به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکزهمدان، سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور فروردین ماه امسال شهر ملایر را از میان چهار نامزد تویسرکان ، ملایر ، آباده و قم به عنوان شهر مبل و منبت کشور معرفی کرد.
معرفی ملایر به عنوان شهر مبل و منبت یکسری واکنش هایی را در استان به وجود آورده است.
در این میان مهم ترین موضع را آقای مومیوند فرماندار تویسرکان اتخاذ کرد.
او گفت: از آنجایی که شهرستان تویسرکان از نظر بسیاری از شاخص های مورد نظر رتبه بالاتری نسبت به ملایردارد جای سوأل است که چرا ملایر به عنوان شهر مبل و منبت انتخاب شده است.
او شهرستان تویسرکان را از نظر قدمت، تعداد کارگاههای فعال در زمینه مبل و منبت و اشتغال دارای جایگاه به مراتب بهتر و بالاتری در استان دانست.
آقای الوندی، رئیس میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تویسرکان هم در این زمینه با تأیید تولید ۴۵ درصد از کل مبل و منبت استان در تویسرکان گفت: ۴۳ و شصت و یک صدم درصد شاغلین این حوزه در سطح استان در این شهرستان فعالیت دارند.
پیش از این آقای مالمیر مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز درباره ظرفیت تویسرکان به عنوان مهمترین قطب مبل و منبت کشور گفته بود این شهرستان با بیش از هفت هزار و ۷۴۷ کارگاه تولید مبل و منبت و بیش از هشت هزار شاغل،۴۵ درصد از کل مبل و منبت استان را تولید می کند .
پیش از این آقای جلیلی مدیر میراث فرهنگی ملایر گفته بود ۳ هزار و ۸۲۵ کارگاه در این شهرستان وجود دارد و هفت هزارو ۱۰۰ نفر هم در این کارگاهها مشغول فعالیتند.
در این میان اعتراض فرماندار تویسرکان موجب واکنش خانم احمدی پور رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شد.
او هفته گذشته در جلسه قرارگاه اقتصاد مقاومتی در همدان با اشاره به اعتراض فرماندار ملایر این اعتراض را به جا ندانست و در مقابل از آقای نیکبخت استاندار همدان خواست تا او را بازخواست کند.
درخواست معاون رئیس جمهور از استاندار همدان موجب شد تا نماینده مردم تویسرکان و سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز از معاون رییس جمهور انتقاد کند .
آقای مفتح خطاب به رییس سازمان میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه فرماندار تویسرکان باید به علت حمایت از مردم تجلیل شود نه بازخواست، گفت: از خانم احمدی پور که معاون رییس جمهور هم محسوب می شود، انتظار می رفت با دید و نگاه کلان و وسیعی تری به مسائل نگاه کند و برای او باید همه مناطق ایران اسلامی تفاوتی نداشته باشد.
او افزود: شهرستان تویسرکان مرکزیتی برای مبل و منبت دارد و هم اکنون با توجه به آمار رسمی اعلام شده از سوی میراث فرهنگی استان چه از نظر قدمت این حرفه در شهرستان و چه از نظر تعداد کارگاه ها و تعداد افراد شاغل در این زمینه بالاتر از سایر شهرستان های استان همدان است.
نماینده مردم تویسرکان ادامه داد: در حالی که متأسفانه مردم تویسرکان به دلیل وجود بیکاری بالای موجود در شهرستان به دیگر شهرها از جمله تهران، کرج و حتی همدان مهاجرت می کنند، اما ظرفیت بالای مبل و منبت در برخی مناطق این رشد مهاجرت را تا حدودی کاهش داده است و از مسئولان بالادستی انتظار می رود به این حوزه توجه بیشتری داشته باشند.
آقای مفتح عنوان کرد: ما ازخانم احمدی پور خواستیم در تمام شرایط و مسائلی که باید به صنایع دستی و به مبل و منبت توجه شود به طور ویژه این ظرفیت قابل توجه تویسرکان را در نظر داشته باشد و به شکل عادلانه و درستی این ظرفیت تویسرکانی ها را به کشور معرفی کند، به طوری که تویسرکان از مزایایی که در اختیار دولت وسازمان میراث فرهنگی است چه مزایای مالی و چه مزایای معنوی در حد خودش که جایگاه بلندی در این حوزه دارد بتواند برخوردار شود.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی در ادامه با حمایت قاطع از مواضع فرماندار تویسرکان که پیگیر مطالبات مردم است، خاطرنشان کرد: این روزها شاهد هستیم که خانم احمدی پور متأسفانه به استاندار فشار می آورد که فرماندار تویسرکان را تنها به دلیل حمایت از خواسته های مردمی بازخواست کند، در حالی که باید از آقای مومیوند تجلیل و تشکر شود، چرا که بعد از اعلام ملایر به عنوان شهر مبل ومنبت، مردم تویسرکان به شدت از این تصمیم ناراحت شدند.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه افزود: شهرستان تویسرکان بارها و بارها با سیاسی بازی ها در این سال ها دچار تنزل جمعیتی آن هم به طور عمده به علت افزایش نرخ بیکاری شده است، به گونه ای که شاهد هستیم جمعیت این شهرستان در اوایل انقلاب در حدود۱۴۰ هزار نفر بود، در حالی که این روزها جمعیت آن به ۱۰۲ هزار نفر کاهش یافته است.