عقب نشینی عربستان و امارات از موضع خود در برابر قطر
فایننشال تایمز/ عربستان و امارات از موضع خود در خصوص اخراج همه اتباع قطر کوتاه آمده اند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما روزنامه فایننشال تایمز نوشت: سه کشور حوزه خلیج فارس که تصمیم داشتند همسایه خود -قطر- را منزوی کنند، پس از درخواست آمریکا برای درنظر گرفتن تاثیرات بشردوستانه این محاصره، از موضع خود برای اخراج همه اتباع قطری کوتاه آمدند.
پایگاه اینترنتی این روزنامه در مقاله ای درباره تحولات منطقه به قلم سیمون کِر نوشت: عربستان سعودی، امارات عربی متحده و بحرین روز یکشنبه در بیانیه ای مشترک اعلام کردند تبعات انسانی اخراج اتباع قطری مرتبط با اتباع خود را بررسی می کنند.
اما این سه کشور اعلام کردند همچنان مسیرهای هوایی و دریایی آنها به روی قطر بسته خواهد ماند تا دوحه را وادار کنند رویکردش را درباره اسلام سیاسی در منطقه تغییر دهد.
شیخ محمد بن عبدالرحمن ال ثانی، وزیر خارجه قطر هفته گذشته گفت، اقدام همسایگانش یک نوع «مجازات جمعی» علیه قطر است و افزود چنین رفتاری را از یک دشمن هم انتظار نداشته است.
رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا روز جمعه کاهش این محاصره را خواستار شد و گفت می توان خیلی زود اختلافات خانوادگی را حل و فصل کرد. تیلرسون گفت این محاصره به کسب و کار خدشه وارد و در کمپین آمریکا علیه [گروه تکفیری صهیونیستی]داعش مانع ایجاد می کند.
ماموریت های منطقه ای آمریکا از پایگاه هوایی العدید در جنوب پایتخت قطر انجام می شود.
اما دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از قطر برای حمایت های گسترده اش از تروریسم انتقاد کرد و گفت، کشورهای همسایه با هم متحد شده اند تا سیاست های دوحه را محکوم کنند.
قطر تامین مالی تروریسم را انکار کرد و گفت این محاصره بر اساس اتهامات نادرست و اخبار جعلی انجام شده است، اما دولت آن گفت درباره هر سندی که همسایگانش ارائه دهند، بحث خواهد کرد.
محدودیت ناگهانی اقتصادی و تردد، خانواده ها را از هم جدا کرده و خشم و ناراحتی را موجب شده است.
قطری ها انتقاد کرده اند این اقدامات اعضای خانواده ها را وادار کرده است به دوحه بازگردند و از سوی دیگر نیز اتباع دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس نیز مجبور شده اند اعضای خانواده خود را در قطر ترک کنند.
کمیته ملی حقوق بشر قطر گفت، بیش از یازده هزار سعودی، بحرینی و اماراتی در این کشور زندگی می کنند.
قطر اعلام کرد اتباع هیچ کشوری از جمله مصر را که نقش مهمی در اقتصاد گاز قطر ایفا می کنند، اخراج نخواهد کرد.
دوحه همچنین درخواست ها برای انجام دادن اقدامات تلافی جویانه مثل قطع عرضه گاز طبیعی از طریق خطوط لوله دلفین را که به تغذیه حدود چهل درصد از برق امارات کمک می کند، رد کرد.