ممنوعیت صید حلواسفید در صیدگاههای خوزستان و بوشهر
صید ماهی حلوا سفید به مدت 45روز در صیدگاههای استان های خوزستان و بوشهر ممنوع شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران(مانا)؛ در این مدت هرگونه صید، حمل و جابجایی و تخلیه این نوع ماهی در همه بنادر ماهیگیری استانهای بوشهر و خوزستان ممنوع خواهد بود.
علت ممنوعیت دوره صید این نوع ماهی که در سالهای اخیر بشدت در معرض نابودی قرار گرفته است، آغاز تخم ریزی، جلوگیری از صدمات به ذخایر آبزیان خلیج فارس، بهره برداری پایدار از منابع آبزی دریا و تداوم اشتغال صیادان مجازعنوان شده است.
از صیادان این دو استان خواسته شده نسبت به جمع آوری تجهیزات و ادوات صید ماهی حلوسفید اقدام کنند.
حلواسفید از گونههای بسیار با ارزش و مرغوب آبزی در صیدگاههای شمال غرب خلیج فارس است؛ به همین دلیل بخش مهمی از این نوع ماهی به کشور کویت صادر میشود.
در سالهای اخیر صیادان عراقی بدون توجه به ممنوعیت فصل صید و تخم ریزی این نوع ماهی، صدمات زیادی به ذخایر آبزیان خلیج فارس وارد کرده اند.
ذخایر ماهیان حلواسفید، شوریده، صبور، حلواسیاه و زبون به علت صید بی رویه و غیرقانونی در سالهای اخیر آسیب دیده و هر سال از میزان صید آنان کاسته شده است.
سال گذشته صیادان خوزستانی ۴۳ هزار تن ماهی و میگو در آبهای شمال غرب خلیج فارس صید کردند.
میزان صید در صیدگاههای منطقه در سالهای اخیر روندی کاهشی داشته است.
صید ماهی با قلاب در استانهای شمالی
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گیلان در برنامه «روی خط بازار» رادیو اقتصاد از آغاز صدور پروانه ویژه صید ماهی با قلاب در استانهای شمالی کشور خبر داد.
قربانعلی محمدپور افزود: هر ساله سازمان حفاظت محیط زیست پروانه ویژه صید ماهی در رودخانههای گیلان، مازندران و گلستان را با توجه به قوانین و مقررات صید صادر و هر مجوزی به مدت دو ماه اعتبار دارد.
وی اظهار داشت: این سازمان در راستای بهره برداری پایدار و خردمندانه از آبزیان، کمک به معیشت جوامع محلی و بهرهگیری از مشارکت صیادان قانونمند در حفاظت از تنوع زیستی همراه با بهره برداری اصولی در این حوزه دستورالعمل صدور پروانه ویژه صید ماهی با قلاب در رودخانههای استانهای شمالی را از خردادماه جاری به مدت دو ماه اعلام کرده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت:: متقاضیان با توجه به قوانین و مقررات صید و رعایت موارد میتوانند اقدام به دریافت پروانه کنند.
وی افزود: بهای پروانه صید با قلاب ۲۰۰ هزار ریال است که در مقابل ارائه فیش بانکی، به نام صیاد صادر میشود.
محمدپور اضافه کرد: تعداد مجاز صیدروزانه ۱۰ قطعه به ازای هر پروانه و به ازای هر واحد ابزار مجاز صید (مانند چوب و چرخ، چوب ماهیگیری و ...) یک پروانه قابل صدور است.
وی با اشاره به اینکه هر ماهیگیر در طول هر دوره یک ماهه حداکثر مجاز به اخذ دو پروانه در هر استان است، گفت:: پروانه صادره تنها در حوزه استحفاظی استان صادر کننده پروانه دارای اعتبار است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان در ادامه با بیان اینکه صید ماهی از مصب رودخانهها تا ۵۰۰ متری آن (به طرف رودخانه) و همچنین در سایر نقاطی که به طور رسمی بوسیله سازمان آب منطقهای ممنوع اعلام شده مجاز نخواهد بود، افزود: بعلاوه صید آزاد ماهیان شامل ماهی آزاد دریای خزر و قزل آلای خال قرمز و ماهیان خاویاری نیز ممنوع است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه در حال حاضر صید ماهی در دریای خزر به نسبت ۲۰ سال قبل ۲۵ درصد کاهش نشان میدهد، اظهار داشت: عوامل متعددی در کاهش صید دخیل هست که میتوان به مشکلات زیست محیطی، صید و قاچاق بی رویه، برداشت غیر منطقی شن و ماسه و مواردی از این دست اشاره کرد.