به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، کاشفی رییس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه در نشست "همفکری پویش ایران من "که عصر روز گذشته با حضور فعالان سیاسی و خیران نیک اندیش استان و با هدف ساخت مدرسه در روستای بیوند سفلی در جوانرود برگزار شد از ساخت ۱۰۰ مدرسه در مناطق محروم استانها با استفاده از ایده و پروژه خلاق "پویش ایران من" در کشور خبر داد و گفت: هدف از ساخت این مدارس محرومیتزدایی و توسعه مناطق روستایی استانها است.
کاشفی با اشاره به ساخت هزاران مدرسه توسط خیران در کشور، گفت: آموزش و پرورش با تنگنای مالی نمیتواند طیف گستردهای از جوانان و نسل آینده ساز را کامل پوشش بدهد و باید از ظرفیت سایر ارگانها استفاده شود.
وی گفت: مدرسه سازی باید به یک فرهنگ در کرمانشاه تبدیل شود و افرادی که دغدغه توسعه استان و کشور را دارند باید در این امر پیش قدم شوند.
مدیر اجرایی پویش ایران من هم در این نشست با اشاره به اینکه از هر چهار دانش آموز در ایران یک نفر ترک تحصیل میکند و علت آن نیز عمدتا کمبود امکانات آموزشی است گفت: این پویش از سال ۹۳ با ساخت مدرسه در روستای ناظر پاپی لرستان آغاز شد و آموزش با کیفیت برای همه کودکان و مدرسه سازی را نقطه آغاز حرکت این پویش عنوان کرد.
مینا کامران از وجود ۱۱۰ هزار مدرسه در کشور خبر داد و افزود: ۳۰ درصد از این تعداد معادل ۳۳ هزار مدرسه (با بیش از چهار میلیون دانش آموز) خراب و مستهلک است و نیاز به مقاوم سازی دارد.
وی با بیان اینکه ترک تحصیل دانش آموزان در روستاها به دلیل کمبود امکانات، زیاد است گفت: به دلیل عدم آمایش سرزمینی درست، به نقاط کمتر برخوردار کمتر توجه شده است.
در ادامه مینا کامران نیز طی سخنانی افزود، بیشترین آمار ترک تحصیل دانش آموزان دختر را مربوط به استانهای کردستان، آذربایجان غربی، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان عنوان کرد و گفت: کرمانشاه حتی وضعیتی بدتر از سیستان و بلوچستان در بحث ترک تحصیل دانش آموزان دختر دارد.
وی کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی را به ترتیب استانهای دارای بیشترین آمار ترک تحصیل دانش آموزان پسر عنوان کرد و گفت: ساخت اولین مدرسه توسعه پایدار در کشور امروز کلید خورد تا امکانات لازم برای تحصیل درمناطق محروم و بویژه روستاها ایجاد شود.
کامران با بیان اینکه هم اکنون شش مدرسه در استان کرمانشاه در حال ساخت است، گفت: منابع مالی برای ساخت ۹۷ مدرسه در کشور به میزان ۹ و نیم میلیارد نیاز است و تاکنون هشت و نیم میلیارد تعهد شده و یک میلیارد دیگر باقی مانده است.
گفتنی ست مشارکت خیران کرمانشاهی وفعالان اقتصادی استان برای ساخت مدرسه توسعه پایدار روستای بیوند سفلی در جوانرود حدود ۵۰۰ میلیون تومان اعلام شد.