به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ رییس مرکز ملی فرش ایران در آیین گشایش چهاردهمین نمایشگاه فرش شینینگ با موضوع «زبان جهانی فرش» سخنرانی کرد.
حمید کارگر که به دعوت استاندار چینگهای در نمایشگاه فرش شینینگ حضور یافته بود، در سخنانی با اشاره به تصمیم دولت چین بر احیای جاده ابریشم، این ایده را موجب تقویت روابط فرهنگی و تجاری کشورهای واقع در مسیر این جاده دانست.
رییس مرکز ملی فرش ایران که به زبان انگلیسی سخن میگفت، با یادکرد از سابقه دیرین فرشبافی در ایران، این میراث را نه تنها از آن ایران که برای همه بشریت دانست که میتواند پیام هنر و عشق را منتشر سازد.
کارگر در ادامه افزود: فرش ایرانی فقط مجموعهای از نقشها و نقشمایهها نیست بلکه روح و احساس و عواطف بافندگان خود را نیز عرضه میکند آنچنانکه گویی دستبافتههای ایرانی نه با دست که با قلب و جان بافته میشوند.
وی زبان عشق و احساس را جهانی دانست و از همین منظر خواستار بازخوانی فرش و زبان عاشقانه پنهان در آن شد و همگان را به کشف زبان مشترک پنهان در فرشهای مناطق مختلف دنیا دعوت کرد.
رییس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به مشترکات موجود در نقش فرشهای ایران، آسیای شرقی تا بومیان آمریکا، چنین مواردی را زبان مشترک و جهانی فرش توصیف کرد و با قرائت شعری از مولانا خواستار رجعت به ریشهها شد.
کارگر در سخنان خود بار دیگر بر توانمندی جاده ابریشم بر احیا و تقویت روابط فرهنگی، هنری و تجاری تاکید کرد و حاضران را به بازدید از بیست و ششمین نمایشگاه فرش دستباف ایران دعوت کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ این نمایشگاه از ۱۲ تا ۱۶ خرداد ماه ۱۳۹۶ (برابر با ۲ تا ۶ جون ۲۰۱۷) برگزار شد که حدود ۸۰۰ مترمربع از آن به شرکتهای ایرانی اختصاص داشت.
عمده مشارکت کنندگان این نمایشگاه از کشورهای ایران، هند، نپال، ترکیه، پاکستان، ترکمنستان و چین هستند و تجار و خریدارانی از ۳۰ کشور از جمله کشورهای اروپایی، کانادا، آمریکا، ژاپن، روسیه، برزیل، اندونزی و... از این نمایشگاه بازدید میکنند.
فعالان فرش ایران با هدایت مرکز ملی فرش ایران هر ساله در این نمایشگاه حضوری شایسته دارند و توانسته اند در کشور چین که پیش از این رقیبی برای فرش ایران به شمار میآمد پایگاهی مناسب پیدا کنند.
در آیین گشایش این نمایشگاه، علاوه بر مقامات چینی، رییس مرکز ملی فرش ایران نیز که به دعوت استاندار چینگهای در شینینگ حضور یافته بود درباره فرش ایرانی و نقش
آن در احیای جاده ابریشم سخنرانی کرد.
در بخش معرفی برترینهای فرش در حاشیه نمایشگاه نیز دو فرش از ایران و از تولیدات شرکتهای بردبار و مرتضوی در میان منتخبان بودند.
کتاب فرش نفیس قرآنی در کتابخانه ملی آنکارا به نمایش درآمد
کتاب فرش نفیس قرآنی به همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کتابخانه ملی شهر آنکارا پایتخت کشور ترکیه به نمایش در آمد.
حسن صفرخانی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آیین رونمایی از این کتاب فرش با تشریح قدمت صنعت فرشبافی در ایران گفت: صنعت بافت فرش و تابلو فرش در ایران با قدمت زیاد در اقصی نقاط جهان شهرت بسزایی دارد که این شهرت جهانی به دلیل زیباییها و صنعت پیشرفته این هنر برجسته ایرانی است.
وی افزود: فرشبافی تنها یک هنر نیست بلکه تلفیقی از عناصر مختلفی از زندگی و فرهنگ ایرانی است که منجر به خلق یک اثر هنری میشود.
وی با اشاره به ویژگیهای برجسته هنرمندان ایرانی در زمینه تولید فرش اظهار کرد: طراحی نقشه فرش و هنر بافندگی و ظرافتهای به کار گرفته شده در بافت فرش ایرانی به همراه بهره گیری از سایر فنون و هنرها نظیر خطاطی؛ منجر به خلق آثار نفیسی میشود که در قالب تابلو فرش قرآنی تجلی مییابد.
دکتر جواد پورنامی استادیار دانشکده فرش دانشگاه هنر اسلامی تبریز و مسئول محاسبه و طراحی این کتاب فرش قرآنی نفیس نیز در این آیین به تشریح ویژگیهای ممتاز این اثر نفیس و ممتاز در جهان اسلام پرداخت.
وی گفت: این اثر نفیس که در حقیقت شامل کل قرآن مجید است، به خط مرحوم استاد عثمان طه خوشنویس معروف جهان اسلام کتابت شده است و برای اولین بار در جهان به صورت فرش دو رویه محاسبه و طراحی شده و سپس توسط تیم بافندگان خبره و ماهر بافته شده است.
وی افزود: در این اثر نفیس، کل آیات قرآن در ۷۶ ورق دو رویه و ۱۵۲ صفحه به صورت فرش دو رویه بافته و با مهارت تمام صحافی شده است.
وی در خصوص ابعاد این کتاب فرش قرآنی گفت: این کتاب فرش دارای ۴۵ سانتیمتر عرض و ۷۰ سانتیمتر طول بوده و ضخامت هر یک از اوراق کمتر از چهار میلیمتر است و روی هم رفته ارتفاع و ضخامت کتاب فرش قرآنی حدود ۳۶ سانتیمتر است.
استادیار دانشکده فرش دانشگاه هنر اسلامی تبریز و مسئول محاسبه و طراحی این کتاب فرش قرآنی نفیس گفت: این اثر در سال ۱۳۸۳ شمسی شروع و در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ به اتمام رسید و توسط مقام معظم رهبری رونمایی شد.
معاون بین الملل کتابخانه ملی آنکارا نیز در این آیین با تقدیر از رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در برگزاری مراسم نمایش کتاب فرش نفیس قرآنی توسط هنرمندان ایرانی در کتابخانه ملی آنکارا، ابراز امیدواری کرد که همکاریهای فرهنگی میان دو کشور گسترش یابد.
نبی آوجی وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه نیز طی پیامی برگزاری نمایشگاه کتاب فرش نفیس قرآنی در آنکارا را تبریک گفت.
این نمایشگاه به مدت یک هفته به روی علاقهمندان به هنر ایرانی و قرآنی باز است.
همزمان با رونمایی از این کتاب فرش نفیس قرآنی، با همکاری خانه فرهنگ گونش، تابلو فرشهای نفیس قرآنی نیز به نمایش درآمد.