حلیم پنبه ای صحت ندارد
معاون مرکز سلامت محیط و کار افزود: واحدهای صنفی عرضه کننده آش و حلیم و شیرینی های مختص به ماه مبارک رمضان تحت نظارت و کنترل تیم های بهداشت محیط هستند و وجود پنبه و الیاف و پشم دام در حلیم صحت ندارد و تا کنون در بازرسی ها مستنداتی دراین خصوص بدست نیامده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت، محسن فرهادی با اشاره به دست به دست شدن برخی
اخبار و فیلم های منتشر شده در صفحات مجازی که بعضی بی اساس است افزود: متأسفانه اظهار نظر های غیر کارشناسی در مورد حلیم های آغشته از پنبه و الیاف باعث انتشار این نوع اخبار شده است.
وی ادامه داد: با توجه به بررسی های میدانی و رسیدگی به شکایات مردمی سامانه بهداشت 190 مشخص شد به علت پخت طولانی گوشت در حلیم، رشته های کلاژن ( که از قسمت های تشکیل شده گوشت است) باقی می ماند و در اثر ترکیب با گلوتن و دیگر قندهای موجود در گندم تولید بافت پنبه مانند می کند و پس از شستشو خاصیت الاستیسیته مانند پیدا می کند که در این رابطه نمونه برداری های متعدد صورت گرفته و به آزمایشگاه ارسال شده است.
وی با اشاره به اینکه نمی توان از پشت دوربین صحت یا سقم برخی اخبار را تشخیص داد، افزود: از ابتدای ماه مبارک رمضان تیم سیار بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور وظیفه نظارت و کنترل از کلیه واحدهای صنفی عرضه کننده مواد غذایی به خصوص از واحدهای صنفی عرضه کننده آش و حلیم و غذاهای محلی و شیرینی های مختص ماه مبارک رمضان از جمله زولبیا و بامیه را بر عهده دارند.
معاون مرکز سلامت محیط و کار ادامه داد: امسال با دستگاه های پرتابل سنجش کلیه مواد غذایی در سطح عرضه کنترل شده است.
فرهادی در پایان گفت: ضمن تأیید نشدن وجود پنبه و پشم دام در حلیم به مصرف کنندگان عزیز توصیه می شود آش و حلیم مصرفی خود را از واحدهای صنفی مجاز و دارای پروانه کسب تحت پوشش اتحادیه ذیربط تهیه کرده و از خریداری مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنند، همچنین شهروندان می توانند درصورت داشتن شکایت بهداشتی با سامانه بهداشت 190 به طور شبانه روزی تماس بگیرند.