقبه یک ساله پژوهشی و مطالعاتی شکل گرفت و بیشترین توجه این ستاد به اتفاقات و رویدادهای فرهنگی، رسانه ای و آموزشی برای ترویج فرهنگ صلح است تا بتوانیم صلح و بخشایش و رضایت را به گفتمان مسلط جامعه تبدیل کنیم.
وی با اشاره به اینکه این ستاد کمتر به دنبال اقدامات حقوقی و قضایی است و بیشتر اقدامات فرهنگی را دنبال می کند به آسیب های اجتماعی و فرهنگی گریبانگیر دستگاه قضایی اشاره کرد و گفت: این موضوع آنقدر مهم است که مقام معظم رهبری هم چندین جلسه برای کاهش آسیب های اجتماعی با مقامات عالیرتبه نظام و روسای سه قوه جلساتی برگزار کرده اند و همین موجب شد که به دنبال تشکیل ستادی فراقوه ای در قوه قضائیه با نام ستاد صبر باشیم تا بتوانیم در این ستاد از همدلی و همگرایی همه قوا و دستگاه ها بویژه دولت در کاهش آسیب های اجتماعی و تعداد پرونده های دستگاه قضایی استفاده کنیم.
دبیر ستاد ملی صبر افزود: این ستاد با کمیته های تخصصی اش از همه ارکان مختلف جمهوری اسلامی، متخصصان، دستگاه های دولتی، اساتید دانشگاه و حتی چهره های هنری و ورزشی کمک گرفته و پویش های مردمی را راه اندازی کرده است.
محبی گفت: یکی از این پویش ها پویش مردمی تحت عنوان # من می بخشم است که چندین میلیون نفر به این پویش پیوستند و استقبال فراوانی در شبکه های اجتماعی از آن شد به نحوی که مردم خاطرات خود را از بخشش ها و گذشت هایی که در برخی حوادث و حتی مسائل خانوادگی داشته اند گذاشتند و حتی برخی تصاویر هم در این ارتباط گذاشته شد.
وی افزود: با این پویش مردمی موجی از مهربانی و گذشت در جامعه و در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی تکثیر شد به نحوی که موتورهای جستجو گر ما پیش و پس از این پویش مردمی بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که میزان ناهنجاری ها، بی احترامی ها و پرخاشگری ها در حوزه فضای مجازی کاهش یافت و همچنین شاهد کاهش توهین ها به صفحات هنرمندان و شخصیت ها بودیم.
دبیر ستاد ملی صبر گفت: در این ستاد در ارتباط هر چه بیشتر با اساتید دانشگاه ها و متخصصان علوم ارتباطات اجتماعی و جامعه شناسان و روانشناسان به دنبال اقداماتی پژوهشی برای ارتقاء آستانه صبر مردم هستیم.
محبی افزود: امسال در همکاری با دستگاه های دیگر و برخی وزارتخانه ها از جمله آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و ورزش و جوانان به دنبال این هستیم تا جریان خوبی برای افزایش آستانه صبر و گذشت مردم ایجاد شود.
سامانه sabr.ir تمرینی برای بخشیدن و گذشت
دبیر ستاد ملی صبر گفت: در بخشی از سامانه sabr.ir اطلاعات زندانیان نیازمند کمک را منتشر کرده ایم و مردم می توانند با ورود به این سامانه به نوعی تمرینِ بخشیدن و گذشت کنند.
امید محبی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: بیشتر برنامه های ما در این ستاد بر فعالیت های رسانه ای و فرهنگی با تاکید بر فضای مجازی متمرکز است چرا که احساس می کنیم دستگاه های دولتی و حاکمیتی قدری در حوزه فضای مجازی ضعیف عمل کرده اند.
وی گفت: ما در سامانه sabr.ir پویش هایی طراحی کرده ایم و اطلاعات زندانیان نیازمند در این سامانه منتشر شده است و مردم می توانند به فرد مطلوب مورد نظر خود بر حسب نوع محکومیت و دیگر شاخصه ها به هر میزان که می خواهند کمک مالی کنند و به محض کمک مردم، شماره انداز فرد زندانی تا زمان زندانی بودن کم می شود و این کمک ها مستقیم به حساب انجمن های حمایتی مانند ستاد دیه واریز می شود و ما در ستاد صبر منتفع نیستیم و فقط این پویش را راه اندازی کرده ایم تا مردم تمرین بخشیدن کنند.
محبی افزود: حتی اگر کسی پول ندارد و یا خودش نیازمند است می تواند در این سامانه مراجعه کند و فقط یک قول بدهد که مثلاً من امروز اقدامی در بحث گذشت و بخشش انجام خواهم داد.
دبیر ستاد ملی صبر گفت: به طور قطع کسی که وارد فرآیند بخشش می شود در سایر موضوعات اجتماعی هم اثر می گذارد و خیلی بعید است چنین فردی در درگیری خیابانی با قفل فرمان به طرف مقابلش حمله کند و اگر هم نبخشد لااقل با پلیس تماس می گیرد و رفتار کنترل نشده از خود نشان نمی دهد.
محبی افزود: صدا و سیما در معرفی این پویش باید بیشتر از اینها به ما کمک کند چرا که ظرفیت های خوبی در صدا و سیما برای نهادینه شدن این فرهنگ وجود دارد و کمک های خوبی هم در این خصوص به ما شده است.
وی گفت: یکی از عوامل اصلی تلفات انسانی در تصادفات رانندگی بحث عجله در رانندگی و کاهش آستانه صبر مردم است و باید در خصوص افزایش صبر بیشتر از اینها تمرین کرد.