نماینده جهاد اسلامی در لبنان: اختلافات منطقه ای ثمره سفر ترامپ به عربستان
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیما ؛ نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در لبنان اختلافات منطقه ای به ویژه بحران شورای همکاری خلیج فارس را ثمره سفر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به عربستان دانست.
ابوعماد الرفاعی که در گفتگویی اختصاصی با شبکه تلویزیونی المیادین سخن می گفت، با بیان این مطلب تاکید کرد، سفر ترامپ به منطقه نشان داد او برای پر کردن جیب خود و فتنه انگیزی در منطقه، به خاورمیانه آمده بود.
وی در این گفتگو با اشاره به مشکلات اهالی نوار غزه در فلسطین، به مشکل قطع برق در این منطقه اشاره کرد و با بیان اینکه ایجاد چنین مشکلی در چارچوب فشار بر جنبش حماس و مشروعیت زدایی از این جنبش است ، افزود این مشکل فاجعه بزرگی برای اهالی نوار غزه است، این برخورد با مردمی که سه جنگ را با اشغالگران اسرائیلی پشت سر گذاشتند و اجازه ندادند اهداف اشغالگران محقق شود شایسته نیست. تشکیلات خودگردان وظیفه دارد هزینه برق مورد نیاز غزه را تامین کند نه آنکه اشغالگران اسرائیلی را برای قطع برق غزه تحت فشار بگذارد. متاسفانه برخی در پی آن هستند تا مردم فلسطین در برابر خواسته های آمریکا و اسرائیل تسلیم شوند چنانچه برخی از نظام های عربی تسلیم شدند.»
وی افزود:« جهاد اسلامی فلسطین برای حل شکاف داخلی در فلسطین و حتی درخواست از مصر برای کاهش فشارها بر اهالی نوار غزه، کوتاهی نکرده است. حتی مدت زمانی در این زمینه باتشکیلات خودگردان نیز رایزنی هایی داشتیم. زیرا می دانیم تداوم این شکافها به زیان مردم فلسطین است.»
الرفاعی در توضیح دلایل تداوم شکاف در فلسطین گفت:« این موضوع از جانب محمود عباس روشن است ، دلیل این موضوع از طرف محمود عباس به موضع او در قبال مقاومت در فلسطین بستگی دارد. متاسفانه تمامی توافقاتی که تاکنون میان حماس و تشکیلات خودگردان یا حماس و فتح انجام شد باز هم نتوانست به این اختلافات پایان دهد. معتقدم قطبی منفی مانع از ثمر بخشی تفاهمات می شود و سنگینی این اوضاع فقط بر دوش مردم فلسطین خواهد بود، گزینه های سیاسی مورد نظر محمود عباس آشکارند، او به صراحت می گوید تداوم حرکت در فلسطین نباید با گلوله و اسلحه باشد، او حتی از هماهنگی مقدس امنیتی با اشغالگران اسرائیلی سخن می گوید در شرایطی که چنین اقداماتی با مقاومت در برابر اشغالگران در نوارغزه منافات دارد. هدف محمود عباس این است که نوار غزه پرچم سفید به دست بگیرد و پشت سر او یعنی در مسیر مذاکره با اشغالگران حرکت کند. در شرایطی که مقاومت حق طبیعی مردم فلسطین است.»
ابو عماد الرفاعی درباره تاثیر بحران اخیر در شورای همکاری خلیج فارس بر جنبش های مقاومت در فلسطین گفت:« واضح است که بحران در جهان عرب به ویژه بحران جدید در شورای همکاری بر فلسطین و منطقه تاثیر گذار است، این روند در تلاش فلسطینیان برای حمایت از مقدسات به ویژه قدس تاثیر گذار خواهد بود اما نکته مهم تر اینکه تداوم چنین بحران هایی سبب می شود تا بحران های دیگری را در کشورهای عربی شاهد باشیم. در چنین شرایطی وقتی اسرائیل در حال پیگیری اهدافش در فلسطین و علیه مردم فلسطین است کشورهای عربی به بحران های داخلی خود مشغول خواهند بود. البته این روند به این معنی نیست که مردم فلسطین ناامید خواهند شد بلکه فلسطینیان همچنان ملتی مقاوم باقی خواهند ماند.»
وی درباره موضع جنبش جهاد اسلامی فلسطین درباره بحران اخیر شورای همکاری خلیج فارس گفت:« ما همانگونه که از زمان آغاز بحران در منطقه مثل بحران سوریه موضع بی طرفانه داشتیم و همواره از راه حل مسالمت آمیز به عنوان راه برون رفت از مشکلات یاد کردیم، درباره بحران کشورهای شورای همکاری نیز معتقدم راه برون رفت از این مشکلات، گفتگو و پرهیز از تهدید است. تداوم این روند سبب می شود ساختار شورای همکاری آسیب ببیند و آثار کوتاه مدت و بلند مدتی را برای این شورا به دنبال داشته باشد، این روند در ادامه بر کشورهای عربی و اسلامی نیز تاثیر گذار خواهد بود. از نگاه من آنچه رخ داد آغازی از یک بحران واقعی در شورای همکاری است اما امیدوارم این روند به رویارویی نرسد. باید بداتیم این بحران پس از حضور دونالد ترامپ در منطقه رخ داده است. این واقعیت گویای آن است که تمام خواسته های ترامپ، ایجاد شکاف در منطقه و شکاف در میان کشورهای عربی یا کشور های عربی - اسلامی بوده است زیرا در نشستی که با سران عربی و اسلام در ریاض داشت چند محور اساس کار او بود، یکی از آنها معرفی ایران به عنوان دشمن اصلی بود، ضمن اینکه مقابله با نیروهای مقاومت با عنوان نیروهای تندرو و تروریسم، ایجاد ائتلاف جدید در خاورمیانه و ایجاد مرکز مبارزه با نرویسم در منطقه نیز از دیگر محورهایش بود. سفر ترامپ به منطقه نشان داد او برای پر کردن جیب خود و پاشاندن بذر فتنه در منطقه، به خاورمیانه آمده بود.»